Acizii graşi omega-3 sunt consideraţi acizi necesari pentru sănătatea umană, dar organismul nu îi poate produce în mod natural, aşa că trebuie furnizaţi prin intermediul alimentelor. Acizii graşi polinesaturaţi sau acizii graşi omega-3 joacă un rol important în funcţionarea creierului, precum şi în dezvoltarea normală a organismului şi pot reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Totodată, persoanele care consumă alimente bogate în acizi graşi omega-3 au un ...
Plămânii tăi sunt afectaţi nu numai de praf sau de fum, ci şi de alimentele pe care le consumi. Spre exemplu, mâncarea grasă şi bogată în sare agravează simptomele astmului, dar şi ale altor afecţiuni respiratorii. Persoanele care suferă de astm produc cantităţi mai mari de radicali liberi în organism, care pot îngusta căile respiratorii. Pentru o respiraţie mai uşoară şi plămâni mai sănătoşi, sunt recomandate alimentele bogate în antioxidanţi, care luptă ...
Fibrele reprezintă o parte esenţială a oricărei diete şi sunt importante în menţinerea stării de vitalitate şi a nivelului crescut de energie. Cu toate că fibrele pot fi adăugate la orice dietă prin suplimentele de vitamine, cel mai bine ar fi să le obţii din alimente sănătoase precum fructele, legumele şi cerealele integrale. Consumul redus de fibre poate provoca disfuncţii la nivelul sistemului digestiv ceea ce determină o stare de somnolenţă, energie redusă, crampe şi ...
Putem încetini îmbătrânirea organismului dacă mâncăm alimente bogate în antioxidanţi. Aceste substanţe nutritive sau nutrienţi pot preveni şi amâna deteriorarea oxidativă a corpului uman. În momentul în care celulele organismului utilizează oxigen, se produc în mod natural radicalii liberi, care pot afecta sănătatea. Antioxidanţii au rolul de a distruge aceşti radicali şi de a repara daunele provocate. Produsele oxidative favorizează apariţia bolilor de inimă, diabetul ...
Calciul îndeplineşte un rol extrem de important în creşterea şi dezvoltarea normală a organismului. Acest element asigură funcţia reproductivă, are rol în formarea şi menţinerea sănătăţii dinţilor şi oaselor, previne osteoporoza şi menţine un ritm cardiac normal. Alimentele cu cel mai mare conţinut de calciu sunt produsele lactate precum laptele, iaurtul, brânza sau untul. În aceste produse, calciul se găseşte în cantităţi importante şi este uşor de absorbit de ...
În ciuda neajunsurilor, zilele de sărbătoare se transformă, de regulă, într-un festin prelungit pe mai multe zile. Aşa sunt obişnuiţi românii, iar apoi iau cu asalt Urgenţa. Pentru a nu încheia petrecerea pe un pat de spital, medicii vă sfătuiesc să daţi dovadă de cumpărate. „Le recomand constănţenilor să mănânce puţin, mai ales cei care au ţinut post şi să aibă grijă la ce mănâncă. Nu mai vorbesc să trebuie să bea puţin şi, chiar dacă sunt mai multe zile ...
Sfecla roşie are un conţinut bogat de substanţe benefice organismului uman cum ar fi acidul folic, potasiul, manganul, fibrele alimentare, vitaminele, cuprul, fierul, fosforul, iodul şi zincul. Nutrienţii şi vitaminele din această plantă ajută la detoxifierea şi protecţia ficatului, reglează tensiunea arterială şi este recomandată bolnavilor cardiaci. De asemenea, consumul de sfeclă roşie îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi stimulează reînnoirea globulelor roşii ...
Dr. Chiraţa BLACIOTI, medic primar specialist, Clinica Homeomed Acumularea masivă de gaze la nivel intestinal sau în spaţiul abdominal este ceea ce, în termeni de specialitate, se numeşte meteorism abdominal. Cele mai frecvente cauze ale meteorismului sunt dereglări ale digestiei, dar şi deficitul de enzime şi fermenţi şi bolile intestinale bacteriene. Ar fi bine ca în astfel de cazuri să se urmărească în timp apariţia acestui meteorism, după ...