Ce trebuie să mănânci pentru o digestie uşoară

Ce trebuie să mănânci pentru o digestie uşoară

Dacă ai probleme cu stomacul, precum aciditate, arsuri sau alte afecţiuni digestive, există anumite alimente care te pot ajuta să ai o digestie mai bună. În general, indigestia este cauzată de mese neregulate, abuz de alcool şi tutun, consum excesiv de cafeină, somn insuficient, deshidratare şi stres. Pentru a evita indigestia este reco-mandat consumul de fructe care conţin fibre ce ajută la reglarea miş-cărilor intestinale şi stimulează în mod automat procesul ...

Citește mai mult

Ce trebuie să mănânci pentru o digestie uşoară

Ce trebuie să mănânci pentru o digestie uşoară

Dacă ai probleme cu stomacul, precum aciditate, arsuri sau alte afecţiuni digestive, există anumite alimente care te pot ajuta să ai o digestie mai bună. În general, indigestia este cauzată de mese neregulate, abuz de alcool şi tutun, consum excesiv de cafeină, somn insuficient, deshidratare şi stres. Pentru a evita indigestia este reco-mandat consumul de fructe care conţin fibre ce ajută la reglarea miş-cărilor intestinale şi stimulează în mod automat procesul digestiv ...

Citește mai mult

Cum ne menţine sănătoşi consumul de rucola

Cum ne menţine sănătoşi consumul de rucola

Una dintre cele mai sănătoase salate verzi, rucola a apărut în comerţul românesc abia în ultimii ani, dar este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile sale afrodiziace şi mineralizante. Rucola are un conţinut caloric foarte mic, cu toate acestea reprezintă o sursă importantă de fibre alimentare, vitaminele A, C, K, P, dar şi fier şi potasiu. Această salată îmbu-nătăţeşte calitatea sângelui, nu conţine colesterol, este săţioasă şi ajută la ...

Citește mai mult

Ce fructe îţi fac tenul mai strălucitor

Ce fructe îţi fac tenul mai strălucitor

Un regim alimentar bogat în grăsimi şi proteine îţi poate suprasolicita sistemul digestiv, iar tenul tău va fi mat, uscat şi lipsit de vitalitate. Pentru a recupera strălucirea tenului, îţi recomandăm câteva fructe cu efecte benefice asupra sănătăţii pielii. De exemplu, afinele sunt o importantă sursă de antioxidanţi care întăresc vasele capilare de la nivelul pielii. În plus, consumul acestor fructe reduce riscul vaselor sanguine sparte care oferă pielii un aspect ...

Citește mai mult

De ce este bun muştarul pentru sănătate

De ce este bun muştarul pentru sănătate

Folosit, în general, pentru a oferi un gust mai bogat alimentelor, muştarul este foarte bun pentru a trata durerile de gât, arsurile şi ajută în prevenirea cancerului. În cazul în care ai gâtul inflamat, îl poţi trata cu un amestec obţinut din o linguriţă de seminţe de muştar, sucul de la jumătate de lămâie, o linguriţă de sare, o linguriţă de miere şi o jumătate de cană de apă fierbinte. Ingredientele amestecate se ţin într-o cană acoperită timp de un sfert de ...

Citește mai mult

Sucul de lămâie ne ajută să ne relaxăm

Sucul de lămâie ne ajută să ne relaxăm

Lămâia are efecte benefice pentru numeroase probleme de sănătate, în principal datorită elementelor nutritive pe care le conţine, precum vitaminele C şi B, fosfor, proteine şi carbohidraţi. Consumul de suc de lămâie este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace, datorită potasiului din compoziţie. Acesta are rolul de a ţine sub control hipertensiunea arterială, ameţeala sau greaţa, relaxează corpul şi mintea şi contribuie la reducerea stresului şi a ...

Citește mai mult

Există şi grăsimi bune pentru organism

Există şi grăsimi bune pentru organism

Grăsimile au căpătat o reputaţie proastă în ultimii ani. Ele ne pot îngrăşa şi îmbolnăvi de inimă. Dar există şi grăsimi de care organismul nostru are nevoie pentru a rămâne sănătos. „Dietele sărace în grăsimi au dat greş”, spune Frank Hu, profesor de nutriţie şi epidemiologie la Harvard. „Nivelul de obezitate în America a crescut foarte mult în ultimii ani chiar dacă aportul de grăsimi a scăzut”, a continuat acesta. La fel ca şi proteinele şi ...

Citește mai mult

Fasolea păstăi previne boala Parkinson

Fasolea păstăi previne boala Parkinson

Fragii, murele, zmeura, seminţele de coacăze negre şi afine nu sunt doar gustoase, dar şi foarte sănătoase. Potrivit specialiştilor în nutriţie, consumul de astfel de fructe duce la scăderea cu 40% a riscului de a dezvolta boala Parkinson, dar numai la persoanele de sex masculin. Bărbaţii care mănâncă fructe şi alimente bogate în flavonoide, antioxidanţi prezintă un risc cu 40% mai mic să facă Parkinson, arată un studiu recent. Cei care mănâncă legume cu păstăi cel ...

Citește mai mult

1...117118119120121...123