Fragii, murele, zmeura, seminţele de coacăze negre şi afine nu sunt doar gustoase, dar şi foarte sănătoase. Potrivit specialiştilor în nutriţie, consumul de astfel de fructe duce la scăderea cu 40% a riscului de a dezvolta boala Parkinson, dar numai la persoanele de sex masculin. Bărbaţii care mănâncă fructe şi alimente bogate în flavonoide, antioxidanţi prezintă un risc cu 40% mai mic să facă Parkinson, arată un studiu recent. Cei care mănâncă legume cu păstăi cel ...
Soia este vedeta postului la români şi un ingredient important pentru vegetarieni. Cu toate acestea, medicii atrag atenţia că faimoasa soia face mai mult rău decât bine. Se pare că femeile care au tumori la sân şi mănâncă soia se expun unui risc crescut, tumorile devenind mai rezistente la tratamentele împotriva cancerului. Un studiu realizat pe şoareci de laborator arată că cei care au fost hrăniţi toată viaţa cu componente de soia au reacţionat bine la Tamoxifen ...
Una dintre cele mai gustoase şi aromate legume ale primăverii, ceapa verde este bună şi pentru prevenirea şi tratarea unor afecţiuni frecvente. Astfel, dacă glicemia ta depăşeşte limitele normale, ar fi indicat să mănânci zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos recomandat de medicul specialist. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic şi are proprietăţi diuretice. Totodată, în această perioadă, cu schimbări bruşte de temperatură, organismul ...
Ridichile se găsesc din belşug în această perioadă, aşa că ar fi indicat să profiţi de acest lucru şi să mănânci aceste plante cât mai des posibil. Ridichile sunt eficiente în tratarea a numeroase probleme medicale, precum afecţiunile digestive sau ale ficatului şi sunt cunoscute pentru proprietăţile antibacteriene şi antifungice pe care le au. Sunt bogate în vitamina C, potasiu, sodiu şi alte minerale, conţin puţine grăsimi, colesterol sau calorii şi sunt excelente ...
Din momentul în care te-ai decis să mănânci sănătos, trebuie să renunţi la alimentele bogate în sare, grăsimi şi calorii. Combinaţiile de produse sănătoase cu alimente grase nu te vor ajuta deloc să pierzi în greutate, ba mai mult, te-ar putea îngrăşa. Cu toate că este chiar reco-mandat consumul de crudităţi sau alte alimente sănătoase în timpul gustărilor sau la micul dejun, trebuie să ştiţi că amestecarea acestora cu unt de arahide nu este o alegere tocmai ...
O singură ceaşcă cu spanac oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A, dar şi 14 la sută din necesarul de vitamina C, pentru a avea o stare optimă de sănătate. Persoanele care consumă frecvent spanac pot acumula fier, calciu, acid folic, vitamina K şi fibre. Mai mult, spanacul ajută la digestie, previne constipaţia, eliberează zahărul din sânge şi oferă o senzaţie de saţietate. Vitamina C, vitamina E, betacarotenul, manganul, zincul şi seleniul din spanac ...
Consumat cu regularitate, uleiul de peşte reprezintă ingredientul perfect pentru a avea un organism puternic, o minte sclipitoare şi pentru a rezista oboselii şi stresului. Uleiul de peşte conţine Omega 3, acizi graşi care luptă împotriva bolilor de inimă şi reglează valoarea colesterolului. Omega 3 mai ajută şi la arderea rapidă a grăsimilor şi, implicit, la îndepărtarea celulitei. O capsulă de ulei de peşte pe zi te poate ajuta să ai un sistem imunitar puternic şi să ...
Chiar dacă cei mai mulţi oameni se simt din când în când abătuţi, asta nu înseamnă că suferă de depresie. Este important de ştiut că adevărata depresie se manifestă prin tristeţe persistentă, pesimism, sentimente de anxietate şi de deznădejde. Sentimentele de depresie profundă pot apărea în urma unei pierderi semnificative, eşecul unei căsătorii, doliu, sau un eşec profesional. Printre simptomele unei depresii grave care necesită îngrijiri specializate se numără ...