Vara, alimentaţia noastră devine mult mai uşoară, iar numărul de calorii pe care le înghiţim scade considerabil. Răsfăţurile culinare sunt mult mai rare şi, de obicei, constau în salate imense sau porţii mari de pepene. Cu toate acestea, există câteva alimente care ne pot strica silueta sau chiar îmbolnăvi şi, de aceea, este bine să le evităm şi să le înlocuim cu alternative sănătoase, dar la fel de delicioase. O cafea rece poate fi modul ...
Cunoscut ca tonic digestiv și pentru efectul antiinflamator, mărarul dă un gust deosebit preparatelor culinare și este indicat inclusiv în bolile ficatului, splinei, intestinelor, rinichilor. Proaspăt preparat, sucul de mărar elimină toxinele și apa în exces. Mărarul este util în curele de slăbire, previne formarea pietrelor la rinichi și vezică biliară. Sucul are acțiune detoxifiantă și regenerantă asupra celulei hepatice, ajută la normalizarea ...
Deşi nu vă vine să credeţi, narcisele nu au doar un parfum plăcut şi le putem culege pentru a le pune în glastră, dar le putem folosi şi în scop curativ. Astfel, specialiştii susţin că acestea au proprietăţi calmante, dezinfectante, liniştitoare şi chiar emoliente. În acelaşi timp, narcisele de culoare albă pot fi folosite sub formă de preparate naturale pentru tratarea stărilor de agitaţie, a diareei, nervozităţii, tusei, astmului, anxietăţii şi chiar ...
Oul este un produs extrem de important pentru alimentaţie, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului, cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa. Spre exemplu, albuşul reprezintă aproximativ 55% din greutatea totală a unui ou şi ne furnizează proporţia cea mai mare de proteine, enzime, vitamine, dar şi substanţe minerale (săruri de potasiu, cantităţi mici de calciu, fier şi magneziu). Gălbenuşul, în ...
Alimentaţia este foarte importantă, indiferent de situaţie, dar atunci când este vorba despre o femeie însărcinată, atunci viitoarea mămică ar trebui să acorde o atenţie deosebită meselor. Este clar, o dată cu sarcina, femeile trebuie să evite o mulţime de alimente, să le scoată din listă pe unele sau să introducă noi alimente, totul pentru a-i fi bine bebeluşului din burtică. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” ...
Din păcate, beneficiile pe care le aduce ciocolata prin conţinutul de pudră de cacao nu înseamnă că o putem mânca fără oprire şi în orice cantitate. Există însă și ciocolată care este benefică pentru organism, întrucât aceasta conţine un procent de peste 75% de cacao integrală şi anume cea care îşi păstrează cele mai multe dintre beneficiile din pudra de cacao, respectiv cea neagră, fără adaosuri de grăsimi, făcută din cacao ...
Datorită conţinutului impresionant de potasiu, bananele sunt recomandate de doctori pacienţilor cu lipsă de potasiu. O banană mare conţine 60 de miligrame de potasiu şi numai 140 de calorii. De asemenea, banana este plină de vitamine şi minerale: vitamina A, B şi B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, fier şi zinc. Banana este printre cele mai sănătoase fructe fiind bună pentru cei care suferă de anemie. Fiind bogate în fier, ele stimulează producerea de ...
Salata constituie un aliment de împrospătare, de revigorare şi de curăţire a organismului. Salata verde stimulează pofta de mâncare, din cauza gustului său amărui. Substanţele cu gust amărui din frunzele salatei au proprietăţi miraculoase. Stimulează şi drenează ficatul, intensifică tranzitul intestinal, curăţă vasele de sânge şi reglează activitatea anumitor glande endocrine. În frunzele de salată se găsesc numeroase săruri minerale cum ar fi ...