Seminţele de in contribuie la sănătatea organismului
Nutriţie 07 Februarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Seminţele de in contribuie la sănătatea organismului

Semințele de in provin din planta de in care crește până la o înălțime de aproximativ 1,5 metri. Acestea sunt puțin mai mari decât semințele de susan și au un înveliș tare care poate fi maro, galben sau auriu, valorile nutriționale fiind aproximativ aceleași, indiferent de culoare. Potrivit specialiştilor, deși mici în dimensiuni, semințele de in conțin o cantitate surprinzătoare de fibre, proteine, minerale dar și de vitamine. Mai mult ...

Citește mai mult

Ceaiurile vă pot ajuta să vă detoxifiați organismul
Nutriţie 06 Februarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ceaiurile vă pot ajuta să vă detoxifiați organismul

Detoxifierea cu ajutorul ceaiurilor nu este recomandată ca dietă de sine stătătoare, pentru că ceaiurile nu sunt foarte bogate în nutrienții necesari desfășurării tuturor funcțiilor normale ale organismului. Cu toate acestea, ele pot fi utilizate ca aliat care ajută ficatul în procesul natural de detoxifiere și pot fi băute regulat, de câteva ori pe săptămână. De exemplu, rooibos este un ceai delicios, care poate fi consumat înainte de culcare și a ...

Citește mai mult

Alimente care conţin prea multe calorii negative pentru organism
Nutriţie 05 Februarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Alimente care conţin prea multe calorii negative pentru organism

Conceptul de calorii negative se referă la alimentele, printre acestea fructele și legumele, care, în timpul digestiei, ard mai multă energie decât cea pe care o conțin. Asta înseamnă că organismul folosește mai multe calorii pentru a metaboliza nutrienții din alimentele pe care le ingerați. Potrivit specialiștilor, acest concept se referă în special la proteine: aportul caloric este de patru calorii pe un gram, iar pentru a le metaboliza, organismul consumă ...

Citește mai mult

Fructele reprezintă o alternativă sănătoasă la solicitările copiilor pentru dulciuri
Nutriţie 21 Noiembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Fructele reprezintă o alternativă sănătoasă la solicitările copiilor pentru dulciuri

Ce îi dăm astăzi copilului? A mâncat sănătos, suficient? Alimentaţia celui mic reprezintă o permanentă provocare pentru părinţi, încă din primele lui zile de viață, dată fiind importanţa unei nutriţii echilibrate caloric, vitaminic şi mineral în timpul perioadei de creştere şi dezvoltare a micuțului. Potrivit nutriționistului Luminița Florea, fructele sunt printre primele alimente care apar în alimentaţia de diversificare a copilului mic ...

Citește mai mult

O alimentaţie sănătoasă nu înseamnă neapărat fără fast-food. Mâncați ce trebuie!
Nutriţie 19 Noiembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

O alimentaţie sănătoasă nu înseamnă neapărat fără fast-food. Mâncați ce trebuie!

Alimentaţia sănătoasă înseamnă un consum echilibrat de alimente, un stil de viaţă de care trebuie să ţineți cont tot timpul. De asemenea, este nevoie ca fiecare să fie atent la ce ce bagă în gură şi să fie atent ca întotdeauna să existe un consum echilibrat de macronutrienţi (proteine, glucide, grăsimi) şi micronutrienţi (minerale şi vitamine). În acelaşi timp, alimentaţia trebuie să fie normo-calorică, adică să conţină atâtea calorii ...

Citește mai mult

Dieta joacă un rol important în gestionarea simptomelor poliartritei reumatoide
Nutriţie 11 Noiembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Dieta joacă un rol important în gestionarea simptomelor poliartritei reumatoide

Spre deosebire de osteoartrită, care rezultă din uzura articulațiilor, poliartrita reumatoidă este cauzată de un atac al sistemului imunitar asupra țesuturilor articulare, ceea ce duce la o inflamație care se poate răspândi în întregul corp. Potrivit specialiștilor, dieta poate juca un rol semnificativ în gestionarea simptomelor poliartritei reumatoide, deoarece anumite alimente pot crește inflamația, pot perturba răspunsurile imune și pot intensifica ...

Citește mai mult

Alergia la grâu se poate manifesta prin urticarie sau erupții pe piele
Nutriţie 14 Octombrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Alergia la grâu se poate manifesta prin urticarie sau erupții pe piele

Alergia la grâu reprezintă o reacție alergică la acele alimente care conțin grâu. Acestea pot fi cauzate de consumul acestei cereale, iar în unele cazuri, pot fi declanșate de inhalarea făinii de grâu. Rezultatul, susţin specialiştii, poate pune viața în pericol și poate duce la o reacție anafilactică. La fel ca în cazul rinitei alergice și a altor alergii, se dezvoltă atunci când sistemul imunitar este sensibilizat și reacționează ...

Citește mai mult

Ceaiul verde și cafeaua sunt cele mai sănătoase băuturi pentru diabetici
Nutriţie 03 Septembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ceaiul verde și cafeaua sunt cele mai sănătoase băuturi pentru diabetici

Pentru diabetici, cele mai bune alimente sunt cele bogate în glucide complexe, cum ar fi cerealele integrale, unele fructe și legume crude și proaspete, eventual congelate, care vin cu un aport de fibre, antioxidanți și minerale. În plus, după ce au rezumat rezultatele unui nou studiu, oamenii de știință au identificat două dintre cele mai sănătoase băuturi pentru diabetici - ceaiul verde și cafeaua. Potrivit oamenilor de știință, acestea conțin o serie de ...

Citește mai mult

123...50