Frăguțele stimulează activitatea ficatului și îl drenează

Frăguțele stimulează activitatea ficatului și îl drenează

Vă plac frăguțele? Dacă nu le-ați încercat până acum, ar fi bine să o faceți de acum înainte. Aceste fructe, precizează nutriționistul Florentina Vlad, conțin mucilagii, pectine, glucide, vitaminele A, B1, B2, PP și C, acid salicilic, lipide, acizi organici, săruri minerale de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier și fosfor. De exemplu, frunzele conțin taninuri elagice, fragarol, cvercetol, cvercitrină, săruri minerale, ulei volatil, zaharuri, vitamina C ...

Citește mai mult

Arsurile la stomac sunt declanşate de stres sau unele alimente

Arsurile la stomac sunt declanşate de stres sau unele alimente

Trigliceridele alături de colesterol formează profilul lipidic al organismului. Trigliceridele sunt o formă de grăsime în sânge, care provine fie din alimentație, fie este produsă de organismul nostru. De exemplu, precizează specialiştii, caloriile conținute de alimente sunt transformate în trigliceride pentru a ne oferi necesarul de energie pe parcursul întregii zile. Valoarea normală a trigliceridelor în sânge este de 150 mg/dl. De aici, arsurile ...

Citește mai mult

Laptele nepasteurizat vă poate îmbolnăvi

Laptele nepasteurizat vă poate îmbolnăvi

Conform statisticilor, la ora actuală, aproximativ una din şase persoane care consumă lapte nepasteurizat sau nefiert se îmbolnăveşte. Oamenii de ştiinţă din SUA au descoperit, în cadrul unui studiu, 530 de cazuri confirmate prin analize de laborator, de infecţii cu bacterii (Salmonella, E. coli şi Campylobacter) şi infestări cu paraziţi (criptosporidioză) printre pacienţii care au declarat că beau lapte nepasteurizat. Laptele nepasteurizat este laptele care nu a ...

Citește mai mult

Carenţa de fier apare mai mult la femei. Ce simptome anunță deficitul

Carenţa de fier apare mai mult la femei. Ce simptome anunță deficitul

Foarte multe persoane au probleme cu fierul în ziua de azi şi de cele mai multe ori, femeile se confruntă cu această carenţă. Principalele simptome care anunţă lipsa fierului sunt oboseala, dificultăţile de concentrare, respiraţia grea, paloarea. Fierul este un oligoelement care se găseşte în hemoglobina celulelor roşii din sânge, care transportă oxigenul către toate celulele din corp. Un deficit de fier rezultă fie din lipsa de sinteză a celulelor ...

Citește mai mult

Alimente care contribuie la buna funcționare a creierului

Alimente care contribuie la buna funcționare a creierului

Se știe, unele alimente au un efect extraordinar asupra funcțiilor organismului. De exemplu, printre cele mai bune alimente pentru creier se regăsesc și cerealele integrale, precum fulgii de ovăz, pâinea sau pastele integrale. Toate acestea sunt bogate în acid folic și vitaminele B6 și B12, care mențin sănătatea sistemului nervos central. Un alt aliment bun pentru creier este soia, care conține coline și este un neurotransmițător, precizează nutriționistul Luiza ...

Citește mai mult

Lăptişorul de matcă, tonic excelent pentru organismul uman

Lăptişorul de matcă, tonic excelent pentru organismul uman

Lăptişorul de matcă este un tonic cu proprietăţi extraordinare pentru organismul uman, dar specialiştii afirmă că pentru a înţelege cum funcţionează lăptişorul de matcă trebuie, mai întâi, să ştim câteva lucruri despre albine. Dr. Alice Popescu, apifitoterapeut, spune că oul din care iese o albină lucrătoare este hrănit cu lăptişor de matcă doar trei zile şi apoi cu miere, în timp ce acela din care rezultă o matcă este nutrit exclusiv cu ...

Citește mai mult

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Dacă nu obișnuiți să consumați urzici, poate ar fi timpul să le introduceți în alimentație, întrucât acestea sunt extrem de bogate în vitamine, aminoacizi, săruri și alte substanțe benefice organismului. Din acest motiv, ele sunt indicate în tratarea multor afecțiuni. Potrivit dr. Andra Matei, polenul florilor și arbuștilor, de exemplu, declanșează o mulțime de alergii, care debutează cu simptome precum ochi iritați, strănut, congestia căilor ...

Citește mai mult

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important
Nutriţie 11 Noiembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important

Cartofii prăjiţi, cunoscuţi pentru vehemenţa cu care sunt eliminaţi de nutriţionişti din orice dietă, s-ar putea să nu merite, de fapt, reputaţia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare, precizează doctorulzilei.ro. În timp ce unele cercetări leagă mâncărurile prăjite de obezitate, atacuri de cord şi diabet, un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulţi din Spania a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe mâncăruri ...

Citește mai mult

1...1112131415...50