Alimente care contribuie la buna funcționare a creierului

Alimente care contribuie la buna funcționare a creierului

Se știe, unele alimente au un efect extraordinar asupra funcțiilor organismului. De exemplu, printre cele mai bune alimente pentru creier se regăsesc și cerealele integrale, precum fulgii de ovăz, pâinea sau pastele integrale. Toate acestea sunt bogate în acid folic și vitaminele B6 și B12, care mențin sănătatea sistemului nervos central. Un alt aliment bun pentru creier este soia, care conține coline și este un neurotransmițător, precizează nutriționistul Luiza ...

Citește mai mult

Lăptişorul de matcă, tonic excelent pentru organismul uman

Lăptişorul de matcă, tonic excelent pentru organismul uman

Lăptişorul de matcă este un tonic cu proprietăţi extraordinare pentru organismul uman, dar specialiştii afirmă că pentru a înţelege cum funcţionează lăptişorul de matcă trebuie, mai întâi, să ştim câteva lucruri despre albine. Dr. Alice Popescu, apifitoterapeut, spune că oul din care iese o albină lucrătoare este hrănit cu lăptişor de matcă doar trei zile şi apoi cu miere, în timp ce acela din care rezultă o matcă este nutrit exclusiv cu ...

Citește mai mult

Lăptişorul de matcă, tonic excelent pentru organismul uman

Lăptişorul de matcă, tonic excelent pentru organismul uman

Lăptişorul de matcă este un tonic cu proprietăţi extraordinare pentru organismul uman, dar specialiştii afirmă că pentru a înţelege cum funcţionează lăptişorul de matcă trebuie, mai întâi, să ştim câteva lucruri despre albine. Dr. Alice Popescu, apifitoterapeut, spune că oul din care iese o albină lucrătoare este hrănit cu lăptişor de matcă doar trei zile şi apoi cu miere, în timp ce acela din care rezultă o matcă este nutrit exclusiv cu ...

Citește mai mult

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Dacă nu obișnuiți să consumați urzici, poate ar fi timpul să le introduceți în alimentație, întrucât acestea sunt extrem de bogate în vitamine, aminoacizi, săruri și alte substanțe benefice organismului. Din acest motiv, ele sunt indicate în tratarea multor afecțiuni. Potrivit dr. Andra Matei, polenul florilor și arbuștilor, de exemplu, declanșează o mulțime de alergii, care debutează cu simptome precum ochi iritați, strănut, congestia căilor ...

Citește mai mult

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Dacă nu obișnuiți să consumați urzici, poate ar fi timpul să le introduceți în alimentație, întrucât acestea sunt extrem de bogate în vitamine, aminoacizi, săruri și alte substanțe benefice organismului. Din acest motiv, ele sunt indicate în tratarea multor afecțiuni. Potrivit dr. Andra Matei, polenul florilor și arbuștilor, de exemplu, declanșează o mulțime de alergii, care debutează cu simptome precum ochi iritați, strănut, congestia căilor ...

Citește mai mult

Alimentaţia gravidelor influenţează comportamentul bebeluşului

Alimentaţia gravidelor influenţează comportamentul bebeluşului

Specialiştii americani spun că alimentaţia pe care o au femeile în timpul sarcinii influenţează comportamentul copilului după naştere. Potrivit unui nou studiu, copiii ale căror mame au avut o dietă bogată în grăsimi şi dulciuri în timpul sarcinii, au un risc crescut să devină dependenţi de droguri. După ce au studiat şoarecii de laborator şi puii acestora, cercetătorii au observat că rozătoarele ale căror mame au consumat prea mult zahăr şi grăsimi ...

Citește mai mult

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important
Nutriţie 11 Noiembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important

Cartofii prăjiţi, cunoscuţi pentru vehemenţa cu care sunt eliminaţi de nutriţionişti din orice dietă, s-ar putea să nu merite, de fapt, reputaţia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare, precizează doctorulzilei.ro. În timp ce unele cercetări leagă mâncărurile prăjite de obezitate, atacuri de cord şi diabet, un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulţi din Spania a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe mâncăruri ...

Citește mai mult

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important
Nutriţie 11 Noiembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important

Cartofii prăjiţi, cunoscuţi pentru vehemenţa cu care sunt eliminaţi de nutriţionişti din orice dietă, s-ar putea să nu merite, de fapt, reputaţia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare, precizează doctorulzilei.ro. În timp ce unele cercetări leagă mâncărurile prăjite de obezitate, atacuri de cord şi diabet, un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulţi din Spania a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe mâncăruri ...

Citește mai mult

1...3132333435...127