Vreți să slăbiți sănătos ? Consumați dulciuri dietetice
Nutriţie 08 Februarie 2018

Vreți să slăbiți sănătos ? Consumați dulciuri dietetice

De multe ori autosugestia este cea care ajută la slăbit. Prin simplul fapt că ronţăim ceva uităm de mesele copioase. Este o metodă de a-ţi stăpâni pofta de mâncare şi de a obţine o doză semnificativă de energie. Turta dulce, ciocolata cu mentă, floricelele sunt indicate atunci când vreţi să ronţăiţi ceva sau să mâncaţi dulciuri. Un bol cu popcorn conţine 58 de calorii şi patru grame de grăsimi. Popcornul este bogat în fibre şi are un ...

Citește mai mult

Ai tensiunea arterială mare ? Ciocolată neagră te ajută
Nutriţie 07 Februarie 2018

Ai tensiunea arterială mare ? Ciocolată neagră te ajută

Consumarea a doar două pătrăţele de ciocolată neagră, zilnic, permite reducerea tensiunii arteriale fără a exista riscul creşterii în greutate, potrivit unui studiu german, citat de AFP. Medicul Dirk Taubert de la Spitalul Universitar din Cologne, principalul autor al studiului, a cercetat influenţa consumului de ciocolată în cazul a 44 de adulţi cu vârste cuprinse între 56 şi 73 de ani, 24 de femei şi 20 de bărbaţi cu început de ...

Citește mai mult

La ce ne ajută suplimentele alimentare
Nutriţie 02 Februarie 2018 de Mirabela ŞERBĂNESCU

La ce ne ajută suplimentele alimentare

De multe ori, ne întrebăm care este scopul suplimentelor alimentare şi dacă este indicat sau nu să luăm aşa ceva. Specialiştii sunt de părere că suplimentele au rolul de a menţine starea fiziologică a organismului (inclusiv a pielii) şi de a ajuta corpul să combată mai bine agresiunile virusurilor, infecţiilor, arsurilor solare etc. Desigur, există multe tipuri de suplimente alimentare care pot fi benefice sănătăţii, dar şi multe de care nu avem nevoie, deci pe ...

Citește mai mult

Gulia ajută foarte mult diabeticii
Nutriţie 25 Ianuarie 2018 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Gulia ajută foarte mult diabeticii

Gulia este o legumă extrem de bogată în vitamine (B6, C), minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, mangan şi cupru. De asemenea, gulia este un ajutor excelent pentru diabetici, întrucât aceasta reglează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că poate fi consumată şi de către cei care au probleme cu diabetul. În acelaşi timp, aceasta este o bună sursă de fosfor, mineral care are un rol important în formarea şi menţinerea ...

Citește mai mult

Napul ajută în prevenirea cancerului
Nutriţie 22 Ianuarie 2018 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Napul ajută în prevenirea cancerului

Napul este o rădăcinoasă foarte bogată în vitamina C, însă frunzele plantei au un conținut mai mare de antioxidanți și substanțe nutritive. Specialiștii în domeniu susțin că gustul lor amărui se datorează conținutului ridicat de calciu, iar frunzele de nap conțin de patru ori mai mult calciu ca varza sau orice altă legumă cruciferă. Pe lângă calciu, napul mai este un furnizor de minerale esențiale, precum fier, cupru și mangan. În același ...

Citește mai mult

Rucola vă ajută la slăbit
Nutriţie 19 Ianuarie 2018 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Rucola vă ajută la slăbit

Rucola este considerată una dintre cele mai sănătoase salate verzi, aceasta conținând foarte puține calorii. Practic, jumătate de cană de rucola conține doar două calorii. Ca urmare, fibrele fac această verdeață să fie hrănitoare, putând fi servită cu succes singură la o masă sau alături de alte produse dietetice. Rucola este recomandată în curele de slăbit, fiind un aliment sățios, care ajută la diminuarea consumului de grăsimi. Deci, vă ...

Citește mai mult

Aveți un metabolism lent? Iată ce trebuie să faceți!
Nutriţie 09 Ianuarie 2018 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Aveți un metabolism lent? Iată ce trebuie să faceți!

Dacă vă îngrășați mai rapid decât slăbiți sau puneți kilograme în plus, fără să mâncați excesiv, este posibil să aveți un metabolism lent. Spre deosebire de norocoșii cu metabolism rapid, care mănâncă ce și cât vor, fără să se îngrașe deloc, ceilalți au mare nevoie de un stil de viață activ, care implică și un meniu bine alcătuit și structurat. Tocmai de aceea, este cu adevărat benefică o schimbare legată de ...

Citește mai mult

Atenție la ce mâncați de sărbători! „Cantitatea face diferența între leac și otravă”

Atenție la ce mâncați de sărbători! „Cantitatea face diferența între leac și otravă”

Au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun și toată lumea este cu gândul la bunătățile din care se va înfrupta curând. Așa cum știm cu toții, perioada sărbătorilor de iarnă este caracterizată prin mese îmbelșugate, timp petrecut alături de cei dragi, în jurul meselor pline cu de toate. Pentru a ne ține, însă, departe de eventualele complicații digestive și, de ce nu, pentru a traversa această perioadă, fără a acumula ...

Citește mai mult

1...2829303132...50