Mâncaţi de toate, dar câte puţin!

Mâncaţi de toate, dar câte puţin!

În ciuda neajunsurilor, zilele de sărbătoare se transformă, de regulă, într-un festin prelungit pe mai multe zile. Aşa sunt obişnuiţi românii, iar apoi iau cu asalt Urgenţa. Pentru a nu încheia petrecerea pe un pat de spital, medicii vă sfătuiesc să daţi dovadă de cumpărate. „Le recomand constănţenilor să mănânce puţin, mai ales cei care au ţinut post şi să aibă grijă la ce mănâncă. Nu mai vorbesc să trebuie să bea puţin şi, chiar dacă sunt mai multe zile ...

Citește mai mult

Consumaţi sfeclă roşie în fiecare zi

Consumaţi sfeclă roşie în fiecare zi

Sfecla roşie are un conţinut bogat de substanţe benefice organismului uman cum ar fi acidul folic, potasiul, manganul, fibrele alimentare, vitaminele, cuprul, fierul, fosforul, iodul şi zincul. Nutrienţii şi vitaminele din această plantă ajută la detoxifierea şi protecţia ficatului, reglează tensiunea arterială şi este recomandată bolnavilor cardiaci. De asemenea, consumul de sfeclă roşie îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi stimulează reînnoirea globulelor roşii ...

Citește mai mult

Disconfortul meteorismului abdominal

Disconfortul meteorismului abdominal

Dr. Chiraţa BLACIOTI, medic primar specialist, Clinica Homeomed Acumularea masivă de gaze la nivel intestinal sau în spaţiul abdominal este ceea ce, în termeni de specialitate, se numeşte meteorism abdominal. Cele mai frecvente cauze ale meteorismului sunt dereglări ale digestiei, dar şi deficitul de enzime şi fermenţi şi bolile intestinale bacteriene. Ar fi bine ca în astfel de cazuri să se urmărească în timp apariţia acestui meteorism, după ...

Citește mai mult

Incursiune în viaţa bolnavului de diabet

Incursiune în viaţa bolnavului de diabet

Diabetul, indiferent că este vorba de cel insulino-dependent sau de cel rezistent la insulină, este o boală grea şi pune o răspundere mare atât pe umerii bolnavului, cât şi ai membrilor familiei. Cu diabet se poate trăi toată viaţa, dar condiţia este să fie respectat tratamentul şi să nu se facă excese. Bolnavii de diabet sunt depistaţi, în general, în copilărie sau în adolescenţă, iar momentul aflării diagnosticului este perceput, de ...

Citește mai mult

Consumul de gluten: benefic sau nociv
Dietă şi frumusețe 05 Decembrie 2011 de Redactor

Consumul de gluten: benefic sau nociv

Glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau, orez sau secara. Multi oameni apreciaza glutenul intrucat acesta ofera o consistenta si gust special alimentelor: pizza devine mai elastica, painea are textura spongioasa iar supele si sosurile pot fi mai delicioase. Produsele alimentare fara gluten pot fi de un real ajutor celor care sufera de o tulburare digestiva cronica numita boala celiaca sau enteropatia glutenica. Organismul acestor persoane considera glutenul ca ...

Citește mai mult

Postul negru – apropiere de Dumnezeu sau distrugerea sănătății?
Boli şi afecţiuni 05 Decembrie 2011 de Redactor

Postul negru – apropiere de Dumnezeu sau distrugerea sănătății?

Postul este o perioada de abstinenta la toate produsele alimentare daca este vorba de postul negru sau doar la anumite alimente daca este vorba de postul obsinuit. Fluidele pot fi consumate in cantitati normale pentru a satisface setea si alte cerinte fiziologice. Cand organismul este privat de alimente va avea loc o curatare sistemica a acestuia, cu exceptia tesuturilor vitale. Infometarea va interveni doar atunci cand organismul va fi nevoit sa foloseasca tesut vital pentru a supravietui ...

Citește mai mult

Germenii de grau
Dietă şi frumusețe 05 Decembrie 2011 de Redactor

Germenii de grau

Germenul este embrionul semintelor. Graul este unul dintre produsele alimentare cu un continut foarte ridicat de nutrienti. Germenii de grau contin 23 de nutrienti, mai multi decat orice alta leguma sau cereala. Germenii de grau sunt bogati in proteine (contin cu 28% mai multe proteine decat cele care pot fi gasite in majoritatea produselor din carne). Organismul uman are nevoie de proteine pentru a repara tesuturile afectate din diverse cauze si pentru a stimula nutrientii si mineralele sa ...

Citește mai mult

Dietă de dezintoxicare pentru bolnavii de ficat şi rinichi
Remedii naturiste 27 Noiembrie 2011 de Redactor

Dietă de dezintoxicare pentru bolnavii de ficat şi rinichi

În rândurile de mai jos vă prezentăm o cură recomandată de dr. Mirela Stângaciu, specialist în medicina naturii, pentru persoanele de peste 30 de ani, care suferă de ficat, rinichi, plămâni sau intestinul gros. Cura, ca şi posturile alimentare cunoscute, este contra-indicată însă celor care au boli grave. De aceea, înainte de începerea curei de dezintoxicare, este nevoie de un diagnostic precis al afecţiunilor şi de o perioadă de ...

Citește mai mult

1...121122123