Conopida este o legumă cruciferă, care, în ultimii ani, a devenit cunoscută ca un înlocuitor pentru orez și alte cereale, leguminoase și chiar și carne, popularitatea sa datorându-se atât gustului delicat, ușor dulce, dar și faptului că există numeroase metode de a o consuma, crudă sau gătită. În plus, susţin specialiştii, aceasta are o mulţime de proprietăți nutritive, datorită cărora îi sunt atribuite numeroase beneficii pentru ...
Chiar dacă este uscată sau sub formă de păstăi, toate tipurile de fasole sunt cunoscute pentru beneficiile lor în sănătate, mai ales pentru capacitatea de a scădea nivelul colesterolului și al lipidelor din sânge. Potrivit specialiștilor, fibrele conținute vă ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și adecvat și pot ajuta la reducerea zahărului din sânge, la susținerea sănătății inimii, hipertensiunii arteriale și bolilor digestive. Fasolea ...
Vă place ficatul de pui? Foarte bine. Acesta, spun specialiștii, este un aliment care ar trebui inclus în regimul fiecărei familii, măcar o dată pe lună, pentru că este extrem de bogat în nutrienți. Mai mult decât atât, ficatul de pui reprezintă o sursă excelentă de fier, astfel că în doar o sută de grame de ficat se găsesc aproximativ 7-12 grame de fier. În același timp, acesta este o sursă bogată de zinc şi seleniu, minerale, ce joacă un ...
Vă plac ridichile roșii? Dacă nu le-ați introdus până acum în alimentație, ar trebui să începeți să o faceți. De ce? Pentru că aceste legume mici și roșii aduc un plus de sănătate corpului atunci când sunt consumate cu regularitate. Potrivit dr. Coralia Năstase, în primul rând, acestea sunt foarte indicate împotriva pietrelor la fiere şi rinichi. Așadar, persoanele cu asemenea probleme ar trebui să bea câte şase linguri de ...
Ce tip de legume și fructe consumați în mod frecvent? Proaspete sau congelate? Pentru a înțelege diferența dintre legumele proaspete și cele congelate, este de ajuns să ne gândim la procesul de recoltare și transport. Spre exemplu, dacă legumele ar fi culese atunci când sunt bine coapte, acestea s-ar altera până ar ajunge dintr-o altă țară îndepărtată pe rafturile supermarketurilor de la noi din țară. Prin urmare, fructele și legumele ...
Atunci când există multă informaţie, în loc să ne lămurim, devenim confuzi. Aşa şi cu dietele şi cu regulile de alimentaţie. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic consideră că, atunci când vrem să slăbim, trebuie să păstrăm un echilibru în alimentaţie, astfel încât să lăsăm organismul să funcţioneze normal. „Când vine vorba despre slăbit, principalii nutrienţi care trebuie limitați sunt carbohidrații, adică amidonul ...
Gătitul este ceea ce ne face umani, spune Richard Wrangham, un primatologist britanic şi profesor de biologie evoluţionistă umană la Universitatea Harvard.Cu ajutorul focului, omul a reuşit, din cele mai vechi timpuri, să prepare hrana, să schimbe textura dură a cărnii, se înmoaie tuberculi, să descompună legumele fibroase, alocând din ce în ce mai mult timp preparării hranei. Dar un alt motiv pentru a găti termic mâncarea este faptul că unele alimente ...
Ouăle sunt ingrediente de bază în multe mâncăruri. Însă nu de înlocuit. Ele pot fi substituite cu succes de alte ingrediente naturale, la care probabil că nici nu te-ai gândit.Iată câteva sfaturi rapide pentru a înlocui ouăle cu ingrediente vegetariene pentru a reuşi să găteşti reţetele tale preferate Sos de mere Sosul de mere este un ideal înlocuitor pentru ouă în prepararea dulciurilor. Un sfert de cană de sos de mere ...