Conopida este bogată în proteine, fosfor, potasiu şi tot complexul de vitamina B, vitamina C, mangan, astfel că ea are numeroase beneficii asupra organismului, precizează doctorulzilei.ro. Nutriţioniştii spun că, adăugată în alimentaţia zilnică, această legumă scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancerul. De asemenea, conopida conţine substanţe importante pentru ficat, care luptă împotriva cancerului de prostată, cancerului de sân ...
Păstârnacul face parte din familia rădăcinoaselor. Specialiștii spun că, deși arată ca morcovii, păstârnacul este, de fapt, mai hrănitor și are un gust complet diferit. Gătit, păstârnacul are o textură untoasă și un gust dulce, care nu poate fi comparat cu ușurință cu al altor legume. Această legumă are un conținut bogat de potasiu, fibre, fiind, de asemenea, și o importantă sursă de vitamina B, vitamina C, zinc, fier și calciu, fiind ideal pentru ...
Fie că sunteţi mereu pe fugă şi nu aveţi timp să mâncaţi liniştiţi sau pur şi simplu aveţi prostul obicei de a mânca foarte repede, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că vă pândesc anumite pericole pe viitor, dacă nu vă schimbaţi acest comportament. În rândurile ce urmează vom trece în revistă cele mai serioase probleme pe care le puteţi dobândi dacă mâncaţi repede. Potrivit dr. Andra Silvestru, creierul uman are nevoie ...
Alzheimer-ul este o boală greu de suportat, dar ale cărei simptome pot fi ameliorate. De exemplu, rodia are calităţi deosebite, mai ales atunci când este consumată regulat, întrucât luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer-ul, cancerul, bolile de inimă şi artritele. În acelaşi timp, rodiile sunt extrem de bogate în vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi în antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen ...
Toată lumea ar trebui să ştie că proteinele sunt extrem de importante pentru organism. Dacă nu vă place carnea sau laptele, o puteţi înlocui, totuşi, cu alte alimente, care vă pot oferi necesarul zilnic de proteine, pentru a nu crea dezechilibre în organism. De exemplu, a precizat nutriţionistul Violeta Moisa, o ceaşcă de mazăre este echivalentul uneia de lapte. Femeile, de exemplu, au nevoie să consume 46 grame de proteină pe zi, iar bărbaţii 56. În ...
Dacă vă place să gătiți sparanghel, trebuie să știți că puteți găsi pe piață trei tipuri: sparanghel alb, verde și roșu-violet, dar cel mai des întâlnit este cel verde. Nu obișnuiți să mâncați așa ceva? Înainte de a vă pune la punct meniul, ar trebui să luați în calcul și această legumă, datorită conținutului mare de vitamina A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, K, proteine, fibre dietetice, fier, zinc. La acestea se adaugă sodiul ...
Cu toţii ştim că apa este vitală pentru orice fiinţă umană sau animale. Deşi nu furnizează energie sau calorii, apa este indispensabilă în toate etapele nutriţiei. Potrivit dr. Loti Popescu, apa joacă un rol important în digestie, în formarea secreţiei salivare, mestecarea şi înghiţirea hranei. „Apa este masiv reprezentată în sucurile digestive care asigură descompunerea alimentelor în părţile lor componente. Totodată, apa ...
Un studiu recent realizat la Universitatea Oxford a arătat că mierea este un remediu mai eficient pentru infecțiile tractului respirator superior decât alte remedii des utilizate. În urma analizei, au constatat că mierea s-a dovedit a fi cea mai bună terapie dintre toate cele testate. Pe lângă faptul că s-a dovedit mai eficientă în tratarea tusei (cu 36% mai bună la reducerea episoadelor de tuse și cu 44% mai bună la reducerea severității tusei), mierea a ...