Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Din când în când, suntem nevoiți să congelăm unele alimente, pentru a ne putea bucura de savoarea lor cât mai mult timp. Pentru a încetini, însă, activitatea bacteriilor, a microorganismelor și a altor agenți care modifică caracteristicile organoleptice ale alimentelor, acestea trebuie congelate la temperaturi care pot varia între -10ºC și -40ºC. Specialiștii spun că temperatura de -10ºC este temperatura minimă necesară pentru ...

Citește mai mult

Beneficiile consumului de pește: organism sănătos și dietă cu rezultate!
Nutriţie 27 Ianuarie 2021 de Florentina BOZÎNTAN

Beneficiile consumului de pește: organism sănătos și dietă cu rezultate!

Pentru a avea o alimentație sănătoasă, fiecare ar trebui să consume pește măcar de două sau trei ori pe săptămână. De altfel, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că, prin consumul de pește, atât sănătatea, cât și silueta ar avea de câștigat. „Dacă la capitolul «carne» suntem mai degrabă în situația de a face exces, consumul de pește în România are unde să crească. Un obiectiv realist ar fi să ...

Citește mai mult

Corcoduşele îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare

Corcoduşele îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare

Corcoduşele au un rol important în buna funcţionare a creierului, deoarece fosforul şi magneziul din compoziţia lor îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare. Ele pot fi consumate în diferite moduri, crude, în compoturi sau la acrirea diferitelor preparate. În cazul celor care doresc să scadă în greutate, corcoduşele sunt o alegere foarte bună, asta pentru că au un conţinut important de apă, o încărcătură calorică scăzută şi ...

Citește mai mult

Sparanghelul, efecte nemaipomenite asupra sănătăţii

Sparanghelul, efecte nemaipomenite asupra sănătăţii

Sparanghelul, o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar adorată în alte părţi, are un gust foarte bun şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii. În primul rând, precizează specialiştii de la doctorulzilei.ro, conţine o mulţime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K şi B6, în cantităţi relativ mari. Doar câteva bucăţi de sparanghel conţin 22% din valoarea zilnică recomandată de acid folic. De asemenea, în ...

Citește mai mult

Nu mâncaţi zahăr în exces! Acesta poate fi dăunător sănătăţii

Nu mâncaţi zahăr în exces! Acesta poate fi dăunător sănătăţii

Zahărul folosit în exces nu este deloc sănătos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii vă recomandă să nu obţineţi mai mult de 5% din caloriile zilnice din zahăr, care rezultă la aproximativ 25 de grame (şase linguriţe) pe zi. Deşi sună destul de realizabil, veţi descoperi că multe alimente procesate şi ambalate conţin mai mult decât recomandarea zilnică într-o singură porţie. Să începem cu unul dintre cele mai cunoscute rezultate ale consumului ...

Citește mai mult

Frăguțele stimulează activitatea ficatului și îl drenează

Frăguțele stimulează activitatea ficatului și îl drenează

Vă plac frăguțele? Dacă nu le-ați încercat până acum, ar fi bine să o faceți de acum înainte. Aceste fructe, precizează nutriționistul Florentina Vlad, conțin mucilagii, pectine, glucide, vitaminele A, B1, B2, PP și C, acid salicilic, lipide, acizi organici, săruri minerale de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier și fosfor. De exemplu, frunzele conțin taninuri elagice, fragarol, cvercetol, cvercitrină, săruri minerale, ulei volatil, zaharuri, vitamina C ...

Citește mai mult

Arsurile la stomac sunt declanşate de stres sau unele alimente

Arsurile la stomac sunt declanşate de stres sau unele alimente

Trigliceridele alături de colesterol formează profilul lipidic al organismului. Trigliceridele sunt o formă de grăsime în sânge, care provine fie din alimentație, fie este produsă de organismul nostru. De exemplu, precizează specialiştii, caloriile conținute de alimente sunt transformate în trigliceride pentru a ne oferi necesarul de energie pe parcursul întregii zile. Valoarea normală a trigliceridelor în sânge este de 150 mg/dl. De aici, arsurile ...

Citește mai mult

Laptele nepasteurizat vă poate îmbolnăvi

Laptele nepasteurizat vă poate îmbolnăvi

Conform statisticilor, la ora actuală, aproximativ una din şase persoane care consumă lapte nepasteurizat sau nefiert se îmbolnăveşte. Oamenii de ştiinţă din SUA au descoperit, în cadrul unui studiu, 530 de cazuri confirmate prin analize de laborator, de infecţii cu bacterii (Salmonella, E. coli şi Campylobacter) şi infestări cu paraziţi (criptosporidioză) printre pacienţii care au declarat că beau lapte nepasteurizat. Laptele nepasteurizat este laptele care nu a ...

Citește mai mult

1...7891011...17