Este sau nu CAFEAUA bună pentru sănătate? TOP mituri şi beneficii ale cafelei
Nutriţie 01 Februarie 2016

Este sau nu CAFEAUA bună pentru sănătate? TOP mituri şi beneficii ale cafelei

Primul lucru pe care îl facicând te trezeşti dimineaţă este să îţi bei cafeaua. Fără "licoarea magică" organismul tău practic refuză să pornească. Eşti morocănos, somnoros, nu te poţi concentra asupra niciunui lucru. Odată cu prima sorbitură, lucrurile încep să prindă culoare şi viaţa începe să fie frumoasă. Dincolo însă de dependenţa pe care o provoacă pe termen luung, nu trebuie să vă faceţi griji dcăci cafeaua este ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"
Sfatul medicului 01 Februarie 2016

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme cu COLESTEROLUL. CITEŞTE ŞI: MIHAELA BILIC - Cât de sănătoase sunt cerealele? "Toată lumea se îndoapă cu ovăz, fibre şi seminţe, de parcă am fi cai" Iată că lucrurile nu stau chiar aşa ...

Citește mai mult

Punem sau nu miere în ceai? Cât de toxică devine mierea la temperaturi înalte

Punem sau nu miere în ceai? Cât de toxică devine mierea la temperaturi înalte

Problema toxicităţii mierii la temperaturi înalte este intens dezbătută. În vreme ce unii susţin că devine dăunătoare organismului la temperaturi mari, alţii cred că acest lucru este doar un mit. Mierea dă o aromă specială ceaiului cald, însă specialiştii ne atenţionează că aceasta îşi pierde proprietăţile benefice şi poate deveni chiar toxică la temperaturi înalte. Adevărul este că „mierea, la temperaturi mai mari de 40 de ...

Citește mai mult

Efectele meselor copioase de sărbători: probleme digestive şi colesterol mărit
Sfatul medicului 08 Ianuarie 2016 de Andreea Năstase

Efectele meselor copioase de sărbători: probleme digestive şi colesterol mărit

Mesele încărcate de sărbători au lăsat „urme” în organismul multor constănţeni. Ca atare, numărul pacienţilor care au apelat la serviciile medicilor gastroenterologi s-a dublat în ultima perioadă. În acest sens, medicii recomandă o dietă echilibrată şi multă cumpătare în privinţa alimentelor grase. „Majoritatea pacienţilor cu probleme digestive nu respectă dieta recomandată afecţiunii de care suferă. Pe de altă parte, nici ...

Citește mai mult

Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate
Alimentație 21 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

Carnea de porc a fost criticată multă vreme, fiind considerată sursa principală de colesterol care duce la hipertensiune arterială şi la instalarea bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, ea rămâne cea mai îndrăgită şi consumată carne, iar în ultimii ani, nutriţioniştii i-au recunoscut potenţialul benefic pentru sănătate. Beneficiile cărnii de porc Carnea de porc este cunoscută pentru conţinutul ridicat de proteine, vitamine, minerale şi aminoacizi ...

Citește mai mult

Ce sunt cruciferele şi de ce trebuie să le consumaţi

Ce sunt cruciferele şi de ce trebuie să le consumaţi

Dacă până acum vi s-a părut că identificaţi o vagă asemănare între varză, conopidă şi broccoli, trebuie să ştiţi că au mai multe în comun decât arată la prima vedere. Toate fac parte din aceeaşi familie, a cruciferelor, şi conţin substanţe fitochimice, vitamine, minerale, precum şi fibre, atât de importante pentru buna funcţionare a metabolismului. Specialiştii în nutriţie ne recoman-dă să consumăm săptămânal ...

Citește mai mult

Savurează cele 10 beneficii ale ciocolatei!
Alimentație 03 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Savurează cele 10 beneficii ale ciocolatei!

Aliat principal în situaţiile stresante, sursă de consolare atunci când viaţa ne dezamăgeşte şi afrodiziac excelent, ciocolata este poate cel mai reconfortant şi iubit aliment. Însă cât este de sănătoasă? Există studii care arată că ciocolata - de obicei, cea neagră, cu cel puţin 70 la sută cacao - este cu adevărat un aliment ideal pentru organismul nostru dacă este consumată cu moderaţie. Dacă până acum nu a fost printre preferatele ...

Citește mai mult

Faceţi cunoştinţă cu tofu - "brânza de soia"! Ce beneficii aduce organismului
Mâncăruri 21 Noiembrie 2015

Faceţi cunoştinţă cu tofu - "brânza de soia"! Ce beneficii aduce organismului

Tofu este un aliment care a devenit tot mai popular pe piaţa românească, însă o parte dintre noi suntem încă reticenţi faţă de „brânza de soia”. Contrar credinţei populare, tofu nu este un produs care îşi propune să imite gustul brânzei. El are o istorie bogată, fiind menţionat pentru prima oară în China, acum două milenii. Ce este tofu mai exact? Tofu este un produs obţinut din boabe de soia. Acestea sunt ...

Citește mai mult

1...89101112