Conform statisticilor, la ora actuală, aproximativ una din şase persoane care consumă lapte nepasteurizat sau nefiert se îmbolnăveşte. Oamenii de ştiinţă din SUA au descoperit, în cadrul unui studiu, 530 de cazuri confirmate prin analize de laborator, de infecţii cu bacterii (Salmonella, E. coli şi Campylobacter) şi infestări cu paraziţi (criptosporidioză) printre pacienţii care au declarat că beau lapte nepasteurizat. Laptele nepasteurizat este laptele care nu a ...
Dacă nu obișnuiți să consumați urzici, poate ar fi timpul să le introduceți în alimentație, întrucât acestea sunt extrem de bogate în vitamine, aminoacizi, săruri și alte substanțe benefice organismului. Din acest motiv, ele sunt indicate în tratarea multor afecțiuni. Potrivit dr. Andra Matei, polenul florilor și arbuștilor, de exemplu, declanșează o mulțime de alergii, care debutează cu simptome precum ochi iritați, strănut, congestia căilor ...
Specialiştii americani spun că alimentaţia pe care o au femeile în timpul sarcinii influenţează comportamentul copilului după naştere. Potrivit unui nou studiu, copiii ale căror mame au avut o dietă bogată în grăsimi şi dulciuri în timpul sarcinii, au un risc crescut să devină dependenţi de droguri. După ce au studiat şoarecii de laborator şi puii acestora, cercetătorii au observat că rozătoarele ale căror mame au consumat prea mult zahăr şi grăsimi ...
Cartofii prăjiţi, cunoscuţi pentru vehemenţa cu care sunt eliminaţi de nutriţionişti din orice dietă, s-ar putea să nu merite, de fapt, reputaţia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare, precizează doctorulzilei.ro. În timp ce unele cercetări leagă mâncărurile prăjite de obezitate, atacuri de cord şi diabet, un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulţi din Spania a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe mâncăruri ...
Toată lumea vrea să aibă o piele frumoasă, dar puțini sunt cei care știu că, pentru a avea o piele de invidiat, este nevoie să includeți în meniul zilnic anumite alimente. Spre exemplu, susțin specialiștii, uleiul de măsline este extrem de benefic în bolile de inimă, dar în același timp este considerat un bun cicatrizant, în caz de arsuri. Pentru a profita de beneficiile lui și pentru a nu crește aportul caloric, folosiți numai o lingură de ulei de ...
Nu există casă în care gospodinele să nu folosească sarea. Specialiștii spun, însă, că, deși este necesar să se consume sare la mâncăruri, un volum prea mare poate provoca dezechilibre grave în organism, favorizând apariția unor afecțiuni. Un studiu realizat de oamenii de știință din Canada arată că o dietă bogată în sodiu crește riscul de declin cognitiv. Aceștia au descoperit că un aport mare de sodiu poate afecta funcția ...
Foarte mulți oameni nu știu că bolile nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin. Organismul nostru este în întregime alcalin, în afara tractului digestiv, iar în momentul în care consumăm mai multe alimente acide, cum ar fi carnea și produsele din carne, brânză, pâine, zahărul, băuturi carbogazoase, mâncare procesată, organismul se află sub presiune și face eforturi pentru a-și menține PH-ul normal. „Populaţia trebuie ...
Zahărul contribuie semnificativ la distrugerea siluetei dumneavoastră, dar cel mai grav este că vă îmbolnăveşte organele odată cu trecerea timpului. Din păcate, acesta este inclus în foarte multe alimente, chiar şi în cele sărate, pentru a le spori gustul şi aroma, astfel că este foarte greu de evitat în totalitate. Practic, atunci când luăm decizia de a renunţa la zahăr, ar trebui să avem în vedere că şi pâinea, mezelurile ...