Unele persoane au un ten mai încărcat decât altele, au mai multe riduri, iar de multe ori acest lucru nu se datorează moștenirii genetice sau problemelor hormonale, ci mai degrabă poate fi rezultatul unei îngrijiri proaste. Acesta este și motivul pentru care este nevoie să folosiți creme hidratante, un demachiant de calitate și să vă curățați tenul în fiecare seară. Desigur, dacă vă doriți un ten frumos și luminos, puteți opta, periodic, pentru ...
Avocado are multe proprietăţi nutritive, dar acestea sunt puţin cunoscute din cauza reputaţiei proaste care spune că acesta ar fi un aliment care îngraşă. În ciuda faptului că are mai multe calorii decât alte alimente, există numeroase motive pentru a mânca avocado. În primul rând, avocado ţine sub control nivelul de colesterol (HDL), prelungeşte senzaţia de saţietate şi ameliorează constipaţia datorită conţinutului său ridicat de fibre ...
De cele mai multe ori, oamenii caută tot felul de metode pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Desigur, există multe aspecte care trebuie luate în considerare pentru a încetini acest proces natural, dar trebuie să știți că unele dintre ele sunt la îndemâna tuturor. Spre exemplu, dacă este aplicat pe față, uleiul de ricin păstrează pielea hidratată, iar riscul de a se usca se reduce în mod considerabil. Urmarea? O piele ...
În cazul în care nu știați, rădăcina de hrean are numeroase proprietăți curative și conține o serie de vitamine, săruri, minerale de fier, potasiu, calciu, magneziu, dar și uleiuri volatile. Toate acestea, spun specialiștii, vă ajută să aveți o viață sănătoasă. Cu toate acestea, unele categorii de persoane trebuie să-l evite. De exemplu, copiii cu vârsta mai mică de patru ani nu au voie să mănânce hrean, pentru că acesta poate provoca probleme la ...
Kilogramele în plus pot duce la apariția a numeroase probleme de sănătate. Specialiștii sunt de părere că un exces de peste zece kilograme declanșează hipertensiunea, diabetul, colesterolul, dar și apneea în somn. Dacă aceste kilograme sunt acumulate într-un timp prea scurt, este cu atât mai periculos. Cele mai riscante perioade de îngrășare sunt după 40 de ani sau la terminarea pubertății (după 18-19 ani), spune dr. Andreea Oprescu, specialist ...
Cicoarea este una dintre principalele surse de insulină, o fibră cunoscută pentru proprietățile sare prebiotice. Mai exact, prebioticele servesc ca hrană pentru bacteriile bune care se regăsesc în tractul gastrointestinal și sunt asociate cu o digestie sănătoasă, sunt antiinflamatorii, întăresc imunitatea și îmbunătățesc dispoziția. De asemenea, precizează csid.ro, prebioticele accelerează absorbția nutrienților necesari precum calciu și magneziu. Un ...
Frăguţa, puţin mai mare decât un bob de mazăre, mult mai aromată decât căpşuna, este cunoscută pentru virtuţile vindecătoare încă din antichitate, când medicii romani o recomandau pentru reîntinerirea şi purificarea organismului. Specialiştii spun că fructele conţin mucilagii, pectine, glucide, vitaminele A, B1, B2, PP şi C, acid salicilic, lipide, acizi organici, săruri minerale de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier şi fosfor. În ...
În afară de faptul că sunt un remediu natural împotriva indigestiei, strugurii, cei negri mai ales, sunt foarte eficienţi pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Bogaţi în minerale şi antioxidanţi, strugurii acţionează împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea pielii, având efect inclusiv în acnee. Cea mai simplă mască pentru redarea aspectului mătăsos al pielii poate fi preparată din struguri cu boabe ...