Ridichiile ne scapă de riduri şi previn îmbătrânirea
Nutriţie 14 Decembrie 2017 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ridichiile ne scapă de riduri şi previn îmbătrânirea

Pentru cei care nu ştiu, ridichiile sunt surse excelente de vitamina C, dar şi legume ce conţin foarte puţine calorii, deci vă pot ajuta şi în curele de slăbire. Specialiştii sunt de părere că acestea pot contribui la ameliorarea febrei, a durerilor în gât, a afecţiunilor bilei şi chiar a diferitelor inflamaţii din corp. În plus, acestea pot asigura cel puţin 14% din necesarul de vitamina C, un antioxidant care combate radicalii liberi şi oferă ...

Citește mai mult

Salata verde ajută la tratarea cataractei, a infarctului sau cancerului
Nutriţie 12 Decembrie 2017 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Salata verde ajută la tratarea cataractei, a infarctului sau cancerului

Toată lumea ştie că salata verde face minuni, dar ştiţi şi de ce? În primul, susţin nutriţioniştii, aceasta este o sursă importantă de clorofilă şi vitamina K. Totodată, salata are foarte puţine calorii, dar, în acelaşi timp, este consistentă şi săţioasă, fiind ideală pentru cei care urmează diete de slăbire. Salata verde este bogată în minerale şi elemente alcaline, extrem de importante pentru sănătatea sângelui şi contribuie şi la ...

Citește mai mult

Cum putem creşte imunitatea celor mici
Nutriţie 11 Decembrie 2017 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cum putem creşte imunitatea celor mici

Copiii dumneavoastră au imunitatea scăzută şi nu ştiţi ce trebuie să faceţi? În primul rând, oferiţi-le celor mici zi de zi produse care îi ajută să îşi crească imunitatea. Potrivit dr. Ionica Ciortan, medic pediatru, cele mai importante sunt fructele şi legumele proaspete, aşa că se recomandă zilnic cinci porţii de fructe şi de legume. „Fitonutrienţii din aceste alimente îi menţin sănătoşi pe cei mici. Oferiţi copiilor sucuri ...

Citește mai mult

Spanacul, un aliment minune. Care sunt beneficiile sale neştiute
Nutriţie 15 Noiembrie 2017

Spanacul, un aliment minune. Care sunt beneficiile sale neştiute

Spanacul este un super-aliment încărcat cu tone de nutrienți într-un pachet de calorii scăzute. Consumul de spanac susţine sănătatea pielii, părului şi oaselor. El oferă, de asemenea, proteine, vitamine şi minerale. Beneficiile pentru sănătate ale consumului de spanac includ îmbunătăţirea controlului glicemiei la persoanele cu diabet zaharat, scăderea riscului de cancer, reducerea tensiunii arteriale, îmbunătăţirea sănătăţii oaselor, scăderea ...

Citește mai mult

Merişorul, un fruct care ţine la distanţă infecţiile urinare
Nutriţie 09 Noiembrie 2017

Merişorul, un fruct care ţine la distanţă infecţiile urinare

Merişoarele sunt fructe sănătoase, cu multiple beneficii asupra aparatului urinar, datorită conţinutului lor ridicat de nutrienţi şi antioxidanţi. Acest fruct este denumit „superalimente”, deoarece contribuie la menţinerea stării de sănătate a întregului organism. Nutrienţii din merisoare ajută la menţinerea sănătăţii tractului urinar, reducând considerabil riscul de infecţii urinare, previn anumite tipuri de cancer, îmbunătăţesc funcţia ...

Citește mai mult

Beneficii ale ceaiului verde în lupta cu cancerul
Nutriţie 22 Octombrie 2017

Beneficii ale ceaiului verde în lupta cu cancerul

Multe dintre beneficiile aduse sănătăţii de către ceaiul verde au făcut ca această băutură să devină tot mai populară. Antioxidanţii din ceaiul verde sunt apreciaţi pentru proprietăţile lor în prevenirea apariţiei celulelor canceroase, dar şi în încetinirea sau oprirea diviziunii lor. Specialiştii spun că peste 90% dintre cancere sunt cauzate de mediul de viaţă, iar cel mai important dintre factorii ambientali, implicaţi în dezvoltarea cancerului ...

Citește mai mult

Prunele şi rolul lor în păstrarea sănătăţii
Nutriţie 19 Octombrie 2017

Prunele şi rolul lor în păstrarea sănătăţii

Toamna este anotimpul în care ne putem bucura de o varietate de fructe gustoase şi răcoritoare, specifice acestui sezon. De aceea, medicii specialişti ne recomandă să consumăm aceste alimente, pentru a ne vitaminiza şi pentru a face mai uşor faţă sezonului rece care se apropie. Aceştia spun că, toamna, ar trebui să consumăm cât mai multe prune. Acestea conţin o mulţime de fibre care contribuie la prevenirea constipaţiei şi la eliminarea toxinelor din ...

Citește mai mult

Migdalele, un aliment cu multe beneficii pentru sănătate
Nutriţie 18 Octombrie 2017

Migdalele, un aliment cu multe beneficii pentru sănătate

Medicii specialişti recomandă să introducem migdalele în alimentaţie, deoarece sunt extrem de nutritive. Migdalele sunt bogate în grăsimi bune, aceleaşi tipuri de grăsimi care se găsesc în uleiul de măsline, care sunt asociate cu un risc redus de boli de inimă. Laptele de origine vegetală, de migdale, are de 20 de ori concentraţia de calciu mai mare decât laptele de origine animală, spun medicii specialişti. „Migdalele sunt bogate în ...

Citește mai mult

1...2930313233...50