Când temperaturile de afară se încadrează cu mult peste limitele pe care le poate suporta corpul nostru, nu ne rămâne altceva decât să încercăm să ne răcorim, ori cu o baie în mare, ori cu un duş rece sau cu un pahar de limonadă. Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa recomandă alimentaţia uşoară pentru a face faţă mai uşor efectelor produse de caniculă. Aceştia ne propun să înlocuim îngheţata cu o felie răcoritoare de pepene galben ...
Zahărul ar putea fi eficient în prevenirea bolii Alzheimer, după cum arată rezultatele unui studiu recent. Potrivit cercetărilor, efectul benefic al zahărului asupra creierului ar permite prevenirea bolilor legate de neuro-degenerescenţă, printre care se numără şi afecţiunea Alzheimer. Studiul publicat în revista americană „Aging Cell”(„Îmbătrânirea Celulară”) a demonstrat faptul că zahărul ar fi eficient în stimularea memoriei. Aceste concluzii sugerează că ...
Sunt nopţi în care oricât de obosit ai fi pur şi simplu nu poţi să adormi din cauza stresului, a muncii, a problemelor personale, a dificultăţilor financiare, sau chiar din cauza unei alimentaţii nepotrivite sau a lipsei activităţii fizice. Dacă ai această problemă, administrarea somniferelor nu este cea mai bună soluţie pe termen lung, deoarece acestea pot crea dependenţă. Înainte de toate ar trebui să îndepărtezi factorii care contribuie la insomniile tale, precum ...
Pepenele galben este unul dintre fructele preferate ale verii. Se găseşte prin toate pieţele şi la toate colţurile. Puţini ştiu însă că el poate fi un adevărat medicament. Pepenele galben conţine 88,5 la sută apă, 0,6 la sută albumine, 9,6 la sută hidraţi de carbon, 0,6 la sută fibre alimentare, acizi organici liberi, potasiu, fier, vitaminele C, PP, B, caroten, acid folic, magneziu, fosfor, calciu. Pepenele galben are o influenţă binefăcătoare în cazurile de ...
Persoanele care mănâncă în mod regulat produse fast-food sunt mult mai expuse riscului de depresie faţă de cei care nu consumă astfel de mâncare. Concluzia aparţine unor cercetători spanioli, care au stabilit o asociere clară între acest tip de mâncare şi riscul de depresie. Pentru a ajunge la această constatare, timp de câteva luni au fost studiaţi aproximativ 9.000 de adulţi, cărora le-au fost comparate obiceiurile alimentare, scrie ...
Ce poate fi mai răcoros într-o zi toridă de vară decât o limonadă preparată din lămâi proaspete şi sănătoase? Pe lângă faptul că te face să uiţi pentru câteva momente de căldura sufocantă, această băutură are şi efecte pozitive asupra organismului tău, deoarece lămâile conţin vitamina C, vitamina B, fosfor, proteine şi carbohidraţi. Consumul de lămâie ajută în tratamentul infecţiilor gâtului, indigestiei, constipaţiei, problemelor dentare, febrei ...
Măceşele sunt excelente pentru curăţarea organismului de toxine şi sunt accesibile în această perioadă deoarece se pot culege începând din vară şi până la sfârşitul lui octombrie. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi, conţin fier, magneziu, zinc, potasiu, sodiu, fosfor, betacaroten, vitamine din complexul B şi vitaminele A, E, D, PP şi K. Datorită multitudinii de substanţe benefice din compoziţie, o cură de măceşe este numai bună pentru prevenirea ...
Ai grijă câtă apă bei! Medicii atrag atenţia că majoritatea migrenelor sunt cauzate de deshidratarea organismului, motiv pentru care le recomandă tuturor să bea în fiecare zi suficientă apă. De asemenea, oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care beau repede două pahare cu apă atunci când simt că urmează o migrenă, inhibă simptomele, prevenind apariţia durerilor de cap l Brusturele: substan ele din compoziţia acestei plante atenuează spasmele şi infalamţiile ...