Ouăle sunt ingrediente de bază în multe mâncăruri. Însă nu de înlocuit. Ele pot fi substituite cu succes de alte ingrediente naturale, la care probabil că nici nu te-ai gândit.Iată câteva sfaturi rapide pentru a înlocui ouăle cu ingrediente vegetariene pentru a reuşi să găteşti reţetele tale preferate Sos de mere Sosul de mere este un ideal înlocuitor pentru ouă în prepararea dulciurilor. Un sfert de cană de sos de mere ...
Cât de important e ceea ce mănânci? Cât de importantă este lista ingredientelor unui produs şi cum ajung acele ingrediente acolo? Medicul nutriţionist Miahaela Bilic a răspuns la aceste întrebări pe pagina ei de Facebook: Eficienta calorica e paguboasa pentru sanatate Cum sa hranesti ieftin cat mai multi oameni? O provocare careia industria alimentara trebuie sa-i raspunda. Suntem miliarde pe o planeta care, cu siguranta, nu a devenit nici mai mare, nici mai ...
Cât de sănătos este să fii vegetarian? Reuşesc fructele şi legumele să asigure aportul de nutrienţi, vitamine şi proteine pentru a duce o viaţă sănătoasă? Doctorul nutriţionist Mihaela Bilic atrage atenţia să nu cădem în capcanele vegetariene. "Una e ce contine un aliment, alta ce putem noi folosi din el Multe persoane sunt in prezent tentate sa gaseasca alternative vegetale la produsele animale din considerente hai sa le spunem personale. Un lucru se ...
Pâinea constituie, prin tradiţie, baza alimentaţiei românilor, deşi astăzi se găseşte tot mai rar un astfel de produs care să respecte reţeta clasică şi simplă de odinioară. Industria produselor de panificaţie s-a dezvoltat foarte mult, în aşa fel încât cerealele în sine sunt modificate pentru a da naştere unor produse cât mai apetisante, nu neapărat şi sănătoase. „Fără gluten” este promisiunea pe care o fac mulţi ...
Nutriţionistul dr. Mihaela Bilic atrage atenţia asupra potenţialului efect nociv al fructelor consumate în exces. Medicul face legătura între efectele negative ale fructozei din alcool asupra sănătăţii ficatului şi efectele aceleaşi substanţe regăsite, de altfel, în toate fructele. „Toată lumea ştie că alcoolul e un produs care se metabolizează exclusiv în ficat şi, ca urmare, consumat în exces, poate duce la steatoză hepatică (ficat ...
Cât de important este micul dejun în alimentaţia unei persoane? Majoritatea specialiştilor spun că masa de dimineaţă este esenţială pentru sănătate pe termen lung, că e cea mai importantă masă a zilei. Iată însă că lucrurile nu trebuie musai să stea aşa. Nutriţionistul dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti din domeniu, este de cu totul altă părere atunci când vine vorba despre micul dejun la adulţii care vor să ...
Primul lucru pe care îl facicând te trezeşti dimineaţă este să îţi bei cafeaua. Fără "licoarea magică" organismul tău practic refuză să pornească. Eşti morocănos, somnoros, nu te poţi concentra asupra niciunui lucru. Odată cu prima sorbitură, lucrurile încep să prindă culoare şi viaţa începe să fie frumoasă. Dincolo însă de dependenţa pe care o provoacă pe termen luung, nu trebuie să vă faceţi griji dcăci cafeaua este ...
Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme cu COLESTEROLUL. CITEŞTE ŞI: MIHAELA BILIC - Cât de sănătoase sunt cerealele? "Toată lumea se îndoapă cu ovăz, fibre şi seminţe, de parcă am fi cai" Iată că lucrurile nu stau chiar aşa ...