Germenii de grâu au fost utilizaţi de-a lungul timpului, în mod special, în zona terapiilor alternative, pentru vindecarea a diferite boli, iar mai apoi şi-au croit drumul în dietele vegetariene/vegane. Aceştia sunt cea mai bună sursă de vitamina E cunoscută până acum. Conform ultimelor studii de specialitate, consumul regulat de vitamina E protejează împotriva apariţiei cancerului. Pentru a obţine în casă germeni de grâu aşezaţi ...
Corcoduşele au un rol important în buna funcţionare a creierului, deoarece fosforul şi magneziul din compoziţia lor îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare. Ele pot fi consumate în diferite moduri, crude, în compoturi sau la acrirea diferitelor preparate. În cazul celor care doresc să scadă în greutate, corcoduşele sunt o alegere foarte bună, asta pentru că au un conţinut important de apă, o încărcătură calorică scăzută şi ...
De cele mai multe ori, una dintre cele mai frecvente cauze care „înmoaie” organismul este lipsa somnului, dar există şi afecţiuni care se pot manifesta prin oboseală (anemia, hipotiroidia, diabetul, alergiile). De asemenea, deshidratarea sau excesul de cofeină pot avea aceeaşi manifestare: starea de oboseală. „Atunci când la originea oboselii se află o tulburare de somn, fie ea cantitativă (insomnie) sau calitativă (parasomnie), consecinţa majoră o ...
Specialiștii americani spun că pastele făinoase, cartofii și pâinea țin pofta de mâncare în frâu, asta în timp ce dulciurile stimulează apetitul. Nutriționiștii au alcătuit o listă cu factorii care influențează apetitul și oferă câteva ponturi despre cum puteți să diminuați pofta de mâncare exagerată. De exemplu, dacă încercați să vă potoliți foamea cu prăjituri sau bomboane, nu ați ales soluția potrivită. De ce? ...
Sparanghelul, o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar adorată în alte părţi, are un gust foarte bun şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii. În primul rând, precizează specialiştii de la doctorulzilei.ro, conţine o mulţime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K şi B6, în cantităţi relativ mari. Doar câteva bucăţi de sparanghel conţin 22% din valoarea zilnică recomandată de acid folic. De asemenea, în ...
Zahărul folosit în exces nu este deloc sănătos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii vă recomandă să nu obţineţi mai mult de 5% din caloriile zilnice din zahăr, care rezultă la aproximativ 25 de grame (şase linguriţe) pe zi. Deşi sună destul de realizabil, veţi descoperi că multe alimente procesate şi ambalate conţin mai mult decât recomandarea zilnică într-o singură porţie. Să începem cu unul dintre cele mai cunoscute rezultate ale consumului ...
Multe persoane nu știu că vitamina K2 poate face minuni pentru organismul uman, că ajută la prevenirea multor afecțiuni, dar mai ales că le este extrem de utilă femeilor. Auzim mereu că se vorbește despre beneficiile vitaminei D, dar puțini știu că fără vitamina K2, vitamina D nu ne poate aduce niciun beneficiu. Vă întrebați de ce este atât de important să consumăm regulat vitamina K2? În primul rând, a precizat dr. Adelina Sandu, ajută la sănătatea ...
În caz că nu știați, ouăle se numără printre cele mai importante alimente pentru corpul uman, deoarece acestea conțin cea mai bună proteină pe care o putem găsi în natură, albumina. Aceste alimente conțin toți aminoacizii esențiali de care organismul nostru are nevoie. Tocmai de aceea, ouăle sunt incluse în nenumărate preparate, însă cel mai comod pentru majoritatea dintre noi este să le mănânce sub formă de ochiuri, omletă sau fierte. Cea mai ...