Arsurile gastrice. Cum ne ferim de această afecțiune comună
Nutriţie 08 Aprilie 2019

Arsurile gastrice. Cum ne ferim de această afecțiune comună

Arsurile gastrice afectează, zilnic, 10% din populație, conform datelor recent furnizate de Societatea Română de Gastroenterologie. În același timp 15 procente au cel puțin o dată pe săptămână astfel de probleme. Arsurile gastrice sunt cele mai frecvente simptome din boala de reflux gastroesofagian, una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ce nu necesită spitalizare. Printre factorii care pot cauza sau agrava această afecțiune se numără ...

Citește mai mult

Ridichile, consumate pentru aportul de vitamina C
Nutriţie 04 Aprilie 2019

Ridichile, consumate pentru aportul de vitamina C

Ridichea este un aliment consumat în special primăvara, fiind apreciat pentru conținutul ridicat de vitamina C, acid folic și potasiu, dar şi pentru conținutul mediu de vitamina B6, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. Ridichea de lună conține şi foarte mulți antioxidanți, fiind ideală de consumat dacă te confrunți cu astenia de primăvară, având în vedere toate vitaminele pe care le cuprinde. 100 de grame de ridichi conțin doar 20 de calorii şi ...

Citește mai mult

Îmbătrânirea organismului, încetinită de antioxidanţi
Nutriţie 01 Martie 2019 de Andreea PERHAIŢĂ

Îmbătrânirea organismului, încetinită de antioxidanţi

Alimentele bogate în antioxidanţi pot face minuni în organism. Aceste substanţe nutritive sau nutrienţi pot preveni şi amâna deteriorarea oxidativă a corpului uman. În momentul în care celulele organismului utilizează oxigen, se produc în mod natural radicalii liberi, care pot afecta sănătatea. Antioxidanţii au rolul de a distruge aceşti radicali şi de a repara daunele provocate. Mai mult, produsele oxidative favorizează apariţia bolilor de ...

Citește mai mult

Băuturile „light”, pline de îndulcitori nesănătoşi
Nutriţie 01 Martie 2019 de Andreea PERHAIŢĂ

Băuturile „light”, pline de îndulcitori nesănătoşi

Deşi despre băuturile „light” se spune că reduc riscul de diabet, cercetătorii susţin că acest risc este mai mare la cei care consumă băuturi „light” decât la cei care beau răcoritoare îndulcite normal. Astfel, băuturile neîndulcite s-ar putea asocia cu un risc crescut de diabet, potrivit unui studiu publicat de cercetătorii francezi. Potrivit celor mai noi studii, femeile care consumă băuturi „light” beau mai mult ...

Citește mai mult

Fructele uscate, sănătate din plin
Nutriţie 07 Februarie 2019 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Fructele uscate, sănătate din plin

Beneficiile nutriţionale ale fructelor sunt bine cunoscute, iar porţia recomandată este de două fructe pe zi. În timp ce fructele proaspete se găsesc în funcţie de sezon, cele uscate oferă o soluţie convenabilă oricând. Cele mai bune fructe uscate ca valoare nutriţională sunt smochinele, caisele, prunele şi piersicile, în timp ce la polul opus se află merele, perele şi bananele. Fitday.com a făcut o listă cu cele mai sănătoase fructe uscate. O ...

Citește mai mult

Ce alimente bogate în minerale trebuie să consumi iarna
Nutriţie 15 Ianuarie 2019

Ce alimente bogate în minerale trebuie să consumi iarna

Mineralele sunt substanțe anorganice pe care organismul și le ia din alimentație. Acestea sunt indispensabile pentru realizarea funcțiilor metabolice. Este esențial să ai o dietă care să conțină minerale, orice dezechilibru mineral poate duce la patologii organice. De exemplu, hipertensiunea arterială poate să fie cauzată și de carența de magneziu, potasiu, calciu, dar și de excesul de sodiu. Toate mineralele se regăsesc în anumite alimente pe care este bine să le ...

Citește mai mult

Alimente nerecomandate copiilor
Nutriţie 26 Noiembrie 2018 de Andreea PERHAIŢĂ

Alimente nerecomandate copiilor

Mezelurile, în special cele care se găsesc în supermarketuri, nu ar trebui să facă parte din alimentaţia copiilor. În ciuda avertizărilor medicilor, mulţi părinţi încă le mai dau copiilor astfel de preparate. „Mezelurile conţin foarte multă sare, nitriţi, alergeni, dar şi foarte multe «E-uri» care pot fi introduse în alimente prin coloranţi sau conservanţi. Cele mai periculoase sunt şoriciul şi pieliţele, dar şi cantitatea ...

Citește mai mult

Berea îmbunătăţeşte performanţele bărbaţilor
Nutriţie 07 Noiembrie 2018 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Berea îmbunătăţeşte performanţele bărbaţilor

Specialiştii spun că, pe lângă faptul că este cea mai consumată băutură de către bărbaţi, berea îi poate chiar ajuta să aibă performanţe mai bune în dormitor. Se ştie că alcoolul este considerat a fi un bun afrodisiac, iar fitoestrogenii din bere întârzie ejacularea prematură. Trebuie precizat, însă, că este indicat să optaţi pentru berea neagră, deoarece conţine mai mult fier decât celelalte tipuri, crescând astfel celule ...

Citește mai mult

1...2627282930...50