Legume care devin mai sănătoase atunci când sunt preparate termic
Nutriţie 23 Aprilie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Legume care devin mai sănătoase atunci când sunt preparate termic

În momentul în care sunt gătite, unele legume pot deveni mai sănătoase, sunt de părere unii specialiști. Percepția generală este că legumele crude sunt mult mai sănătoase și este parțial adevărat în ce privește consumul de vitamina C, care se distruge imediat atunci când se prepară termic leguma. Totodată, există și alți nutrienți care, de obicei, există în peretele celular al legumelor, care se activează tocmai prin prepararea termică. De ...

Citește mai mult

Consumul de fibre poate scădea nivelul de colesterol din sânge
Nutriţie 11 Aprilie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Consumul de fibre poate scădea nivelul de colesterol din sânge

Foarte mulți specialiști recomandă consumul de fibre pentru a evita eventuale probleme de sănătate și mai ales pentru a vă asigura o stare de bine. Acestea pot avea un impact semnificativ asupra tranzitului intestinal, de aceea nu este indicat să le neglijați în dietă. De exemplu, o dietă bogată în fibre poate aduce numeroase beneficii: poate menține sănătatea intestinală, poate normaliza mișcările intestinale, poate scădea nivelurile de colesterol din ...

Citește mai mult

Ovăzul contribuie la senzația de sațietate și la susținerea masei musculare
Nutriţie 03 Aprilie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ovăzul contribuie la senzația de sațietate și la susținerea masei musculare

Ovăzul conține fibre cu proprietăți prebiotice care stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice în intestin. Potrivit studiilor, consumul acestei cereale contribuie la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat. În plus, ovăzul integral este o sursă bogată de fibre solubile și insolubile, vitamine, minerale, substanțe cu acțiune antioxidantă și proteine. Datorită compoziției sale complexe, această cereală este considerată un aliment funcțional, care, pe ...

Citește mai mult

Suplimentele cu magneziu ajută la funcționarea normală a sistemului nervos
Nutriţie 25 Martie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Suplimentele cu magneziu ajută la funcționarea normală a sistemului nervos

În ultima perioadă, suplimentele cu magneziu sunt promovate pe rețelele sociale ca o „soluție-minune” împotriva insomniilor și anxietății. Ce spun, însă, specialiștii despre acest mineral și cât vă ajută administrat sub formă de supliment alimentar? Anxietatea și tulburările de somn sunt două probleme de sănătate tot mai frecvente în rândul populației, strâns legate între ele de cele mai multe ori. Desigur, sunt ...

Citește mai mult

Seminţele de in contribuie la sănătatea organismului
Nutriţie 07 Februarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Seminţele de in contribuie la sănătatea organismului

Semințele de in provin din planta de in care crește până la o înălțime de aproximativ 1,5 metri. Acestea sunt puțin mai mari decât semințele de susan și au un înveliș tare care poate fi maro, galben sau auriu, valorile nutriționale fiind aproximativ aceleași, indiferent de culoare. Potrivit specialiştilor, deși mici în dimensiuni, semințele de in conțin o cantitate surprinzătoare de fibre, proteine, minerale dar și de vitamine. Mai mult ...

Citește mai mult

Ceaiurile vă pot ajuta să vă detoxifiați organismul
Nutriţie 06 Februarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ceaiurile vă pot ajuta să vă detoxifiați organismul

Detoxifierea cu ajutorul ceaiurilor nu este recomandată ca dietă de sine stătătoare, pentru că ceaiurile nu sunt foarte bogate în nutrienții necesari desfășurării tuturor funcțiilor normale ale organismului. Cu toate acestea, ele pot fi utilizate ca aliat care ajută ficatul în procesul natural de detoxifiere și pot fi băute regulat, de câteva ori pe săptămână. De exemplu, rooibos este un ceai delicios, care poate fi consumat înainte de culcare și a ...

Citește mai mult

Alimente care conţin prea multe calorii negative pentru organism
Nutriţie 05 Februarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Alimente care conţin prea multe calorii negative pentru organism

Conceptul de calorii negative se referă la alimentele, printre acestea fructele și legumele, care, în timpul digestiei, ard mai multă energie decât cea pe care o conțin. Asta înseamnă că organismul folosește mai multe calorii pentru a metaboliza nutrienții din alimentele pe care le ingerați. Potrivit specialiștilor, acest concept se referă în special la proteine: aportul caloric este de patru calorii pe un gram, iar pentru a le metaboliza, organismul consumă ...

Citește mai mult

Fructele reprezintă o alternativă sănătoasă la solicitările copiilor pentru dulciuri
Nutriţie 21 Noiembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Fructele reprezintă o alternativă sănătoasă la solicitările copiilor pentru dulciuri

Ce îi dăm astăzi copilului? A mâncat sănătos, suficient? Alimentaţia celui mic reprezintă o permanentă provocare pentru părinţi, încă din primele lui zile de viață, dată fiind importanţa unei nutriţii echilibrate caloric, vitaminic şi mineral în timpul perioadei de creştere şi dezvoltare a micuțului. Potrivit nutriționistului Luminița Florea, fructele sunt printre primele alimente care apar în alimentaţia de diversificare a copilului mic ...

Citește mai mult

123...51