Una dintre cele mai bune modalităţi de a furniza organismului o cantitate mare de nutrienţi de la legume şi fructe este prin combinarea lor într-un suc. Astfel, merele, morcovii şi sfecla sunt printre cele mai sănătoase fructe şi legume, pentru că acestea conţin nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate aduse de sucul de morcovi, mere şi sfeclă: dacă veţi bea acest suc în ...
În general, proteinele sunt furnizate organismului prin intermediul multor alimente, dar specialiștii susțin că brânzeturile, precum brânza de vaci, urda și mozzarella reprezintă o sursă extrem de importantă de proteine. De ce? Pentru că acestea au un conținut caloric redus. Ca urmare, puteți apela la micul dejun la brânzeturile moi, pe care le puteți consuma cu mare încredere, pentru că acestea nu sunt doar hrănitoare, dar pot fi servite și pe post ...
Toată lumea știe că ceaiul verde are calități deosebite pentru organism, dar puțini știu că acesta are capacitatea de a distruge bacteriile din cavitatea bucală, păstrând dinții puternici și sănătoși. La această concluzie au ajuns cercetătorii, care ne îndeamnă să bem zilnic câte o cană de ceai verde, pentru a evita problemele la nivel parodontal. Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 90 de persoane de sex masculin, cu vârsta cuprinse ...
Știați că ceaiul din coji de nucă ajută la îmbunătățirea circulației sanguine? Dr. Larisa Penciu, medic de familie, susține că, pe lângă medicamentele recomandate pacienților cu astfel de probleme, se poate recurge și la această variantă. Practic, această licoare are un aport important în ceea ce privește subțierea sângelui îngroșat, fiind un remediu și pentru cei care au probleme cu tusea. De asemenea, se recomandă acest ceai pentru ...
De cele mai multe ori, stresul duce la îngrășare și nu la slăbire, cum ar crede unele persoane. Potrivit dr. Georgiana Enescu, din păcate, grăsimea se depune, în special, în zona abdomenului, pe brațe și picioare. Așa că, pentru a evita aceste situații neplăcute, puteți introduce în alimentația dumneavoastră câteva alimente care vă pot ajuta în astfel de situaţii. Spre exemplu, căpșunile, zmeura, murele și afinele sunt cea mai bună ...
Peste câteva zile, vom sărbători Paștele, așa cum se poate în condițiile actuale. Bucatele alese, preparatele tradiționale vor exista în toate casele, însă vom degusta mâncarea doar cu familia, fără alte rude sau prieteni. Indiferent de situație, medicii vă avertizează să consumați cu maximă prudență toate bunătățile, pentru că orice exces de ouă, cozonac, friptură de miel, drob vă poate afecta grav sănătatea. Chiar dacă veți găti la ...
Te-ai obișnuit să adaugi frunze de pătrunjel la salate, supe, ciorbe sau piureuri? Ei bine, sucul de pătrunjel îți aduce și mai multe beneficii decât frunzele, pentru că forma lichidă conține nutrienți concentrați cu efect antioxidant plus enzime și minerale esențiale pentru protecția întregului organism. Deși pătrunjelul are un gust foarte bun când este consumat sub formă de frunze viu colorate, sucul obținut din ele are un profil nutrițional ...
Consumul de ceai este considerat unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri. Însă, trebuie să ştiţi că anumite ceaiuri care au un efect diuretic puternic, precum şi cele care au un conţinut mare de cofeină nu sunt deloc recomandate după masa de seară. Ele pot să disturbe somnul şi astfel nu veţi fi odihniţi dimineaţa, conform medlife.ro. Iată care sunt ceaiurile contraindicate seara. Ceaiul de ghimbir Este revigorant şi conferă energie, de aceea nu trebuie consumat ...