După ce au ţinut sub observaţie circa 32.000 de pacienţi din 40 de ţări timp de cinci ani, cercetătorii au constatat că persoanele care consumau hrană sănătoasă prezentau un risc cu 14% mai mic să facă un nou infarct şi cu 19% mai redus să sufere un atac cerebral. În plus, alimentaţia sănătoasă i-a ajutat să reducă riscul de deces în urma unor afecţiuni cardiovasculare cu 35%. O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce ...
Dulciurile sunt un subiect foarte sensibil atunci când vorbim despre alimentaţia celor mici. De cele mai multe ori, copiii văd o reclamă şi părinţii au impresia că cei mici poftesc la produsul respectiv. În realitate, lucrurile stau altfel. Copiii sunt atraşi, de fapt, de povestea din reclamă, nu de produsul alimentar. Un exemplu relevant este oul de ciocolată, cumpărat doar pentru surpriza din interior. Nutriţionistul Mihaela Bilic explică, pentru prokid.ro, că ...
Eficienţa unui medicament depinde, printre mulţi alţi factori, de momentul administrării, respectarea dozei, dar şi de efectele pe care un anumit aliment le poate avea asupra tratamentului. Pentru a nu administra un tratament greşit este important ca părintele să ia legătura cu medicul pediatru. ,,Medicamentele nu sunt bomboane, după cum afirmă şi campania iniţiată de ARPIM. Medicamentele au un rol terapeutic şi pentru a fi cât mai eficiente şi a avea cât mai ...
Numărul copiilor care au probleme cu kilogramele în plus a crescut îngrijorător de mult în ultima perioadă. De vină sunt alimentele procesate, sedentarismul, dar şi părinţii prea ocupaţi care, din lipsă de timp, îi lasă pe cei mici să mănânce tot ce vor şi cât de mult vor. Astfel, obezitatea infantilă a devenit una dintre cele mai serioase probleme de sănătate publică ale acestui secol. Potrivit datelor statistice, în 2010, la nivel ...