Mai mult de jumătate din sucurile de pe piaţă conţin între patru şi 11 aditivi şi aproape toate sortimentele sunt pline de zahăr, revenind aproximativ cinci linguriţe într-un singur pahar cu suc. Şocant este şi că numeroase produse conţin suc de fructe în proporţie de până la cinci la sută. Asociaţia Pro Consumatori a achiziţionat 35 de băuturi răcoritoare, care, prin forma şi concepţia grafică a ambalajului urmăresc atragerea atenţiei copiilor ...
Potrivit specialiştilor, laptele dulce nu este recomandat a fi consumat în sezonul cald, deoa-rece, pe lângă faptul că se alterează mult mai repede, din cauza căldurii excesive, devine un aliment care produce dezechilibre în organism şi simptome de disconfort. Medicii recomandă înlocuirea acestuia cu iaurtul, dar şi cu laptele de origine vegetală, mult mai uşor de tolerat în sezonul estival. „Iaurtul şi chefirul sunt mult mai recomandate pe ...
Vara este sezonul propice pentru a adopta un stil de viaţă mai sănătos şi pentru a face mai multă mişcare. Depinde doar de noi să ne construim acum o sănătate solidă pentru a trece cu bine de sezonul rece ce va urma. Totul porneşte de la o alimentaţie corectă, echilibrată, care să asigure organismului aportul de nutrienţi de care are nevoie. „Acum este momentul ideal pentru detoxifierea organismului! Trebuie să renunţăm la vechile obiceiuri de alimentaţie ...
Potrivit unui studiu recent al InfoCons, în care au fost analizate 25 de tipuri de îngheţată, pe baza informaţiilor de pe etichetă, provenind de la 6 producători/furnizori/distribuitori: Mega Image SRL, Unilever South Central Europe SA, Auchan, Kaufland, SC Lidl Discount SRL, SC Betty Ice SRL a reieşit faptul că unele dintre ele conţin şi câte16 E-uri. Mărcile cuprinse în studiu sunt:Ballino, Ecorino, Gelatelli, Delhaize, Betty Blue, Auchan, Kaufland, BIG ...
Organizaţia Mondiala a Sănătăţii a publicat un raport cu scopul de a lansa un semnal de alarma în privinţa consumului cărnii procesate şi a celei roşii, care, potrivit specialiştilor, ar fi la fel de cancerigene ca şi fumatul. Pe aceasta listă, carnea procesata de tip costiţă, şuncă etc., precum şi carnea roşie proaspătă va fi inclusă în categoria „cancerigen pentru oameni”, alături de alcool, arsenic şi ţigări. Organizaţia Mondială a ...
Tulburările de alimentaţie pot produce foarte multe daune în corp dacă nu sunt descoperite şi tratate la timp. O parte din manifestările lor le fac să fie asemănătoare cu dependenţele, în special diminuarea capacităţii de autocontrol şi comportamentul auto-distructiv. „Tulburările alimentare sunt de două tipuri: tipul restrictiv care este foarte rigid cu cantitatea şi tipul de mâncare pe care o consumă şi tipul abuziv, în care persoana este la ...
Tiroida este calul de cursă lungă al organismului. Funcţionează atât de silenţios, încât atâta timp cât nu sunt probleme uităm că şi există. Dar, această mică glandă în formă de fluture, care se află la baza gâtului, ajută la reglarea metabolismului, temperatura, ritmul cardiac.Atunci când este hipoactivă, glanda tiroidă nu produce suficient hormon tiroidian (TH), ceea ce poate duce la creşterea în greutate, apatie ...
Data viitoare când vă grăbiţi să ieşiţi dimineaţa pe uşă fără a fi luat micul dejun gândiţi-vă la un singur lucru: nu veţi face decât să vă flămânziţi şi, implicit, să mâncaţi mult mai mult la prânz. Ceea ce nu va fi tocmai OK pentru silueta dvs. O masă sănătoasă dimineaţa, pe de altă parte, vă poate furniza necesarul de energie pentru o bună parte de zi, vă cenzurează apetitul pentru următoarea masă şi, de ce nu, vă ...