Ceapa verde te ajută să reduci glicemia

Ceapa verde te ajută să reduci glicemia

Una dintre cele mai gustoase şi aromate legume ale primăverii, ceapa verde este bună şi pentru prevenirea şi tratarea unor afecţiuni frecvente. Astfel, dacă glicemia ta depăşeşte limitele normale, ar fi indicat să mănânci zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos recomandat de medicul specialist. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic şi are proprietăţi diuretice. Totodată, în această perioadă, cu schimbări bruşte de temperatură, organismul ...

Citește mai mult

De ce e bine să mâncăm multe ridichi
Dietă şi frumusețe 03 Aprilie 2012 de Redactor

De ce e bine să mâncăm multe ridichi

Ridichile se găsesc din belşug în această perioadă, aşa că ar fi indicat să profiţi de acest lucru şi să mănânci aceste plante cât mai des posibil. Ridichile sunt eficiente în tratarea a numeroase probleme medicale, precum afecţiunile digestive sau ale ficatului şi sunt cunoscute pentru proprietăţile antibacteriene şi antifungice pe care le au. Sunt bogate în vitamina C, potasiu, sodiu şi alte minerale, conţin puţine grăsimi, colesterol sau calorii şi sunt excelente ...

Citește mai mult

Cum te pot îngrăşa produsele dietetice

Cum te pot îngrăşa produsele dietetice

Din momentul în care te-ai decis să mănânci sănătos, trebuie să renunţi la alimentele bogate în sare, grăsimi şi calorii. Combinaţiile de produse sănătoase cu alimente grase nu te vor ajuta deloc să pierzi în greutate, ba mai mult, te-ar putea îngrăşa. Cu toate că este chiar reco-mandat consumul de crudităţi sau alte alimente sănătoase în timpul gustărilor sau la micul dejun, trebuie să ştiţi că amestecarea acestora cu unt de arahide nu este o alegere tocmai ...

Citește mai mult

De ce trebuie să mâncăm cât mai des spanac

De ce trebuie să mâncăm cât mai des spanac

O singură ceaşcă cu spanac oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A, dar şi 14 la sută din necesarul de vitamina C, pentru a avea o stare optimă de sănătate. Persoanele care consumă frecvent spanac pot acumula fier, calciu, acid folic, vitamina K şi fibre. Mai mult, spanacul ajută la digestie, previne constipaţia, eliberează zahărul din sânge şi oferă o senzaţie de saţietate. Vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul şi seleniul din spanac ...

Citește mai mult

Uleiul de peşte te face mai sănătos şi mai inteligent

Uleiul de peşte te face mai sănătos şi mai inteligent

Consumat cu regularitate, uleiul de peşte reprezintă ingredientul perfect pentru a avea un organism puternic, o minte sclipitoare şi pentru a rezista oboselii şi stresului. Uleiul de peşte conţine Omega 3, acizi graşi care luptă împotriva bolilor de inimă şi reglează valoarea colesterolului. Omega 3 mai ajută şi la arderea rapidă a grăsimilor şi, implicit, la îndepărtarea celulitei. O capsulă de ulei de peşte pe zi te poate ajuta să ai un sistem imunitar puternic şi să ...

Citește mai mult

Cum să combatem depresia cu remedii naturiste

Cum să combatem depresia cu remedii naturiste

Chiar dacă cei mai mulţi oameni se simt din când în când abătuţi, asta nu înseamnă că suferă de depresie. Este important de ştiut că adevărata depresie se manifestă prin tristeţe persistentă, pesimism, sentimente de anxietate şi de deznădejde. Sentimentele de depresie profundă pot apărea în urma unei pierderi semnificative, eşecul unei căsătorii, doliu, sau un eşec profesional. Printre simptomele unei depresii grave care necesită îngrijiri specializate se numără ...

Citește mai mult

De ce trebuie să evităm alimentele preparate cu multă apă

De ce trebuie să evităm alimentele preparate cu multă apă

Ziua Mondială a Apei a fost celebrată, ieri, peste tot în lume. Anul acesta s-a pus accent pe conştientizarea populaţiei cu privire la risipa de apă şi la importanţa pe care o are apa pentru sănătate. Din acest motiv, specialiştii ne recomandă să nu mai consumăm alimente pentru prepararea cărora se utilizează multă apă. Este cel de-al 20-lea an în care Ziua Apei este sărbătorită, la nivel mondial, pe 22 martie. Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a ales ...

Citește mai mult

Pâinea conţine aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate

Pâinea conţine aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate

Cu toate că ingredientele pentru reţeta tradiţională de preparare a pâinii sunt apa, făina, drojdia şi sarea, în realitate, pâinea conţine zeci de E-uri. La această concluzie au ajuns reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului care au constatat că producătorii de panificaţie apelează la introducerea aditivilor alimentari în reţeta pâinii pentru a-i da acesteia un aspect, dar şi un gust diferit faţă de cea obţinută în casă. Din acest motiv ...

Citește mai mult