Nutriţionistul dr. Mihaela Bilic atrage atenţia asupra potenţialului efect nociv al fructelor consumate în exces. Medicul face legătura între efectele negative ale fructozei din alcool asupra sănătăţii ficatului şi efectele aceleaşi substanţe regăsite, de altfel, în toate fructele. „Toată lumea ştie că alcoolul e un produs care se metabolizează exclusiv în ficat şi, ca urmare, consumat în exces, poate duce la steatoză hepatică (ficat ...
Mergem prin supermarket, la raionul de fructe-legume, şi vedem nişte autocolante mici lipite pe produse. Se numesc coduri „PLU” şi arată dacă fructul a fost crescut bio, cu îngrăşăminte chimice sau dacă a fost modificat genetic.Sunt stabilite deFederaţia Internaţională pentru Standardul Produselorşi sunt folosite din anul 1990. Codurile PLU dincinci cifrepot începe cu cifra 8 sau cu cifra 9. Cele careîncep cu 8arată faptul că vegetalele respective ...
Vrei să pregăteşti cea mai gustoasă dulceaţă de smochine? Ai aici reţeta! Ingrediente: 3 kg. smochine proaspete, coapte bine 1,5 kg. zahar 150 ml. vin rosu sec 150 ml. apa 1, 1/2 lamai (coaja galbena si zeama) 1 baton de scortisoara 1 pastaie de vanilie Etapele pregătirii 1. Smochinele se spala bine, se indeparteaza coditele apoi se taie in felii (depinde de marimea smochinelor, in general 6-8 felii). 2. Intr-o cratita se pune zaharul, se adauga apa si vinul rosu si ...