CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?
Nutriţie 17 Ianuarie 2017

CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?

În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe care tot noi le-am creat. Din acest motiv, imunitatea noastră este din ce în ce mai scăzută, obosim tot mai des şi este momentul pentru a adopta o strategie zilnică de detoxifiere, pentru a ne recăpăta energia de odinioară. Pe timpul iernii, misiunea noastră este cu atât mai grea, cu cât corpul nostru este mai sedentar şi tinde să înmagazineze mai ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”
Nutriţie 16 Ianuarie 2017

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”

Tocăniţa şi ciorba nu sunt un pericol pentru siluetă sau pentru sănătate atâta timp cât sunt gătite în casă, cu produse simple. Mediul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte, într-un interviu pentru „Dilema Veche” despre obiceiul mâncatului sănătos, dar şi despre miturile din alimentaţie. „Dacă mâncăm în continuare produsele simple, nu e un pericol. Gătitul în casă nu e un pericol. Tocăniţa şi ciorba nu ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: Lăcomia la masă nu e un păcat. DAR ÎNGRAŞĂ RĂU!
Alimentație 10 Noiembrie 2016

Mihaela Bilic: Lăcomia la masă nu e un păcat. DAR ÎNGRAŞĂ RĂU!

Nutriţionistul Mihaela Bilic vorbeşte într-o postare pe facebook despre apetitul culinar şi efectele acestuia. Ea confirmă astfel, indirect şi mitul potrivit căruia cine mănâncă încet nu are probleme cu greutatea, iar cine mănâncă repede se poate îngrăşa mai uşor. "Cine mănâncă repede se îngrașă mai tare? Nu, doar că există riscul să mănânce mai mult. Nu întâmplător persoanele meticuloase, care degustă ...

Citește mai mult

ATENŢIE MARE! Alimente care te pot ucide dacă nu sunt gătite corect
Mâncăruri 25 Octombrie 2016

ATENŢIE MARE! Alimente care te pot ucide dacă nu sunt gătite corect

Gătitul este ceea ce ne face umani, spune Richard Wrangham, un primatologist britanic şi profesor de biologie evoluţionistă umană la Universitatea Harvard.Cu ajutorul focului, omul a reuşit, din cele mai vechi timpuri, să prepare hrana, să schimbe textura dură a cărnii, se înmoaie tuberculi, să descompună legumele fibroase, alocând din ce în ce mai mult timp preparării hranei. Dar un alt motiv pentru a găti termic mâncarea este faptul că unele alimente ...

Citește mai mult

1 litru de băuturi cu îndulcitori pe zi creşte de 10 ori riscul de diabet
Alimentație 25 Octombrie 2016

1 litru de băuturi cu îndulcitori pe zi creşte de 10 ori riscul de diabet

Două pahare pe zi de suc sau alte băuturi cu îndulcitori dublează riscul de diabet zaharat. Potrivit unui studio realizat de cercetătorii suedezi, s-a dovedit că două sau mai multe pahare de 200 ml de băuturi îndulcite, consumate zilnic, dublează riscul de a dezvolta diabet zaharat.De asemenea, foarte important este faptul că pericolul se menţine acelaşi indiferent dacă vorbim de băuturi îndulcite cu zahăr sau alţi îndulcitori artificiali. Pericolul ...

Citește mai mult

MIHAELA BILIC: "Nu poţi fi şi sătul, şi slab şi vegetarian"
Nutriţie 24 Octombrie 2016

MIHAELA BILIC: "Nu poţi fi şi sătul, şi slab şi vegetarian"

Celebrul medic nutriţionist Mihaela Bilic atrage atenţia, încă o dată, că "natura nu ne-a dat enzimelecu ajutorul cărora să extragem nutrienți valoroși din vegetale", deşi acestea îi conţin, avertizând asupra dezechilibrelor pe care le-ar putea provoca regimurile de alimentaţie strict vegetariene. "Nu e ușor fără animale.Produse animale vreau să zic. Când ținem post sau mâncăm fără carne, pește, ou, brânză ne e ...

Citește mai mult

Beneficiile nutriţionale ale merelor roşii: de la scăderea colesterolului, la pierderea în greutate
Alimentație 14 Octombrie 2016

Beneficiile nutriţionale ale merelor roşii: de la scăderea colesterolului, la pierderea în greutate

Cu toate ştirile şi demonstraţiile ştiinţifice ale cercetătorilor despre fructele „miracol” din zilele noastre - fructe de pădure, afine, rodii etc, merele noastre tradiţionale pălesc prin cimparaţie. Are mărul încă puterea să ţină doctorul departe sau aceste „super efecte” le revin acum fructelor exotice? În realitate, niciun fruct nu este o armă miraculoasă de luptă împotriva bolilor. Dar, mâncând multe fructe pe zi ...

Citește mai mult

Sucurile de fructe de pe piaţă, bombe pline de zahăr

Sucurile de fructe de pe piaţă, bombe pline de zahăr

Mai mult de jumătate din sucurile de pe piaţă conţin între patru şi 11 aditivi şi aproape toate sortimentele sunt pline de zahăr, revenind aproximativ cinci linguriţe într-un singur pahar cu suc. Şocant este şi că numeroase produse conţin suc de fructe în proporţie de până la cinci la sută. Asociaţia Pro Consumatori a achiziţionat 35 de băuturi răcoritoare, care, prin forma şi concepţia grafică a ambalajului urmăresc atragerea atenţiei copiilor ...

Citește mai mult

1...1011121314...17