Ştim cu toţii că ciupercile sunt gustoase şi hrănitoare, dar puţini ştiu şi că acestea nu îngraşă, dar ne aduc un aport substanţial de minerale. Ba, mai mult decât atât, ele pot fi folosite ca leac pentru diferite afecţiuni, dar şi pentru menţinerea sănătăţii. Compoziţia chimică a ciupercilor diferă de la o specie la alta, dar şi în cadrul aceleiaşi specii, contează stadiul de dezvoltare, substratul nutritiv pe care se dezvoltă, partea ...
Potrivit oamenilor de știință britanici, o substanță care se găsește în citricele precum grapefruit-ul este un aliat de nădejde pentru sănătatea rinichilor. Aceste fructe previn mai ales chisturile renale, arată doctorulzilei.ro. De exemplu, narigenina, o substanță de bază din compoziția citricelor, ar putea sta la baza unor noi medicamente pentru tratarea bolii polichistice renale, potrivit specialiștilor. Boala se transmite genetic și se manifestă prin formarea de ...
Chiar dacă vi se pare mai grasă și aveți tendința de a nu o folosi în bucătărie, untura este chiar mai sănătoasă de folosit la gătit și în special la prăjit. De ce? Pentru că uleiurile vegetale degajă substanțe toxice care pot cauza cancer, boli de inimă și chiar demență, potrivit unui nou studiu. Specialiștii spun că uleiurile bogate în grăsimi polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui și cel de porumb elimină o cantitate mare de aldehide, niște ...
Dacă aveţi probleme cu tensiunea şi aceasta este prea mare, atunci ar trebui să aveţi mai multă grijă de voi şi să adoptaţi o alimentaţie cât mai sănătoasă. Totodată, susţin specialiştii, hipertensivul trebuie să aibă un regim de viaţă complet diferit de cel avut până la data la care a fost diagnosticat cu hipertensiune (HTA). Aşa că, în afară de medicaţia prescrisă de specialistul care îi monitorizează starea, hipertensivul trebuie să ...
Foarte multe gospodine folosesc în bucătărie dovleacul, dar puţine dintre ele sunt şi conştiente de faptul că acesta este extrem de bogat în antioxidanţi şi vitamine. Nutriţionistul Raluca Acsinte susţine că acesta are un conţinut bogat în fibre alimentare, care ajută la protejarea mucoasei colonului, precum şi vitamina A, care oferă o bună protecţie antioxidantă. Totodată, persoanele care suferă de diabet se vor vindeca mult mai repede dacă includ ...
Știați că nucile Macadamia sunt cele mai sănătoase nuci din lume, datorită conținutului ridicat de grăsimi mononesaturate? În plus, acestea conțin aproximativ acid palmitoleic, omega-7, care le fac să fie o sursă importantă de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B și fibre. Dacă vă gândiți că au colesterol, nu, nu au, iar conținutul lor de sodiu este redus. Specialiștii au descoperit de-a lungul timpului că 100 de grame de nuci de ...
Știați că unele alimente ne pot prelungi viața? Vă întrebați care sunt acestea, pentru a le consuma cât mai des? De exemplu, goji sunt bogate în antioxidanți, în special în carotenoide, cum ar fi betacaroten și zeaxantina. Aceasta din urmă are rolul de a proteja retina ochiului prin absorbția de lumină albastră. Potrivit site-ului doctorulzilei.ro, aportul crescut de alimente care conțin zeaxantină poate reduce riscul de a dezvolta degenerescența ...
Deşi au un miros aparte, ceapa şi usturoiul ajută la detoxifiere şi acţionează ca antioxidanţi puternici, stimulând sistemul imunitar şi reducând inflamaţiile. Nu în ultimul rând, pot fi de ajutor în curele de slăbire. Ce este aşa special la aceste legume? Conţinutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cât şi vitaminele A şi E, fac din usturoi şi ceapă nişte legume importante pentru o alimentaţie sănătoasă, este de părere ...