Deficienţa de magneziu din organism duce de cele mai multe ori la iritabilitate, oboseală, tulburări de somn, anxietate, hipertensiune, diabet sau osteoporoză. De asemenea, persoanele care au o lipsă de magneziu suferă de migrene, crampe musculare şi furnicături în mâini şi picioare. În cazul în care organismul nu absoarbe necesarul de magneziu, şi aspectul pielii va avea de suferit. Procesul de îmbătrânire a celulelor din corp este accelerat, ceea ce favorizează apariţia ...
Consumul de lămâi este încurajat de specialişti deoarece aceste fructe sunt extrem de benefice pentru sănătatea organismului tău, se găsesc pe tot parcursul anului şi sunt accesibile oricărui buzunar. Este important să ştii că sucul de lămâie curăţă intestinele, detoxifiază corpul şi contribuie eficient la prevenirea riscului de cancer la colon. Pentru a beneficia de aceste efecte trebuie să bei în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, dar şi seara, după ultima masă ...
Venirea primăverii reprezintă un nou început nu numai pentru natură, ci şi pentru fiecare dintre noi. Anotimpul ghioceilor şi al pomilor înfloriţi este cel mai potrivit moment pentru schimbările din dietă şi îmbunătăţirea stilului de viaţă. Detoxifierea organismului este un proces extrem de benefic nu doar pentru sănătatea trupului, ci şi a minţii. Renunţarea la seden-tarism şi la alimentele bogate în grăsimi ne pot ajuta să eliminăm toxinele, să ne reglăm ...
Pomelo a apărut destul de recent în supermarket-urile româneşti. Arată interesant şi are un gust bun, dar puţin dintre noi ştim şi că este foarte benefic pentru sănătatea noastră. Are calităţi nutriţionale deosebite, cu 44 de calorii, conţinând proteine, carbohidraţi, calciu, fier, betacaroten, vitaminele B1, B2 şi vitamina C. Un sfert de pomelo (aproximativ 150 grame) sau sucul de la două fructe au 60 de calorii şi asigură necesarul zilnic de vitamina C. Pomelo ...
Chiar dacă este un fruct mai puţin cunoscut pe la noi, rodia este extrem de benefică pentru sănătate şi constituie o sursă importantă de fibre, minerale şi vitamine. Rodiile sunt bogate în antioxidanţi, care anihilează acţiunea radicalilor liberi şi reuşesc să prevină oxidarea celulară. De asemenea, vitaminele din rodie menţin nivelul optim al colesterolului şi previn depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor de sânge ale inimii. Totodată, seminţele acestui fruct ...
Alergiile alimentare apar atunci când sistemul imunitar tratează un anumit aliment ca pe un corp străin. În cele mai multe cazuri, alergiile alimentare apar atunci când creşte permeabilitatea mucoasei tubului digestiv din cauza administrării antibioticelor, a excesului de alcool, infecţiilor intestinale, stresului fizic sau emoţional excesiv sau din alte motive. Permeabilitatea crescută a mucoasei tubului digestiv permite proteinelor din alimente să ajungă în ...
Acizii graşi omega-3 sunt consideraţi acizi necesari pentru sănătatea umană, dar organismul nu îi poate produce în mod natural, aşa că trebuie furnizaţi prin intermediul alimentelor. Acizii graşi polinesaturaţi sau acizii graşi omega-3 joacă un rol important în funcţionarea creierului, precum şi în dezvoltarea normală a organismului şi pot reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Totodată, persoanele care consumă alimente bogate în acizi graşi omega-3 au un ...
Plămânii tăi sunt afectaţi nu numai de praf sau de fum, ci şi de alimentele pe care le consumi. Spre exemplu, mâncarea grasă şi bogată în sare agravează simptomele astmului, dar şi ale altor afecţiuni respiratorii. Persoanele care suferă de astm produc cantităţi mai mari de radicali liberi în organism, care pot îngusta căile respiratorii. Pentru o respiraţie mai uşoară şi plămâni mai sănătoşi, sunt recomandate alimentele bogate în antioxidanţi, care luptă ...