Este o perioadă în care, mai ales femeile, şi-ar dori să slăbească, având în vedere că urmează atâtea sărbători în care a te abţine de la atâtea bunătăţi este un prag foarte greu de trecut. Le vine în ajutor doctorul Oz, care le recomandă celor ce urmează o cură de slăbire să ia distanţă faţă de anumite categorii de alimente, precum brânzeturile, pastele, alcoolul sau maioneza. Mai sunt şi altele, dar Dr. Oz vă oferă şi soluţiile cele mai potrivite pentru a ...
Dulciurile sunt un subiect foarte sensibil atunci când vorbim despre alimentaţia celor mici. De cele mai multe ori, copiii văd o reclamă şi părinţii au impresia că cei mici poftesc la produsul respectiv. În realitate, lucrurile stau altfel. Copiii sunt atraşi, de fapt, de povestea din reclamă, nu de produsul alimentar. Un exemplu relevant este oul de ciocolată, cumpărat doar pentru surpriza din interior. Nutriţionistul Mihaela Bilic explică, pentru prokid.ro, că ...
Eficienţa unui medicament depinde, printre mulţi alţi factori, de momentul administrării, respectarea dozei, dar şi de efectele pe care un anumit aliment le poate avea asupra tratamentului. Pentru a nu administra un tratament greşit este important ca părintele să ia legătura cu medicul pediatru. ,,Medicamentele nu sunt bomboane, după cum afirmă şi campania iniţiată de ARPIM. Medicamentele au un rol terapeutic şi pentru a fi cât mai eficiente şi a avea cât mai ...
Obezitatea a devenit una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă omenirea în secolul XXI. Medicii atrag atenţia că perspectiva din care trebuie privită această problemă nu trebuie să ţină de estetică, ci de starea de sănătate. Potrivit statistici-lor, obezitatea este un factor de risc în aproximativ 75% din bolile contemporane. România ocupă locul trei în Europa în clasamentul populaţiei supraponderale, obezitatea afectând 44% dintre femei şi 58% dintre ...
Hipertensiunea arterială este o prblemîă cu care se confruntă foarte mulţi oameni. Aşadar, după 15 ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că iaurtul reprezintă un mijloc eficient de a combate hipertensiunea. Mai mult decât atât, iaurtul este un aliment care nu ameninţă silueta, putând fi consumat zilnic, relatează portalul „MedDaily”. Astfel, persoanele care introduc regulat în alimentaţie iaurtul sunt mai puţin vizate să aibă probleme cu ...
Anotimpul ploios aduce cu sine o serie de probleme de sănătate specifice perioadei. În acest caz, o bună soluţie pentru imunizarea organismului este cătina, utilizată sub diverse combinaţii. Cătina aduce un aport de vitamine precum vitamina C ,de zece ori mai multă ca citricele, A, B1, B2, B6, B9, E, K, beta caroten, acizi graşi esenţiali omega 3, omega 6, omega 9, flavonoide, minerale: calciu, magneziu, mangan, bor, siliciu, fosfor, fier, enzime bioactive, carotenoide, glucoza ...
Consumul regulat de ceai verde contribuie la arderea grăsimilor şi la echilibrarea concentraţiei de zahăr din sânge. Totodată protejează pielea de factorii externi şi previne eficient apariţia ridurilor. Este bogat în vitaminele C şi E, dar conţine şi o cantitate rezonabilă de aminoacizi şi săruri minerale. O singură cană de ceai verde ajută persoanele care se confruntă cu tulburări de somn, aminoacidul L-theanine fiind apreciat pentru efectele sale calmante. Originar din ...
Un nou studiu publicat în „The New England Journal of Medicine” relevă faptul că tendinţele de îngrăşare se află în strânsă legătură cu markerii genetici prezenţi în ADN-ul fiecăruia. Participanţilor li s-au analizat genoamele pentru identificarea a 32 de markeri genetici legaţi de obezitate. În funcţie de numărul şi tipul acestor markeri, fiecare a primit un rezultat care a evidenţiat predispoziţia genetică la obezitate. În urma studiului, s-a descoperit că ...