Nu săriţi niciodată peste micul dejun, întrucât acesta trebuie să fie una dintre cele mai importante mese ale zilei. Cu toate acestea, foarte multe persoane nu mănâncă deloc dimineaţa. Nutriţionistul Anda Seceleanu este de părere că este esenţial să serviţi micul dejun, iar acesta să fie alcătuit din cereale, lapte, brânzeturi şi fructe, care reprezintă o variantă de mic dejun sănătos. Feriţi-vă, în schimb, de hamburgeri şi de dulciuri ...
Vinetele se regăsesc pe lista acelor legume cu un conţinut scăzut de calorii şi extrem de bogate în vitamine, motiv pentru care nu ar trebui să vă lipsească de pe masă. Specialiştii spun că vinetele sunt surse excelente de minerale, în special calciu şi fier, care contribuie la funcţionarea corectă a organismului. De asemenea, vinetele conţin multe fibre şi un nivel scăzut de carbohidraţi, care combat constipaţia, previn diabetul şi împiedică apariţia ...
Din când în când este nevoie şi de un repaus alimentar, iar acesta constă în limitarea consumului de alimente pe o perioadă de timp indicată. Desigur, există şi situaţii în care poate fi recomandat în anumite circumstanţe medicale, precum analizele de laborator. Înainte de toate, repausul alimentar este necesar pentru a determina în mod corect anumite valori în timpul recoltării pentru analizele de laborator. În acelaşi ...
Specialiștii spun că brânza este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentația noastră. De ce? Pentru că, afirmă aceștia, are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul, indiferent de vârstă. De exemplu, urda și brânza de casă au un conținut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate și de persoanele care au colesterol mărit. Cu toate acestea, ei atrag atenția că brânza conține și ...
În caz că nu rezistaţi prea mult fără să mâncaţi, atunci este clar: aveţi de-a face cu bulimia nervoasă, o tulburare de tip psihiatric, manifestată prin tulburarea comportamentului alimentar, care ne poate pune în pericol viaţa. În acelaşi timp, afecţiunea vizează sănătatea metabolică şi generează un deficit important de nutrienţi, dar poate avea şi multe alte efecte negative asupra organismului. Potrivit specialiştilor Direcţiei de Sănătate ...
Sunt oameni care preferă să consume slănină, din foarte multe motive. În primul rând, spun specialiştii, slănina are în compoziţia sa carotină, vitamina A, D şi E, care contribuie la îmbunătăţirea stării generale a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii. De asemenea, slănina conţine acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi este necesar pentru ...
De foarte multe ori, femeile gravide se întreabă ce trebuie să consume pe timpul celor nouă luni de sarcină. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” spun că nucile, alunele şi migdalele consumate în sarcină reprezintă o gustare sănătoasă, cu multiple beneficii pentru mamă şi făt şi de asemenea, o alternativă ideală la gustările nocive (chips-uri, cartofi prăjiţi etc.). În primul rând, acestea sunt surse ...
Din când în când, suntem nevoiți să congelăm unele alimente, pentru a ne putea bucura de savoarea lor cât mai mult timp. Pentru a încetini, însă, activitatea bacteriilor, a microorganismelor și a altor agenți care modifică caracteristicile organoleptice ale alimentelor, acestea trebuie congelate la temperaturi care pot varia între -10ºC și -40ºC. Specialiștii spun că temperatura de -10ºC este temperatura minimă necesară pentru ...