Foarte mulți specialiști consideră că spanacul trebuie inclus pe lista celor mai sănătoase alimente din lume. De exemplu, cercetătorii de la Harvard au analizat o sumedenie de grupuri de alimente și au descoperit faptul că verdeața (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice. Mai exact, o porție pe zi reduce cu 20% riscul de infarct și accident vascular cerebral. Potrivit elytis.ro, spanacul este un adevărat ...
Folosit de majoritatea gospodinelor din bucătărie, mărarul are importante beneficii pentru sănătate. Poate puţini ştiu însă, dar mărarul calmează tusea, stimulează sistemul digestiv, îndepărtează durerea de cap şi diminuează crampele intestinale. El este totodată de mare folos celor care vor să slăbească, având proprietăţi diuretice şi împiedicând retenţia de lichid în organism. În acelaşi timp, sucul de mărar are efecte ...
Chiar dacă nu vă place mirosul, usturoiul este extrem de benefic pentru sănătate. Mai mult decât atât, un element prezent în usturoi acționează eficient împotriva bacteriilor, consolidând acțiunea antibioticelor. Acestui compus, numit ajoenă, îi sunt atribuite multe virtuți medicinale și îndeosebi proprietăți antimicrobiene. De exemplu, un cercetător danez a extras ajoena, a purificat-o și a testat-o pe o bacterie agresivă, pseudomonas ...
De ieri am intrat în post. Desigur, nu toată lumea ține post, dar persoanele credincioase, care vor să facă acest lucru, trebuie să își aleagă cu mare atenție produsele pe care le consumă. De exemplu, napolitanele, un desert preferat de foarte multă lume favorizează acumularea kilogramelor și depunerea grăsimilor pe vasele de sânge. În plus, napolitanele conțin și numeroase E-uri periculoase, iar grăsimile hidrogenate sunt vinovate de creșterea ...
Organismul uman are nevoie, din când în când, să se refacă după o alimentaţie bazată pe carne, grăsimi şi conservanţi, iar atunci trebuie să încercăm să consumăm verdeţuri, iar urzica este una dintre ele. Specialiştii spun că urzicile sunt foarte bogate în minerale şi oligoelemente: fier, magneziu, calciu, seleniu, siliciu, zinc, sulf, iod, potasiu, dar şi vitamine. De asemenea, ele conţin antioxidanţi, acizi graşi esenţiali, uleiuri volatile ...
Dacă doriți să aveți un regim alimentar sănătos, sunteți sfătuiți să introduceți în dieta dumneavoastră o paletă variată de alimente bogate în nutrienți. Înainte de toate, însă, nu uitați de pește. Potrivit dr. Daniela Topală, ar trebui să mâncați pește de două ori pe săptămână. Desigur, nu se întâmplă nimic dacă pentru o scurtă vreme consumați mai mult sau deloc. Medicul afirmă că toate speciile de pește ajută la ...
Nucile sunt recomandate de specialiști, întrucât au efecte deosebite asupra organismului uman, motiv pentru care ar trebui să le consumați în mod regulat. În plus, de curând, s-ar fi descoperit că ar ajuta la îmbunătățirea fertilității masculine. În urma unui studiu, specialiștii au constatat că bărbații care au consumat mai mult de 12 săptămâni echivalentul a două mâini de nuci, au înregistrat o îmbunătățire a ...
Toți părinții ar trebui să știe că ouăle conțin o mulțime de nutrienți indispensabili organismului, un motiv suficient să le introducă în alimentația celor mici. Dr. Raluca Melenciuc sfătuiește adulții să le dea copiilor atât ouă de găină, cât mai ales ouă de prepeliță. De ce? Pentru că, deși este foarte mic, oul de prepeliță conține de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de șase ori mai multă vitamina B1 și abundă în ...