Lactatele reprezintă una din principalele grupe de alimente, deci sunt necesare pentru a asigura o alimentație sănătoasă. Iaurtul și alte derivate lactate reprezintă o sursă importantă de calciu, dar mai aduc în alimentație și vitamina B12, vitamina D etc. De aceea, nu trebuie să lipsească din meniu, în special în cazul copiilor. Dar, aflați în fața standului cu lactate din magazine, părinții se întreabă ce produse să aleagă pentru prichindei ...
Varza de Bruxelles este o legumă din familia cruciferelor, din care mai fac parte broccoli, varza kale, conopida, varza, şi are un gust care combină cumva aroma nucilor cu gustul de broccoli, cu diferența că textura este mult mai cremoasă. Aceste mini-verze au maxi-efecte benefice pentru sănătatea şi silueta noastră, datorită vitaminelor, mineralelor, proteinelor şi carbohidraţilor din compoziţie, specifică healthline.com. Numeroase studii arată că un consum regulat de ...
Un grup de cercetători din cadrul Universităţii Buckingham din Anglia a descoperit o formulă de lapte praf pentru bebeluşi, care previne îngrăşarea excesivă sau obezitatea. Produsul prezintă în compoziţia lui un hormon numit leptină, care are ca principal efect controlarea senzaţiei de foame. Administrată în perioada în care creierul este în plină formare, leptina acţionează asupra lui şi îi poate transmite acestuia să consume mai multă ...
Cartoful este un aliment extrem de folosit în bucătăria românească, având o mulţime de calităţi benefice organismului. Specialiştii spun că valoarea nutritivă a cartofului este dată de hidrocarburi şi de proteine. Astfel, proteinele din tuberculii cartofului se numără printre cele mai asimilabile proteine vegetale şi sunt recomandate persoanelor cu regim proteic. În acelaşi timp, datorită conţinutului bogat de elemente minerale, cartoful ajută la ...
Sunteţi conştienţi că alimentaţia are rolul cel mai important în lupta cu kilogramele, nu-i aşa? Dacă ați decis că a sosit momentul să scăpați de greutate, atunci alegeți un meniu alcătuit din cât mai multe legume și introduceți, neapărat, pe listă, ceapa roșie. Această legumă, atât de des întâlnită, este un aliment extraordinar, însă puţină lume îi acordă atenţia cuvenită. Ceapa roşie nu doar că dă savoare ...
Vă place vinul fiert? Știați că acesta, combinat cu scorţişoara, piperul sau cuişoarele vă apără de răceli? De ce? Specialiștii spun că licoarea conține o substanţă numită resveratrol, care are proprietăţi antiinflamatorii. Studiile realizate de către cercetători au scos la iveală faptul că persoanele care consumă două pahare de vin roşu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decât cei care se abţin de la consumul acestei băuturi. S-a dovedit că ...
Foarte multe persoane se topesc, pur şi simplu, când aud de ciocolată. Din nefericire, această poftă de dulce poate ascunde însă şi o serie de afecţiuni, unele dintre ele fiind destul de grave. În primul rând, spun specialiştii, putem aminti deficienţa de magneziu din organism, care poate fi cauzată de diferiţi factori precum administrarea de antibiotice, anticoncepţionale, dar şi un consum sporit de alimente procesate. Datorită faptului că fructele şi ...
Carnea, indiferent de tip, este cea mai importantă sursă de proteine cu valoare biologică înaltă. Spre deosebire de proteinele vegetale, cele din produse animale conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care organismul uman nu-i poate produce şi trebuie asigurați din alimentație. Acești aminoacizi joacă un rol foarte important pentru sinteza anumitor substanțe din organism, cum ar fi hormonii tiroidieni, serotonina. Proteinele vegetale sunt considerate a fi ...