Medicii ne sfătuiesc mereu că ar trebui să mâncăm mai încet și să alocăm timp suficient principalelor mese, pentru a nu avea probleme de sănătate. Din păcate, ne aflăm, zi de zi, într-o cursă contra-cronometru și la fel se întâmplă și cu mesele, pe care le luăm tot pe fugă. Dr. Monica Stoenescu susține, însă, că există o legătură între alimentele consumate, mestecatul și înghițitul rapid al alimentelor acestora, precum și ...
Deși multă lume este conștientă că exercițiile fizice sunt esențiale pentru sănătatea noastră, mulți nu fac absolut deloc mișcare, iar această decizie îi va afecta, cu siguranță, la un moment dat. În același timp, există și persoane care cred că, dacă mănâncă ceva imediat după antrenament, vor pune înapoi grăsimile topite, așa că preferă să se înfometeze. Specialiștii ne informează că o astfel de abordare este total ...
Atât fructele, cât și legumele ne asigură doza zilnică de vitamine de care avem nevoie, iar una dintre cele mai bune modalități de a furniza organismului o cantitate mare de nutrienți este prin combinarea lor într-un suc. Așadar, asigurați-vă că aveți în casă câteva mere, morcovi și o bucățică de sfeclă, pe care le puteți mixa, până obțineți un suc delicioas, dar mai ales sănătos. Delia Miron, nutriționist este de părere că ...
Unii dintre noi avem o piele mai frumoasă, alţii nu, iar asta se poate observa cu ochiul liber. Specialiştii spun, însă, că pentru a ne menţine frumuseţea pielii cât mai mult timp, este nevoie să avem și un regim alimentar sănătos, pentru că este foarte important ce băgăm în gură. Dr. Delia Surugiu afirmă că o dietă necorespunzătoare este bogată în grăsimi saturate, alimente procesate, consum scăzut de fructe şi legume, prăjeli, fast-food ...
Ştim cu toţii că un consum ridicat de pâine nu doar că ne dă cântarul peste cap, dar ne poate afecta şi sănătatea. Tocmai de aceea, nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm cât mai puţină pâine, mai ales albă, deoarece aceasta conţine foarte mulţi carbohidraţi şi nu este foarte nutritivă. Fiecare gram de carbohidraţi pe care îl consumaţi reţine de trei ori mai multă apă decât greutatea lui. Potrivit Andreei Ştefan ...
Consumate ca aliment sau preparate sub formă de ceai sau tinctură, urzicile au proprietăţi diuretice, dar pot ajuta şi la oprirea sângerărilor. În acelaşi timp, susţin specialiştii, urzica are efecte emoliente şi expectorante, antiseptice, hipoglicemiante (în amestec cu frunze de dud, nuc şi teci de fasole scade zahărul din sânge la diabetici), antidiaretice, depurative (ajută la eliminarea toxinelor din corp) şi galactogene (stimulează secreţia de ...
Ce tip de legume și fructe consumați în mod frecvent? Proaspete sau congelate? Pentru a înțelege diferența dintre legumele proaspete și cele congelate, este de ajuns să ne gândim la procesul de recoltare și transport. Spre exemplu, dacă legumele ar fi culese atunci când sunt bine coapte, acestea s-ar altera până ar ajunge dintr-o altă țară îndepărtată pe rafturile supermarketurilor de la noi din țară. Prin urmare, fructele și legumele ...
Zahărul contribuie semnificativ la distrugerea siluetei dumneavoastră, dar cel mai grav este că vă îmbolnăveşte organele odată cu trecerea timpului. Din păcate, acesta este inclus în foarte multe alimente, chiar şi în cele sărate, pentru a le spori gustul şi aroma, astfel că este foarte greu de evitat în totalitate. Practic, atunci când luăm decizia de a renunţa la zahăr, ar trebui să avem în vedere că şi pâinea, mezelurile ...