Semințele de in provin din planta de in care crește până la o înălțime de aproximativ 1,5 metri. Acestea sunt puțin mai mari decât semințele de susan și au un înveliș tare care poate fi maro, galben sau auriu, valorile nutriționale fiind aproximativ aceleași, indiferent de culoare. Potrivit specialiştilor, deși mici în dimensiuni, semințele de in conțin o cantitate surprinzătoare de fibre, proteine, minerale dar și de vitamine. Mai mult ...
Detoxifierea cu ajutorul ceaiurilor nu este recomandată ca dietă de sine stătătoare, pentru că ceaiurile nu sunt foarte bogate în nutrienții necesari desfășurării tuturor funcțiilor normale ale organismului. Cu toate acestea, ele pot fi utilizate ca aliat care ajută ficatul în procesul natural de detoxifiere și pot fi băute regulat, de câteva ori pe săptămână. De exemplu, rooibos este un ceai delicios, care poate fi consumat înainte de culcare și a ...
Conceptul de calorii negative se referă la alimentele, printre acestea fructele și legumele, care, în timpul digestiei, ard mai multă energie decât cea pe care o conțin. Asta înseamnă că organismul folosește mai multe calorii pentru a metaboliza nutrienții din alimentele pe care le ingerați. Potrivit specialiștilor, acest concept se referă în special la proteine: aportul caloric este de patru calorii pe un gram, iar pentru a le metaboliza, organismul consumă ...
Ce îi dăm astăzi copilului? A mâncat sănătos, suficient? Alimentaţia celui mic reprezintă o permanentă provocare pentru părinţi, încă din primele lui zile de viață, dată fiind importanţa unei nutriţii echilibrate caloric, vitaminic şi mineral în timpul perioadei de creştere şi dezvoltare a micuțului. Potrivit nutriționistului Luminița Florea, fructele sunt printre primele alimente care apar în alimentaţia de diversificare a copilului mic ...
Alimentaţia sănătoasă înseamnă un consum echilibrat de alimente, un stil de viaţă de care trebuie să ţineți cont tot timpul. De asemenea, este nevoie ca fiecare să fie atent la ce ce bagă în gură şi să fie atent ca întotdeauna să existe un consum echilibrat de macronutrienţi (proteine, glucide, grăsimi) şi micronutrienţi (minerale şi vitamine). În acelaşi timp, alimentaţia trebuie să fie normo-calorică, adică să conţină atâtea calorii ...
Spre deosebire de osteoartrită, care rezultă din uzura articulațiilor, poliartrita reumatoidă este cauzată de un atac al sistemului imunitar asupra țesuturilor articulare, ceea ce duce la o inflamație care se poate răspândi în întregul corp. Potrivit specialiștilor, dieta poate juca un rol semnificativ în gestionarea simptomelor poliartritei reumatoide, deoarece anumite alimente pot crește inflamația, pot perturba răspunsurile imune și pot intensifica ...
Alergia la grâu reprezintă o reacție alergică la acele alimente care conțin grâu. Acestea pot fi cauzate de consumul acestei cereale, iar în unele cazuri, pot fi declanșate de inhalarea făinii de grâu. Rezultatul, susţin specialiştii, poate pune viața în pericol și poate duce la o reacție anafilactică. La fel ca în cazul rinitei alergice și a altor alergii, se dezvoltă atunci când sistemul imunitar este sensibilizat și reacționează ...
Pentru diabetici, cele mai bune alimente sunt cele bogate în glucide complexe, cum ar fi cerealele integrale, unele fructe și legume crude și proaspete, eventual congelate, care vin cu un aport de fibre, antioxidanți și minerale. În plus, după ce au rezumat rezultatele unui nou studiu, oamenii de știință au identificat două dintre cele mai sănătoase băuturi pentru diabetici - ceaiul verde și cafeaua. Potrivit oamenilor de știință, acestea conțin o serie de ...