Fructele reprezintă o alternativă sănătoasă la solicitările copiilor pentru dulciuri
Nutriţie 21 Noiembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Fructele reprezintă o alternativă sănătoasă la solicitările copiilor pentru dulciuri

Ce îi dăm astăzi copilului? A mâncat sănătos, suficient? Alimentaţia celui mic reprezintă o permanentă provocare pentru părinţi, încă din primele lui zile de viață, dată fiind importanţa unei nutriţii echilibrate caloric, vitaminic şi mineral în timpul perioadei de creştere şi dezvoltare a micuțului. Potrivit nutriționistului Luminița Florea, fructele sunt printre primele alimente care apar în alimentaţia de diversificare a copilului mic ...

Citește mai mult

O alimentaţie sănătoasă nu înseamnă neapărat fără fast-food. Mâncați ce trebuie!
Nutriţie 19 Noiembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

O alimentaţie sănătoasă nu înseamnă neapărat fără fast-food. Mâncați ce trebuie!

Alimentaţia sănătoasă înseamnă un consum echilibrat de alimente, un stil de viaţă de care trebuie să ţineți cont tot timpul. De asemenea, este nevoie ca fiecare să fie atent la ce ce bagă în gură şi să fie atent ca întotdeauna să existe un consum echilibrat de macronutrienţi (proteine, glucide, grăsimi) şi micronutrienţi (minerale şi vitamine). În acelaşi timp, alimentaţia trebuie să fie normo-calorică, adică să conţină atâtea calorii ...

Citește mai mult

Dieta joacă un rol important în gestionarea simptomelor poliartritei reumatoide
Nutriţie 11 Noiembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Dieta joacă un rol important în gestionarea simptomelor poliartritei reumatoide

Spre deosebire de osteoartrită, care rezultă din uzura articulațiilor, poliartrita reumatoidă este cauzată de un atac al sistemului imunitar asupra țesuturilor articulare, ceea ce duce la o inflamație care se poate răspândi în întregul corp. Potrivit specialiștilor, dieta poate juca un rol semnificativ în gestionarea simptomelor poliartritei reumatoide, deoarece anumite alimente pot crește inflamația, pot perturba răspunsurile imune și pot intensifica ...

Citește mai mult

Alergia la grâu se poate manifesta prin urticarie sau erupții pe piele
Nutriţie 14 Octombrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Alergia la grâu se poate manifesta prin urticarie sau erupții pe piele

Alergia la grâu reprezintă o reacție alergică la acele alimente care conțin grâu. Acestea pot fi cauzate de consumul acestei cereale, iar în unele cazuri, pot fi declanșate de inhalarea făinii de grâu. Rezultatul, susţin specialiştii, poate pune viața în pericol și poate duce la o reacție anafilactică. La fel ca în cazul rinitei alergice și a altor alergii, se dezvoltă atunci când sistemul imunitar este sensibilizat și reacționează ...

Citește mai mult

Ceaiul verde și cafeaua sunt cele mai sănătoase băuturi pentru diabetici
Nutriţie 03 Septembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ceaiul verde și cafeaua sunt cele mai sănătoase băuturi pentru diabetici

Pentru diabetici, cele mai bune alimente sunt cele bogate în glucide complexe, cum ar fi cerealele integrale, unele fructe și legume crude și proaspete, eventual congelate, care vin cu un aport de fibre, antioxidanți și minerale. În plus, după ce au rezumat rezultatele unui nou studiu, oamenii de știință au identificat două dintre cele mai sănătoase băuturi pentru diabetici - ceaiul verde și cafeaua. Potrivit oamenilor de știință, acestea conțin o serie de ...

Citește mai mult

Consumul excesiv de lemn dulce poate avea efecte adverse
Nutriţie 19 August 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Consumul excesiv de lemn dulce poate avea efecte adverse

Lemnul dulce este o plantă des utilizată pentru proprietățile sale medicinale. Această conține compuși activi precum acidul glicirizic, care îi conferă efecte antiinflamatoare, antioxidante și expectorante. Cu toate acestea, folosirea sa trebuie făcută cu atenție deoarece consumul excesiv poate avea efecte adverse, cum ar fi retenția de apă și creșterea tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, consultarea unui specialist este recomandată, în special pentru femeile ...

Citește mai mult

Apa alcalină contribuie la detoxifierea organismului
Nutriţie 02 August 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Apa alcalină contribuie la detoxifierea organismului

Consumul de apă este extrem de important pentru organism și pentru o viață sănătoasă. Aceasta este, de fapt, apă potabilă cu o valoare a pH-ului între 8 și 9. Consumul de apă alcalină poate avea numeroase beneficii pentru organism, sunt de părere specialiştii. Printre acestea se numără următoarele: contribuie la hidratarea organismului; neutralizează radicalii liberi; susține sistemul imunitar; contribuie la detoxifierea organismului; reduce aciditatea gastrică; ...

Citește mai mult

Siropul de arțar se consumă cu moderație, datorită conținutului ridicat de calorii
Nutriţie 16 Iunie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Siropul de arțar se consumă cu moderație, datorită conținutului ridicat de calorii

În ultimii ani, siropul de arțar a devenit din ce în ce mai popular, mai ales printre adepții unui stil de viață sănătos, care îl folosesc pentru a îndulci diferite preparate. El este obținut din seva copacului de arțar, produsul fiind extrem de apreciat pentru aroma distinctivă și dulceața sa naturală. Acest îndulcitor natural conține peste 24 de antioxidanți care ajută organismul în lupta contra radicalilor liberi, dar este bogat și în ...

Citește mai mult

123...50