Mierea este un aliment extrem de benefic pentru sănătatea noastră, dar trebuie consumată numai după o anumită vârstă, pentru că poate conţine spori ai bacteriei Clostridium botulinum. Cu toate acestea, pentru adulţi nu reprezintă o problemă, având în vedere că este vorba doar de spori şi nu şi de toxină. În schimb, la sugari aceşti spori se pot transforma în toxina Clostridium botulinum, odată ajunşi în intestine. Potrivit dr. Claudia ...
Hreanul, o plantă aromată, folosită ca remediu natural în peste o sută de afecţiuni, majoritatea de natură infecţioasă şi specifice iernii, precizează exquis.ro. Astfel, rădăcina este partea cea mai valoroasă a hreanului nu numai din punct de vedere gastronomic, ci şi medicinal. Este foarte bogată în vitamina C şi B, dar şi în minerale fier, potasiu, calciu, magneziu. Totodată, hreanul conţine de două ori mai multă vitamina C decât ...
Hreanul, o plantă aromată, folosită ca remediu natural în peste o sută de afecţiuni, majoritatea de natură infecţioasă şi specifice iernii, precizează exquis.ro. Astfel, rădăcina este partea cea mai valoroasă a hreanului nu numai din punct de vedere gastronomic, ci şi medicinal. Este foarte bogată în vitamina C şi B, dar şi în minerale fier, potasiu, calciu, magneziu. Totodată, hreanul conţine de două ori mai multă vitamina C decât ...
Ceaiul de cuişoare nu este foarte des folosit de către oameni, deşi ar trebui, aceasta având o mulţime de proprietăţi terapeutice. Ceaiul de cuişoare are proprietăţi antibacteriene, tonice, antiseptice, antifungice şi analgezice, precizează site-ul remediinaturiste.ro. Conţinutul de eugenol (un ulei foarte sănătos) este principalul responsabil de proprietăţile acestor condimente: întăreşte rezistenţa organismului în lupta cu substanţele toxice din mediu ...
În zilele noastre este mai greu şi mai scump să mănânci hrană de post. Potrivit unui studiu al Asociaţiei Nationale pentru Protecţia Consumatorilor, majoritatea alimentelor de post conţin multe E-uri şi mult mai puţine ingrediente sănătoase. Printre acestea se numără laptele de soia şi pateurile vegetale. Conform studiului, laptele de soia are o concentraţie scăzută de proteine şi conţine în mare parte apă, ulei, alge marine şi sare, precizează ...
În zilele noastre este mai greu şi mai scump să mănânci hrană de post. Potrivit unui studiu al Asociaţiei Nationale pentru Protecţia Consumatorilor, majoritatea alimentelor de post conţin multe E-uri şi mult mai puţine ingrediente sănătoase. Printre acestea se numără laptele de soia şi pateurile vegetale. Conform studiului, laptele de soia are o concentraţie scăzută de proteine şi conţine în mare parte apă, ulei, alge marine şi sare, precizează ...
Hipertensiunea arterială reprezintă cel mai frecvent factor de risc în cazul bolilor de inimă. Medicamentele sunt adesea utilizate pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. Totuși, este bine de știut că există și alimente care pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale și reducerea riscului de a dezvolta o afecțiune cardiacă. Ca urmare, o dietă echilibrată și sănătoasă este recomandată tuturor celor ce suferă de hipertensiune arterială, pentru că aceasta vine ...
În momentul în care cuticulele nu sunt îngrijite corespunzător, acestea devin uscate și se rup, apărând riscul de a contracta infecții la nivelul unghiei. Pentru a preveni deteriorarea cuticulelor, dar și pentru a le trata, puteți folosi o serie de remedii naturiste, precizează doxologia.ro. În primul rând, puteți opta pentru mierea de albine. Astfel, după ce ați stat cu mâinile la înmuiat în apă călduță pentru 15-20 de ...