Un gram de proteine furnizează, prin ardere, patru calorii, un gram de glucide - patru calorii, iar un gram de lipide - nouă calorii. Procentajul de calorii consumat zilnic ar trebui să fie astfel distribuit: 60-70% glucide, 15-20% proteine, 15-20% lipide. Este important să cunoaştem numărul de calorii de care avem nevoie zilnic, în funcţie de activitatea fizică pe care o desfăşurăm. Pentru repaus fizic consumul caloric este de 30-35 cal/kg corp, în cazul unei ...
Dieta cu limonadă și sirop de arțar te ajută să pierzi rapid în greutate, rezultatele începând să se vadă încă din primele două săptămâni. Totodată, elimină toxinele dăunătoare din organism. Grație ingredientelor din care o prepari - suc proaspăt de lămâie, apă, piper cayenne și sirop de arțar, limonada este considerată a fi una dintre băuturile cele mai recomandate în diete, având un beneficiu în plus, acela de a face ...
Zincul este un microelement esențial, necesar tuturor formelor de viață; este cofactor pentru peste 300 enzime implicate în creșterea și regenerarea celulară, este necesar pentru procesul de creștere la copii și are un rol crucial în menținerea sănătății pielii, părului, unghiilor, oaselor, mușchilor și sistemului nervos, informează romedic.ro. Dacă nu îți iei suficient zinc din alimentație, este posibil să te confrunți cu efecte secundare cum ar fi ...
Doamnelor, domnişoarelor, a venit primăvara. Adio geci groase, cizme, paltoane lungi, pulovere pe gât şi bluze din lână. Trebuie să scoatem de la naftalină rochiţele, fustele, pantalonii subţiri şi sandalele. Dar mai ales, trebuie să ne revizuim silueta. Luni friguroase de iarnă, zilele de sărbătoare bogate în grăsimi, cârnaţii şi sarmalele făcute de mama cu siguranţă au lăsat ceva urme pe talie. Dar acum e timpul să remediem lucrurile. Nu de alta ...
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne spune că între a mânca şi a ne hrăni nu poate fi pus semnul egal. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul ne învaţă ce înseamnă de fapt digestie: "A te hrăni înseamnă mai mult decât a mânca Când vorbim despre digestie, toți ne gândim la mâncare. Ușor sau greu de digerat sunt caracteristici care ne determină alegerile alimentare. Tubul digestiv și el e ...
“Eu văd în el unul dintre cele mai mari genii din istoria medicinei. Multe din ideile sale de bază au fost adoptate de medicina modernă fără a avea numele său pe ele. Cu toate acestea, el a realizat mai mult decât părea că este posibil în condiții nefavorabile. El lasă o moștenire care atrage atentia si care îi va asigura în istoria medicinei locul cuvenit. Cei pe care i-a vindecat vor atesta veridicitatea ideilor sale”, Albert Schweitzer ...
Cuvântul "dietă" trebuie să iasă din vocabularul nostru. Mai mult, el trebuie înlocuit cu termenul "stil de viaţă". Dar cum să reuşim să realizăm schimbări pe termen lung, mai ales că ştim foarte bine că atunci când vine vorba despre mâncat orice minune durează trei zile? Medicul primar nutriţionist Mihaela Bilic ne spune despre regula celor 100 de zile: "Există o regulă în psihologie conform căreia orice schimbare ...
Contrar „luptei” care are loc în domeniul alimentaţiei cu privire la vegetarieni şi non vegetarieni, dr. Ioan Tiberiu Tofolean, specialist gastroenterolog, este de părere că ar trebui să avem o alimentaţie echilibrată, în funcţie de activităţile pe care le desfăşurăm, dar şi în funcţie de predispoziţia fiecăruia de a dezvolta diverse afecţiuni. Astfel, aflăm că alimentele uleioase cum sunt măslinele, alu-nele, nucile, care sunt considerate ...