Ce îi dăm astăzi copilului? A mâncat sănătos, suficient? Alimentaţia celui mic reprezintă o permanentă provocare pentru părinţi, încă din primele lui zile de viață, dată fiind importanţa unei nutriţii echilibrate caloric, vitaminic şi mineral în timpul perioadei de creştere şi dezvoltare a micuțului. Potrivit nutriționistului Luminița Florea, fructele sunt printre primele alimente care apar în alimentaţia de diversificare a copilului mic ...
Alimentaţia sănătoasă înseamnă un consum echilibrat de alimente, un stil de viaţă de care trebuie să ţineți cont tot timpul. De asemenea, este nevoie ca fiecare să fie atent la ce ce bagă în gură şi să fie atent ca întotdeauna să existe un consum echilibrat de macronutrienţi (proteine, glucide, grăsimi) şi micronutrienţi (minerale şi vitamine). În acelaşi timp, alimentaţia trebuie să fie normo-calorică, adică să conţină atâtea calorii ...
Spre deosebire de osteoartrită, care rezultă din uzura articulațiilor, poliartrita reumatoidă este cauzată de un atac al sistemului imunitar asupra țesuturilor articulare, ceea ce duce la o inflamație care se poate răspândi în întregul corp. Potrivit specialiștilor, dieta poate juca un rol semnificativ în gestionarea simptomelor poliartritei reumatoide, deoarece anumite alimente pot crește inflamația, pot perturba răspunsurile imune și pot intensifica ...
Alergia la grâu reprezintă o reacție alergică la acele alimente care conțin grâu. Acestea pot fi cauzate de consumul acestei cereale, iar în unele cazuri, pot fi declanșate de inhalarea făinii de grâu. Rezultatul, susţin specialiştii, poate pune viața în pericol și poate duce la o reacție anafilactică. La fel ca în cazul rinitei alergice și a altor alergii, se dezvoltă atunci când sistemul imunitar este sensibilizat și reacționează ...
Pentru diabetici, cele mai bune alimente sunt cele bogate în glucide complexe, cum ar fi cerealele integrale, unele fructe și legume crude și proaspete, eventual congelate, care vin cu un aport de fibre, antioxidanți și minerale. În plus, după ce au rezumat rezultatele unui nou studiu, oamenii de știință au identificat două dintre cele mai sănătoase băuturi pentru diabetici - ceaiul verde și cafeaua. Potrivit oamenilor de știință, acestea conțin o serie de ...
Lemnul dulce este o plantă des utilizată pentru proprietățile sale medicinale. Această conține compuși activi precum acidul glicirizic, care îi conferă efecte antiinflamatoare, antioxidante și expectorante. Cu toate acestea, folosirea sa trebuie făcută cu atenție deoarece consumul excesiv poate avea efecte adverse, cum ar fi retenția de apă și creșterea tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, consultarea unui specialist este recomandată, în special pentru femeile ...
Consumul de apă este extrem de important pentru organism și pentru o viață sănătoasă. Aceasta este, de fapt, apă potabilă cu o valoare a pH-ului între 8 și 9. Consumul de apă alcalină poate avea numeroase beneficii pentru organism, sunt de părere specialiştii. Printre acestea se numără următoarele: contribuie la hidratarea organismului; neutralizează radicalii liberi; susține sistemul imunitar; contribuie la detoxifierea organismului; reduce aciditatea gastrică; ...
În ultimii ani, siropul de arțar a devenit din ce în ce mai popular, mai ales printre adepții unui stil de viață sănătos, care îl folosesc pentru a îndulci diferite preparate. El este obținut din seva copacului de arțar, produsul fiind extrem de apreciat pentru aroma distinctivă și dulceața sa naturală. Acest îndulcitor natural conține peste 24 de antioxidanți care ajută organismul în lupta contra radicalilor liberi, dar este bogat și în ...