Aditivii alimentari sunt compuşi care se adaugă în alimente în scopuri industriale. Sunt folosiţi pentru conservarea alimentelor sau pentru îmbunătăţirea proprietăţilor precum gustul, mirosul sau textura. Nu sunt nutrienţi şi nu au nicio valoare nutritivă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) defineşte aditivii alimentari ca substanţe adăugate în alimente pentru a le menţine sau îmbunătăţi termenul de valabilitate, textura, prospeţimea ...
Mierea este un aliment extrem de benefic pentru sănătatea noastră, dar trebuie consumată numai după o anumită vârstă, pentru că poate conţine spori ai bacteriei Clostridium botulinum. Cu toate acestea, pentru adulţi nu reprezintă o problemă, având în vedere că este vorba doar de spori şi nu şi de toxină. În schimb, la sugari aceşti spori se pot transforma în toxina Clostridium botulinum, odată ajunşi în intestine. Potrivit dr. Claudia ...
Hreanul, o plantă aromată, folosită ca remediu natural în peste o sută de afecţiuni, majoritatea de natură infecţioasă şi specifice iernii, precizează exquis.ro. Astfel, rădăcina este partea cea mai valoroasă a hreanului nu numai din punct de vedere gastronomic, ci şi medicinal. Este foarte bogată în vitamina C şi B, dar şi în minerale fier, potasiu, calciu, magneziu. Totodată, hreanul conţine de două ori mai multă vitamina C decât ...
Ceaiul de cuişoare nu este foarte des folosit de către oameni, deşi ar trebui, aceasta având o mulţime de proprietăţi terapeutice. Ceaiul de cuişoare are proprietăţi antibacteriene, tonice, antiseptice, antifungice şi analgezice, precizează site-ul remediinaturiste.ro. Conţinutul de eugenol (un ulei foarte sănătos) este principalul responsabil de proprietăţile acestor condimente: întăreşte rezistenţa organismului în lupta cu substanţele toxice din mediu ...
În zilele noastre este mai greu şi mai scump să mănânci hrană de post. Potrivit unui studiu al Asociaţiei Nationale pentru Protecţia Consumatorilor, majoritatea alimentelor de post conţin multe E-uri şi mult mai puţine ingrediente sănătoase. Printre acestea se numără laptele de soia şi pateurile vegetale. Conform studiului, laptele de soia are o concentraţie scăzută de proteine şi conţine în mare parte apă, ulei, alge marine şi sare, precizează ...
Hipertensiunea arterială reprezintă cel mai frecvent factor de risc în cazul bolilor de inimă. Medicamentele sunt adesea utilizate pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. Totuși, este bine de știut că există și alimente care pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale și reducerea riscului de a dezvolta o afecțiune cardiacă. Ca urmare, o dietă echilibrată și sănătoasă este recomandată tuturor celor ce suferă de hipertensiune arterială, pentru că aceasta vine ...
Majoritatea oamenilor nu combină întotdeauna corect alimentele, iar de aici pot apărea o mulţime de probleme. Mai mult decât atât, câteodată, anumite alimente benefice pentru organism îşi pierd din calităţi, dacă sunt consumate laolaltă cu altele. Nutritioniştii spun, însă, că totul are legătură cu chimia corpului uman. Spre exemplu, anumite alimente conţin vitamine şi minerale, iar organismul are nevoie de un ajutor suplimentar pentru a le ...
Deşi majoritatea femeilor, şi nu numai, apelează la produse cosmetice pentru a-şi proteja tenul de efectele nocive ale mediului înconjurător, trebuie specificat faptul că natura are mereu un as în mânecă pentru aproape orice problemă. Experţii susţin că o mască facială cu roşii poate face diferenţa. „Roşiile pot fi ingredientul preţios din măştile faciale, deoarece acestea au multe beneficii pentru piele, pornind de la minunatul antioxidant pe care ...