Uleiul de palmier, obţinut din arborele cu acelaşi nume, este benefic pentru menţinerea stării generale de sănătate şi pentru tratarea mai multor afecţiuni. În plus, uleiul de palmier este considerat destul de sigur pentru a fi utilizat zi de zi, deoarece nu prezintă efecte secundare nocive. În compoziţia uleiului de palmier se găseşte o cantitate destul de însemnată de betacaroten, un antioxidant eficace care contribuie la întărirea sistemului imunitar al organismului şi ...
Una dintre cele mai gustoase şi aromate legume ale primăverii, ceapa verde este bună şi pentru prevenirea şi tratarea unor afecţiuni frecvente. Dacă nu ştii cum să mai scapi de acnee, trebuie să urmezi o cură alimentară cu ceapă verde. Specialiştii în nutriţie recomandă consumul de ceapă verde cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi timp de două săptămâni, pentru rezultate vizibile. Acest amestec are un efect benefic în curăţarea pielii, de la ...
Urzicile sunt recunoscute pentru efectul lor tonic, antiinflamator, dar şi pentru proprietăţile sale diuretice. Ceaiul de urzică poate vindeca boli şi inflamaţii ale sistemului urinar, precum retenţia urinară. Totodată, un tratament de două săptămâni pe bază de ceai de urzică poate vindeca boli biliare, hepatice sau afecţiuni ale splinei. În plus, ceaiul de urzică este foarte bun pentru persoanele care suferă de diabet pentru că reduce nivelul zahărului din ...
Considerat unul dintre cele mai sănătoase condimente, piperul negru are mai multe beneficii decât ne-am putea imagina. Piperul poate vindeca tusea deoarece uleiurile volatile din acesta exercită un efect anestezic asupra terminaţiilor nervoase de la nivelul gâtului. Un remediu perfect pentru această problemă de sănătate este un amestec de două vârfuri de cuţit de piper cu două linguri de miere şi câteva picături de zeamă de lămâie.
Legumele au un rol important de protecţie împotriva bolilor şi oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Însă, sucurile extrase din fructe sau legume proaspete sunt cele mai indicate pentru consum pentru că acestea furnizează celulelor şi ţesuturilor organismului toate elementele nutritive şi enzimele de care au nevoie, fiind mai uşor de digerat. Deficitul de vitamine şi minerale poate fi echilibrat mai repede când se beau sucuri decât atunci când se mănâncă legumele ...
Cartofii dulci sunt indicaţi de către medicii nutriţionişti în dieta zilnică deoarece prezintă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Aceste legume sunt bogate în antioxidanţi, care acţionează în organism prin prevenirea problemelor inflamatorii, cum ar fi astmul, artrita şi guta. De asemenea, cartofii dulci reprezintă o sursă excelentă de carbohidraţi pentru persoanele care au probleme cu zahărul din sânge. Aceşti cartofi reglează nivelul de zahăr din organism şi ...
Sezonul cald şi vremea frumoasă de afară înseamnă şi mai multe ieşiri în aer liber, picnicuri, grătare sau petreceri care încurajează consumul de alimente cu conţinut ridicat de grăsimi precum carnea, îngheţata sau berea. Oricât de gustoase ar fi aceste produse, în cazul în care nu le mâncăm cu măsură, kilogramele în plus nu vor întârzia să apară. Grătarul poate aduce mari dezavantaje siluetei noastre, mai ales friptura, micii şi cârnaţi. Recomandat ar fi să ...
Protecţia împotriva efectelor negative ale razelor solare nu se face doar la exterior, ci şi în interiorul organismului. Nutrienţii sunt la fel de importanţi ca loţiunile specifice verii, deoarece aceştia protejează din interior pielea de razele ultraviolete care pot cauza cancerul. Multe dintre alimentele comune oferă o oarecare protecţie a pielii împotriva radiaţiilor potenţial dăunătoare, deoarece conţin anumiţi compuşi antioxidanţi care combat stresul oxidativ. De aceea ...