Ce păţeşti dacă nu consumi destule fibre

Ce păţeşti dacă nu consumi destule fibre

Fibrele reprezintă o parte esenţială a oricărei diete şi sunt importante în menţinerea stării de vitalitate şi a nivelului crescut de energie. Cu toate că fibrele pot fi adăugate la orice dietă prin suplimentele de vitamine, cel mai bine ar fi să le obţii din alimente sănătoase precum fructele, legumele şi cerealele integrale. Consumul redus de fibre poate provoca disfuncţii la nivelul sistemului digestiv ceea ce determină o stare de somnolenţă, energie redusă, crampe şi ...

Citește mai mult

Produse alimentare bogate în antioxidanţi

Produse alimentare bogate în antioxidanţi

Putem încetini îmbătrânirea organismului dacă mâncăm alimente bogate în antioxidanţi. Aceste substanţe nutritive sau nutrienţi pot preveni şi amâna deteriorarea oxidativă a corpului uman. În momentul în care celulele organismului utilizează oxigen, se produc în mod natural radicalii liberi, care pot afecta sănătatea. Antioxidanţii au rolul de a distruge aceşti radicali şi de a repara daunele provocate. Produsele oxidative favorizează apariţia bolilor de inimă, diabetul ...

Citește mai mult

Ce alimente îţi oferă necesarul zilnic de calciu

Ce alimente îţi oferă necesarul zilnic de calciu

Calciul îndeplineşte un rol extrem de important în creşterea şi dezvoltarea normală a organismului. Acest element asigură funcţia reproductivă, are rol în formarea şi menţinerea sănătăţii dinţilor şi oaselor, previne osteoporoza şi menţine un ritm cardiac normal. Alimentele cu cel mai mare conţinut de calciu sunt produsele lactate precum laptele, iaurtul, brânza sau untul. În aceste produse, calciul se găseşte în cantităţi importante şi este uşor de absorbit de ...

Citește mai mult

Mâncaţi de toate, dar câte puţin!

Mâncaţi de toate, dar câte puţin!

În ciuda neajunsurilor, zilele de sărbătoare se transformă, de regulă, într-un festin prelungit pe mai multe zile. Aşa sunt obişnuiţi românii, iar apoi iau cu asalt Urgenţa. Pentru a nu încheia petrecerea pe un pat de spital, medicii vă sfătuiesc să daţi dovadă de cumpărate. „Le recomand constănţenilor să mănânce puţin, mai ales cei care au ţinut post şi să aibă grijă la ce mănâncă. Nu mai vorbesc să trebuie să bea puţin şi, chiar dacă sunt mai multe zile ...

Citește mai mult

Consumaţi sfeclă roşie în fiecare zi

Consumaţi sfeclă roşie în fiecare zi

Sfecla roşie are un conţinut bogat de substanţe benefice organismului uman cum ar fi acidul folic, potasiul, manganul, fibrele alimentare, vitaminele, cuprul, fierul, fosforul, iodul şi zincul. Nutrienţii şi vitaminele din această plantă ajută la detoxifierea şi protecţia ficatului, reglează tensiunea arterială şi este recomandată bolnavilor cardiaci. De asemenea, consumul de sfeclă roşie îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi stimulează reînnoirea globulelor roşii ...

Citește mai mult

Disconfortul meteorismului abdominal

Disconfortul meteorismului abdominal

Dr. Chiraţa BLACIOTI, medic primar specialist, Clinica Homeomed Acumularea masivă de gaze la nivel intestinal sau în spaţiul abdominal este ceea ce, în termeni de specialitate, se numeşte meteorism abdominal. Cele mai frecvente cauze ale meteorismului sunt dereglări ale digestiei, dar şi deficitul de enzime şi fermenţi şi bolile intestinale bacteriene. Ar fi bine ca în astfel de cazuri să se urmărească în timp apariţia acestui meteorism, după ...

Citește mai mult

Incursiune în viaţa bolnavului de diabet

Incursiune în viaţa bolnavului de diabet

Diabetul, indiferent că este vorba de cel insulino-dependent sau de cel rezistent la insulină, este o boală grea şi pune o răspundere mare atât pe umerii bolnavului, cât şi ai membrilor familiei. Cu diabet se poate trăi toată viaţa, dar condiţia este să fie respectat tratamentul şi să nu se facă excese. Bolnavii de diabet sunt depistaţi, în general, în copilărie sau în adolescenţă, iar momentul aflării diagnosticului este perceput, de ...

Citește mai mult

Consumul de gluten: benefic sau nociv
Dietă şi frumusețe 05 Decembrie 2011 de Redactor

Consumul de gluten: benefic sau nociv

Glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau, orez sau secara. Multi oameni apreciaza glutenul intrucat acesta ofera o consistenta si gust special alimentelor: pizza devine mai elastica, painea are textura spongioasa iar supele si sosurile pot fi mai delicioase. Produsele alimentare fara gluten pot fi de un real ajutor celor care sufera de o tulburare digestiva cronica numita boala celiaca sau enteropatia glutenica. Organismul acestor persoane considera glutenul ca ...

Citește mai mult

1...124125126127