Sucul de lămâie ne ajută să ne relaxăm

Sucul de lămâie ne ajută să ne relaxăm

Lămâia are efecte benefice pentru numeroase probleme de sănătate, în principal datorită elementelor nutritive pe care le conţine, precum vitaminele C şi B, fosfor, proteine şi carbohidraţi. Consumul de suc de lămâie este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace, datorită potasiului din compoziţie. Acesta are rolul de a ţine sub control hipertensiunea arterială, ameţeala sau greaţa, relaxează corpul şi mintea şi contribuie la reducerea stresului şi a ...

Citește mai mult

Există şi grăsimi bune pentru organism

Există şi grăsimi bune pentru organism

Grăsimile au căpătat o reputaţie proastă în ultimii ani. Ele ne pot îngrăşa şi îmbolnăvi de inimă. Dar există şi grăsimi de care organismul nostru are nevoie pentru a rămâne sănătos. „Dietele sărace în grăsimi au dat greş”, spune Frank Hu, profesor de nutriţie şi epidemiologie la Harvard. „Nivelul de obezitate în America a crescut foarte mult în ultimii ani chiar dacă aportul de grăsimi a scăzut”, a continuat acesta. La fel ca şi proteinele şi ...

Citește mai mult

Fasolea păstăi previne boala Parkinson

Fasolea păstăi previne boala Parkinson

Fragii, murele, zmeura, seminţele de coacăze negre şi afine nu sunt doar gustoase, dar şi foarte sănătoase. Potrivit specialiştilor în nutriţie, consumul de astfel de fructe duce la scăderea cu 40% a riscului de a dezvolta boala Parkinson, dar numai la persoanele de sex masculin. Bărbaţii care mănâncă fructe şi alimente bogate în flavonoide, antioxidanţi prezintă un risc cu 40% mai mic să facă Parkinson, arată un studiu recent. Cei care mănâncă legume cu păstăi cel ...

Citește mai mult

De ce nu trebuie femeile să consume soia

De ce nu trebuie femeile să consume soia

Soia este vedeta postului la români şi un ingredient important pentru vegetarieni. Cu toate acestea, medicii atrag atenţia că faimoasa soia face mai mult rău decât bine. Se pare că femeile care au tumori la sân şi mănâncă soia se expun unui risc crescut, tumorile devenind mai rezistente la tratamentele împotriva cancerului. Un studiu realizat pe şoareci de laborator arată că cei care au fost hrăniţi toată viaţa cu componente de soia au reacţionat bine la Tamoxifen ...

Citește mai mult

Ceapa verde te ajută să reduci glicemia

Ceapa verde te ajută să reduci glicemia

Una dintre cele mai gustoase şi aromate legume ale primăverii, ceapa verde este bună şi pentru prevenirea şi tratarea unor afecţiuni frecvente. Astfel, dacă glicemia ta depăşeşte limitele normale, ar fi indicat să mănânci zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos recomandat de medicul specialist. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic şi are proprietăţi diuretice. Totodată, în această perioadă, cu schimbări bruşte de temperatură, organismul ...

Citește mai mult

De ce e bine să mâncăm multe ridichi
Dietă şi frumusețe 03 Aprilie 2012 de Redactor

De ce e bine să mâncăm multe ridichi

Ridichile se găsesc din belşug în această perioadă, aşa că ar fi indicat să profiţi de acest lucru şi să mănânci aceste plante cât mai des posibil. Ridichile sunt eficiente în tratarea a numeroase probleme medicale, precum afecţiunile digestive sau ale ficatului şi sunt cunoscute pentru proprietăţile antibacteriene şi antifungice pe care le au. Sunt bogate în vitamina C, potasiu, sodiu şi alte minerale, conţin puţine grăsimi, colesterol sau calorii şi sunt excelente ...

Citește mai mult

Cum te pot îngrăşa produsele dietetice

Cum te pot îngrăşa produsele dietetice

Din momentul în care te-ai decis să mănânci sănătos, trebuie să renunţi la alimentele bogate în sare, grăsimi şi calorii. Combinaţiile de produse sănătoase cu alimente grase nu te vor ajuta deloc să pierzi în greutate, ba mai mult, te-ar putea îngrăşa. Cu toate că este chiar reco-mandat consumul de crudităţi sau alte alimente sănătoase în timpul gustărilor sau la micul dejun, trebuie să ştiţi că amestecarea acestora cu unt de arahide nu este o alegere tocmai ...

Citește mai mult

De ce trebuie să mâncăm cât mai des spanac

De ce trebuie să mâncăm cât mai des spanac

O singură ceaşcă cu spanac oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A, dar şi 14 la sută din necesarul de vitamina C, pentru a avea o stare optimă de sănătate. Persoanele care consumă frecvent spanac pot acumula fier, calciu, acid folic, vitamina K şi fibre. Mai mult, spanacul ajută la digestie, previne constipaţia, eliberează zahărul din sânge şi oferă o senzaţie de saţietate. Vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul şi seleniul din spanac ...

Citește mai mult

1...121122123124125...127