Regulile unei alimentaţii sănătoase
Dietă şi frumusețe 14 Septembrie 2015 de Andreea Năstase

Regulile unei alimentaţii sănătoase

În mod normal, ne place să mâncăm pentru a ne satisface foamea, pofta sau gustul, dar şi pentru a trăi sănătos, ştiind că hrana este unul dintre factorii de bază care ne influenţează traiul, în bine sau în rău. „Alimentaţia sănătoasă se obţine şi din cumpătare, nu doar din ghiftuială. Transferat la nivel populaţional, fenomenul devine alarmant, pentru că o naţiune cu oameni care nu se hrănesc sănătos devine ea însăşi ...

Citește mai mult

Produsele "dietetice": alimente sănătoase sau sursă de boli?
Dietă şi frumusețe 14 Septembrie 2015 de Andreea Năstase

Produsele "dietetice": alimente sănătoase sau sursă de boli?

Interesul românilor pentru produsele dietetice creşte cu peste 20% în perioada verii. Care sunt însă cele mai mari pericolece se ascund în spatele produselor dietetice şi care este adevărata semnificaţie a acestui termen în accepţiunea specialiştilor? Aceştia atrag atenţia asupra conţinutului de substanţe nocive şi mai ales asupra efectelor pe care le au asupra organismului. Îndulcitorii naturali, uleiurile nehidrogenate, cerealele, pudrele ...

Citește mai mult

Cum recunoaştem intoleranţele alimentare
Boli şi afecţiuni 14 Septembrie 2015 de Andreea Năstase

Cum recunoaştem intoleranţele alimentare

Alergiile alimentare sunt unul dintre cele mai frecvente diagnostice ale momentului, spun medicii, iar obiectivul principal este ca pacienţii să înveţe cum să ocolească ceea ce le face rău şi ce regim de viaţă să adopte. Desigur, există şi intoleranţe la alimente sau alergii la divesre produse, pe care nu le putem depista decât cu ajutorul unor teste medicale specifice. De la stări de oboseală, stări de vomă, greaţă, ameţeli şi până la dureri ...

Citește mai mult

Ce alimente îţi oferă necesarul zilnic de calciu
Dietă şi frumusețe 13 Septembrie 2015 de Andreea Năstase

Ce alimente îţi oferă necesarul zilnic de calciu

Calciul îndeplineşte un rol extrem de important în creşterea şi dezvoltarea normală a organismului. Acest element asigură funcţia reproductivă, are rol în formarea şi menţinerea sănătăţii dinţilor şi oaselor, previne osteoporoza şi menţine un ritm cardiac normal. Alimentele cu cel mai mare conţinut de calciu sunt produsele lactate precum laptele, iaurtul, brânza sau untul. În aceste produse, calciul se găseşte în cantităţi importante ...

Citește mai mult

Cum poţi preveni cancerul de prostată cu dietă
Diete 13 Septembrie 2015 de Andreea PERHAIŢĂ

Cum poţi preveni cancerul de prostată cu dietă

Dieta mediteraneană scade riscul de cancer la prostată. Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal de grăsime. Faţă de regimul occidental clasic, regimul mediteranean contribuie la o evoluţie mai ...

Citește mai mult

Pericolul hepatitei virale A. Ce simptome o dau de gol şi cum o tratăm
Diete 13 Septembrie 2015 de Andreea PERHAIŢĂ

Pericolul hepatitei virale A. Ce simptome o dau de gol şi cum o tratăm

Anual, în lume apar 1,4 milioane de cazuri noi de hepatită A. În ţările cu climă temperată, incidenţa este de trei - patru ori mai mare toamna şi iarna decât primăvara şi vara. Epidemiile sunt obişnuit întâlnite în colectivităţi, în zone insalubre. Cei mai predispuşi sunt copiii din comunităţi, cum ar fi creşe, grădiniţe, şcoli, instituţii de îngrijire sau adulţii, care trăiesc în aglomeraţii cu sanitaţie ...

Citește mai mult

Dieta în cazul persoanelor cu hipertensiune
Dietă şi frumusețe 13 Septembrie 2015 de Andreea Năstase

Dieta în cazul persoanelor cu hipertensiune

Roluri extrem de importante în reducerea valorilor tensionale le revin dietei alimentare şi modificării stilului de viaţă, după caz, prin scăderea în greutate, renunţarea la tutun şi cafea, reducerea consumului de alcool şi a alimentelor care favorizează ateroscleroza şi creşterea activităţii fizice. „Dieta alimentară a pacientului hipertensiv ar trebui să se axeze pe alimente cu un conţinut redus de sare. Scăderea consumului de sare trebuie făcută ...

Citește mai mult

Efectele dezastruoase ale intoleranţelor alimentare: infertilitate şi cancer!
Fertilitate 13 Septembrie 2015 de Andreea Năstase

Efectele dezastruoase ale intoleranţelor alimentare: infertilitate şi cancer!

Boala celiacă (enteropatia gluten-indusă) este o afecţiune autoimună care se manifestă la persoanele cu predispoziţie genetică, ingestia de gluten producând alterarea mucoasei intestinale. Ce alimentaţie şi ce regim de viaţă trebuie să urmeze aceşti pacienţi pentru a evita problemele de sănătate ne explică specialiştii gastroenterologi. Grija pentru alimentaţie a devenit preocuparea numărul unu a fiecăruia dintre noi. Ce produse să consumăm, în ce ...

Citește mai mult

1...102103104105106...127