Alimentele pot face uneori minuni când suntem într-o stare depresivă sau mai iritaţi decât de Nu degeaba se spune că o dietă sănătoasă este esenţială pentru păstrarea memoriei şi a intelectului, dar şi pentru a avea o bună dispoziţie. Alimentele bogate în litiu, magneziu şi vitamina B te pot ajuta să controlezi stresul cotidian şi să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit. Câteva migdale, o portocală sau un pahar de lapte sunt soluţii simple pentru a te înveseli ...
Cu toate că aduce o serie de beneficii asupra sănătaăţii, uleiul de măsline nu ar trebui folosit chiar în orice situaţie. De exemplu, poţi folosi cu încredere ulei de măsline la felurile de mâncare care nu necesită gătire, sau pe care le poţi prepara la temperaturi mici. Îl poţi folosi în salate, pe legume pregătite la abur, în legume sotate la temperaturi mici, pe pâine şi pe pizza, după ce au fost scoase din cuptor. Este important de ştiut, însă, că uleiul de ...
Pe lângă faptul că sunt îndrăgite de cei mici, cireşele au şi o multitudine de beneficii pentru sănătate. În primul rând, cireşele sunt cunoscute pentru proprietatea lor de a preveni cancerul datorită substanţelor responsabile de culoarea lor roşie. Mai mult, aceste fructe reprezintă o sursă bogată de vitamine precum B1, B2, B3, B9, C şi E, dar conţin şi minerale cum ar fi calciu potasiu şi fosfor. Curele de cireşe sunt bune în special pentru persoanele care prezintă ...
În situaţia în care te consideri depăşită de tot felul de diete, iar fructul de la masa de seară nu-ţi potoleşte de niciun fel foamea, chiar nu trebuie să-ţi faci mari probleme. Totul, din cauză că dr. Mihaela Bilic ne asigură că există multe alte mâncăruri sănătoase, pe care le putem include în regimul nostru zilnic, cu condiţia de a le consuma înainte de ora 19.30. Iată câteva dintre aceste variante culinare de seară: l O porţie (cam cât o farfurie de ciorbă) de ...
Printre fructele preferate ale copiilor şi extrem de apreciate şi de adulţi, căpşunile nu sunt doar un desert delicios, ci reprezintă şi o sursă importantă de vitamine. În compoziţia căpşunilor se găsesc vitaminele C, E, B, K şi PP, antioxidanţi, acid folic, fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fosfor, sodiu, fibre şi substanţe cu efect antiinflamator. În primul rând, consumul aceste fructe dulci împiedică modificările celulelor, ceea ce previne apariţia bolilor ...
Pâinea este cea mai banală şi mai accesibilă sursă de glucide, susţin medicii nutriţionişti. Cum organismul nostru funcţionează pe bază de glucoză, pâinea nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică, este de părere nutriţionistul Mihaela Bilic. „Atât creierul, cât şi muşchii consumă exclusiv glucoză, prin urmare, în alimentaţia noastră zilnică trebuie să existe produse care conţin glucide (carbohidraţi): pâine, cereale, mălai, paste făinoase, orez ...
Părul de pe corp ne dă multe bătăi de cap în timpul verii. Epilarea definitivă, o realizare a medicinii moderne poate fi o variantă de a scăpa de acest stres, dar numai dacă aveţi răbdare. Efectele nu se văd imediat, ci în timp, dar merită. Cel puţin aşa spun specialiştii. Epilarea definitivă a devenit o competiţie serioasă pentru metodele tradiţionale precum lama de ras, ceara sau epilatorul electric, la ora actuală reprezentând peste 20% din ...
Părul de pe corp ne dă multe bătăi de cap în timpul verii. Epilarea definitivă, o realizare a medicinii moderne poate fi o variantă de a scăpa de acest stres, dar numai dacă aveţi răbdare. Efectele nu se văd imediat, ci în timp, dar merită. Cel puţin aşa spun specialiştii. Epilarea definitivă a devenit o competiţie serioasă pentru metodele tradiţionale precum lama de ras, ceara sau epilatorul electric, la ora actuală reprezentând peste 20% din ...