Beneficiile consumului de pește: organism sănătos și dietă cu rezultate!
Nutriţie 27 Ianuarie 2021 de Florentina BOZÎNTAN

Beneficiile consumului de pește: organism sănătos și dietă cu rezultate!

Pentru a avea o alimentație sănătoasă, fiecare ar trebui să consume pește măcar de două sau trei ori pe săptămână. De altfel, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că, prin consumul de pește, atât sănătatea, cât și silueta ar avea de câștigat. „Dacă la capitolul «carne» suntem mai degrabă în situația de a face exces, consumul de pește în România are unde să crească. Un obiectiv realist ar fi să ...

Citește mai mult

Alimente care susţin buna funcţionare a inimii
Nutriţie 19 Ianuarie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Alimente care susţin buna funcţionare a inimii

Medicii spun că sunt alimente care vă ajută inima să funcţioneze mai bine. De exemplu, un pahar de vin roşu pe zi, două porţii de somon săptămânal, fasolea neagră, nucile, migdalele, toate acestea vă pot face viaţa mai uşoară, şi, mai ales fără a suferi de probleme cardiace. Mai mult decât atât, dieta mediteraneană, bogată în peşte, ulei de măsline, fructe şi legume în stare proaspătă, este direct corelată cu incidenţa mai scăzută a ...

Citește mai mult

Cele mai sănătoase ouă sunt cele moi, consumate la micul dejun

Cele mai sănătoase ouă sunt cele moi, consumate la micul dejun

Ouăle se numără printre cele mai importante alimente pentru corpul uman, deoarece acestea conţin cea mai bună proteină pe care o putem găsi în natură, albumina. Aceste alimente conţin toţi aminoacizii esenţiali de care organismul nostru are nevoie, în cantităţile perfecte. Experţii nutriţionişti afirmă că cele mai sănătoase sunt ouăle moi, consumate la micul dejun. Spre deosebire de ouăle fierte tari, care se digeră după cel puţin trei ore, ouăle fierte ...

Citește mai mult

Iaurtul grecesc şi scorţişoara vă ajută să slăbiţi
Nutriţie 07 Ianuarie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Iaurtul grecesc şi scorţişoara vă ajută să slăbiţi

Puţini ştiu că proteinele, apa sau substanţele care reduc apetitul sunt elementele cheie în construirea unei diete eficiente. Experţii vă oferă o listă cu alimente care reduc apetitul şi vă ajută să daţi jos burta fără efecte adverse asupra sănătăţii, pe termen lung. În primul rând, sunteţi sfătuiţi să consumaţi iaurt grecesc, întrucât acesta menţine senzaţia de saţietate. De fapt, iaurtul grecesc este ideal în curele de slăbire ...

Citește mai mult

Pătrunjelul conține mai mult fier decât spanacul
Nutriţie 04 Ianuarie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Pătrunjelul conține mai mult fier decât spanacul

În caz că nu știați, salata de pătrunjel este mai mult decât benefică organismului, mai ales în condițiile în care acesta este o adevărată resursă de vitamina C, extrem de importantă în susținerea imunității. Potrivit doctorulzilei.ro, pătrunjelul nu este doar un condiment indispensabil, ci mai ales un medicament natural valoros, el fiind bogat în vitaminele C, A, dar are și fier, mangan. Totodată, sucul de pătrunjel este de real ajutor ...

Citește mai mult

Mierea vă ajută la tratarea gutei și a ulcerului
Nutriţie 04 Ianuarie 2021

Mierea vă ajută la tratarea gutei și a ulcerului

În general, albinele trebuie să polenizeze aproximativ 3-4 milioane de flori, pentru a obține un kilogram de miere. Potrivit studiilor efectuate, nectarul acestor inflorescențe este prelucrat minuțios de către albinele harnice și îmbunătățit cu propriile lor substanțe biologice. Mierea este considerată un produs al albinelor și apoi un produs vegetal. Transformarea nectarului în miere este un proces chimic și fizic, la care ia parte o întreagă familie de ...

Citește mai mult

Cafeaua vă protejează de parodontoză

Cafeaua vă protejează de parodontoză

Este adevărat. Cafeaua pătează dinţii, dar specialiştii spun că are şi beneficii asupra organismului uman. Astfel, pe lângă faptul că ajută la reglarea tensiunii arteriale şi vă energizează, cercetătorii americani au descoperit şi alte beneficii a celei mai consumate băuturi din lume. Ei spun că aceasta vă protejează de parodontoză, dar şi de inflamaţiile gingiilor şi ale mandibulei. După ce au studiat peste o mie de oameni pe o perioadă de 30 de ani ...

Citește mai mult

Nu neglijați sănătatea! Cum să ne hrănim sănătos, în post
Nutriţie 20 Decembrie 2020 de Andreea PERHAIŢĂ

Nu neglijați sănătatea! Cum să ne hrănim sănătos, în post

Postul Crăciunului este un prilej, pentru mulţi dintre noi, de a oferi organismului o curăţenie interioară şi de a ne pregăti pentru bucatele de sărbători. Departe de a fi o corvoadă, postul alimentar aduce numeroase beneficii sănătăţii, dacă este ţinut în mod corect şi echilibrat. Pe toată perioada postului, când alimentele principale sunt legumele şi fructele, organismul scapă de toxine. În lipsa proteinelor, a grăsimilor bune şi a calciului ...

Citește mai mult

1...910111213...50