Conopida scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare
Nutriţie 23 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Conopida scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare

Conopida este bogată în proteine, fosfor, potasiu şi tot complexul de vitamina B, vitamina C, mangan, astfel că ea are numeroase beneficii asupra organismului, precizează doctorulzilei.ro. Nutriţioniştii spun că, adăugată în alimentaţia zilnică, această legumă scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancerul. De asemenea, conopida conţine substanţe importante pentru ficat, care luptă împotriva cancerului de prostată, cancerului de sân ...

Citește mai mult

Păstârnacul este ideal pentru diversificarea alimentației copiilor
Sfatul medicului 18 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Păstârnacul este ideal pentru diversificarea alimentației copiilor

Păstârnacul face parte din familia rădăcinoaselor. Specialiștii spun că, deși arată ca morcovii, păstârnacul este, de fapt, mai hrănitor și are un gust complet diferit. Gătit, păstârnacul are o textură untoasă și un gust dulce, care nu poate fi comparat cu ușurință cu al altor legume. Această legumă are un conținut bogat de potasiu, fibre, fiind, de asemenea, și o importantă sursă de vitamina B, vitamina C, zinc, fier și calciu, fiind ideal pentru ...

Citește mai mult

Nu mai mâncaţi pe fugă! Evitaţi obezitatea!
Sfatul medicului 17 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu mai mâncaţi pe fugă! Evitaţi obezitatea!

Fie că sunteţi mereu pe fugă şi nu aveţi timp să mâncaţi liniştiţi sau pur şi simplu aveţi prostul obicei de a mânca foarte repede, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că vă pândesc anumite pericole pe viitor, dacă nu vă schimbaţi acest comportament. În rândurile ce urmează vom trece în revistă cele mai serioase probleme pe care le puteţi dobândi dacă mâncaţi repede. Potrivit dr. Andra Silvestru, creierul uman are nevoie ...

Citește mai mult

Cojile de rodie scad colesterolul rău
Nutriţie 16 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cojile de rodie scad colesterolul rău

Alzheimer-ul este o boală greu de suportat, dar ale cărei simptome pot fi ameliorate. De exemplu, rodia are calităţi deosebite, mai ales atunci când este consumată regulat, întrucât luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer-ul, cancerul, bolile de inimă şi artritele. În acelaşi timp, rodiile sunt extrem de bogate în vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi în antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen ...

Citește mai mult

Proteinele, extrem de importante pentru vegetarieni
Sfatul medicului 16 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Proteinele, extrem de importante pentru vegetarieni

Toată lumea ar trebui să ştie că proteinele sunt extrem de importante pentru organism. Dacă nu vă place carnea sau laptele, o puteţi înlocui, totuşi, cu alte alimente, care vă pot oferi necesarul zilnic de proteine, pentru a nu crea dezechilibre în organism. De exemplu, a precizat nutriţionistul Violeta Moisa, o ceaşcă de mazăre este echivalentul uneia de lapte. Femeile, de exemplu, au nevoie să consume 46 grame de proteină pe zi, iar bărbaţii 56. În ...

Citește mai mult

Sparanghelul reduce grăsimea abdominală și previne malformațiile
Sfatul medicului 15 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Sparanghelul reduce grăsimea abdominală și previne malformațiile

Dacă vă place să gătiți sparanghel, trebuie să știți că puteți găsi pe piață trei tipuri: sparanghel alb, verde și roșu-violet, dar cel mai des întâlnit este cel verde. Nu obișnuiți să mâncați așa ceva? Înainte de a vă pune la punct meniul, ar trebui să luați în calcul și această legumă, datorită conținutului mare de vitamina A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, K, proteine, fibre dietetice, fier, zinc. La acestea se adaugă sodiul ...

Citește mai mult

Hidrataţi-vă suficient! Apa este indispensabilă organismului uman
Nutriţie 14 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Hidrataţi-vă suficient! Apa este indispensabilă organismului uman

Cu toţii ştim că apa este vitală pentru orice fiinţă umană sau animale. Deşi nu furnizează energie sau calorii, apa este indispensabilă în toate etapele nutriţiei. Potrivit dr. Loti Popescu, apa joacă un rol important în digestie, în formarea secreţiei salivare, mestecarea şi înghiţirea hranei. „Apa este masiv reprezentată în sucurile digestive care asigură descompunerea alimentelor în părţile lor componente. Totodată, apa ...

Citește mai mult

Mierea este un bun remediu pentru combaterea tusei
Sfatul medicului 13 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mierea este un bun remediu pentru combaterea tusei

Un studiu recent realizat la Universitatea Oxford a arătat că mierea este un remediu mai eficient pentru infecțiile tractului respirator superior decât alte remedii des utilizate. În urma analizei, au constatat că mierea s-a dovedit a fi cea mai bună terapie dintre toate cele testate. Pe lângă faptul că s-a dovedit mai eficientă în tratarea tusei (cu 36% mai bună la reducerea episoadelor de tuse și cu 44% mai bună la reducerea severității tusei), mierea a ...

Citește mai mult

1...1415161718...50