Curmalele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în antioxidanți naturali
Nutriţie 12 Februarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Curmalele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în antioxidanți naturali

Curmalele sunt niște fructe dulci, care sunt cultivate în întreaga lume, în special în regiunile tropicale. În funcție de soi, cele proaspete sunt destul de mici și pot avea de la culoarea roșu aprins la galben strălucitor. Medicii spun că aceste fructe au un conținut ridicat de zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza și sucroza. Tocmai de aceea, mulți oameni consumă curmale pentru o gustare rapidă după-amiaza, când se simt obosiți. Un ...

Citește mai mult

Îngrijirea tenului acneic poate deveni, iarna, o provocare
Frumuseţe 31 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Îngrijirea tenului acneic poate deveni, iarna, o provocare

Iarna, în special, îngrijirea tenului acneic devine chiar o provocare, având în vedere condițiile climatice care pot exacerba simptomele acestei probleme. Tocmai de aceea, rutina pacienților cuprinde, în general, produse dermatocosmetice special destinate tenului gras, deoarece există o formă de acnee cosmetică, afecțiune care este provocată de produsele nepotrivite aplicate pe ten. În plus, în sezonul rece se acordă o atenție deosebită ...

Citește mai mult

Uleiul de cocos stimulează energia și rezistența
Nutriţie 24 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul de cocos stimulează energia și rezistența

Uleiul de cocos este alcătuit din grăsimi saturate, care au un efect hidratant atunci când este aplicat pe piele, dar poate fi folosit și pentru eczeme, dar și pentru psoriazis, obezitate, cancer de sân, boli de inimă, scleroză multiplă și multe alte afecțiuni. Există mai multe dovezi că uleiul de nucă de cocos oferă unele beneficii pentru sănătate, atât intern, cât și extern. Iată care sunt cele mai importante: crește colesterolul bun; este bun ...

Citește mai mult

Sfaturi utile pentru persoanele care au tenul mixt
Frumuseţe 20 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Sfaturi utile pentru persoanele care au tenul mixt

Tenul mixt este acel tip de ten care combină caracteristicile tenului gras și ale celui uscat sau normal, în diferite zone ale feței. Este unul dintre cele mai comune tipuri de ten și poate fi dificil de îngrijit, deoarece diferitele zone necesită abordări specifice de îngrijire. Potrivit specialiştilor, există mai mulți factori care pot contribui la apariția și exacerbarea tenului mixt: genetica; dezechilibrele hormonale; produsele de îngrijire inadecvate; ...

Citește mai mult

Smochinele reprezintă un adaos excelent la o dietă sănătoasă
Nutriţie 18 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Smochinele reprezintă un adaos excelent la o dietă sănătoasă

Smochinele au fost asociate cu sănătatea și prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Ele au, în medie, mărimea unui deget, sunt pline cu sute de semințe mici și au o coajă comestibilă de culoare mov sau verde. Pulpa fructului este roz și are un gust dulce. Înainte ca zahărul să devină popular, acestea erau folosite în mod obișnuit pentru a îndulci deserturile. În zilele noastre, pe măsură ce oamenii încep să se îndepărteze ...

Citește mai mult

Măşti de păr cu ou, pentru strălucire şi revitalizarea podoabei capilare
Frumuseţe 18 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Măşti de păr cu ou, pentru strălucire şi revitalizarea podoabei capilare

O mască de păr cu ou este excepțională, atunci când vreţi ca podoaba voastră capilară să fie mai rezistentă, mai frumoasă și mai mătăsoasă. Totodată, gălbenușul de ou este de real ajutor, dacă vă confruntați cu un păr fragil, care se rupe cu ușurință. În acelaşi timp, consumul de ouă este extrem de benefic pentru sănătate, dar aplicate pe păr, mai ales gălbenușul, au efecte nebănuite. În general, masca de păr cu ou trebuie folosită de ...

Citește mai mult

Mâncarea fast-food nu-i periculoasă dacă este consumată ocazional
Nutriţie 14 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mâncarea fast-food nu-i periculoasă dacă este consumată ocazional

Mare atenţie! Consumul de mâncare fast-food nu are efecte foarte periculoase asupra organismului dacă este o alegere ocazională și nu un obicei alimentar. Apreciat mai ales de oamenii grăbiți pentru gustul intens și rapiditatea cu care este servit, acest tip de mâncare trebuie, însă, consumat cu moderație. Considerată inițial un tip de răsfăț, mâncarea fast-food a ajuns să dea dependență multor oameni. Această dependență a fost asemănată în ...

Citește mai mult

Ce trebuie să reții despre intoleranța la fructoză
Nutriţie 04 Ianuarie 2024

Ce trebuie să reții despre intoleranța la fructoză

Mulți oameni au intoleranță la fructoza. Formele mai ușoare ale acestei afecțiuni pot provoca disconfort și pot afecta calitatea vieții unei persoane, dar schimbările în stilul de viață pot ajuta. Dacă o persoană experimentează simptome precum balonarea, gazele, durerile sau este îngrijorată de faptul că nu poate tolera fructoza, ar trebui să consulte medicul pentru diagnosticare și tratament. Este important de menționat că aceste simptome pot varia de la o ...

Citește mai mult

1...1314151617...127