Frăguţa, puţin mai mare decât un bob de mazăre, mult mai aromată decât căpşuna, este cunoscută pentru virtuţile vindecătoare încă din antichitate, când medicii romani o recomandau pentru reîntinerirea şi purificarea organismului. Specialiştii spun că fructele conţin mucilagii, pectine, glucide, vitaminele A, B1, B2, PP şi C, acid salicilic, lipide, acizi organici, săruri minerale de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier şi fosfor. În ...
În afară de faptul că sunt un remediu natural împotriva indigestiei, strugurii, cei negri mai ales, sunt foarte eficienţi pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Bogaţi în minerale şi antioxidanţi, strugurii acţionează împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea pielii, având efect inclusiv în acnee. Cea mai simplă mască pentru redarea aspectului mătăsos al pielii poate fi preparată din struguri cu boabe ...
Semințele de dovleac sunt bogate în acizi grași omega-3 care, pe lângă faptul că pot combate artrita și inflamațiile, întăresc sistemul imunitar. Totodată, semințele de dovleac ajută la reducerea inflamațiilor cauzate de artrită și protejează oasele. Mai mult decât atât, susțin specialiștii de la dozadesanatate.ro, spre deosebire de medicamente, acestea nu provoacă efecte secundare nedorite. Cu cât semințele de dovleac sunt mai vechi, cu ...
Medicii le recomandă mereu pacienților să își înceapă ziua cu o linguriță de miere. De ce? Pentru că mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, dar și în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei. Totodată, manifestările răcelilor, cum ar fi nasul înfundat, răspund destul de bine la inhalațiile cu miere, care trebuie dizolvată în apă fierbinte. „Substanța ...
Nu săriţi niciodată peste micul dejun, întrucât acesta trebuie să fie una dintre cele mai importante mese ale zilei. Cu toate acestea, foarte multe persoane nu mănâncă deloc dimineaţa. Nutriţionistul Anda Seceleanu este de părere că este esenţial să serviţi micul dejun, iar acesta să fie alcătuit din cereale, lapte, brânzeturi şi fructe, care reprezintă o variantă de mic dejun sănătos. Feriţi-vă, în schimb, de hamburgeri şi de dulciuri ...
Vinetele se regăsesc pe lista acelor legume cu un conţinut scăzut de calorii şi extrem de bogate în vitamine, motiv pentru care nu ar trebui să vă lipsească de pe masă. Specialiştii spun că vinetele sunt surse excelente de minerale, în special calciu şi fier, care contribuie la funcţionarea corectă a organismului. De asemenea, vinetele conţin multe fibre şi un nivel scăzut de carbohidraţi, care combat constipaţia, previn diabetul şi împiedică apariţia ...
Din când în când este nevoie şi de un repaus alimentar, iar acesta constă în limitarea consumului de alimente pe o perioadă de timp indicată. Desigur, există şi situaţii în care poate fi recomandat în anumite circumstanţe medicale, precum analizele de laborator. Înainte de toate, repausul alimentar este necesar pentru a determina în mod corect anumite valori în timpul recoltării pentru analizele de laborator. În acelaşi ...
Specialiștii spun că brânza este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentația noastră. De ce? Pentru că, afirmă aceștia, are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul, indiferent de vârstă. De exemplu, urda și brânza de casă au un conținut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate și de persoanele care au colesterol mărit. Cu toate acestea, ei atrag atenția că brânza conține și ...