În timpul sarcinii, restricţiile alimentare sunt destul de multe, dar nu toate femeile însărcinate le iau în considerare. Cu toate acestea, specialiştii spun că unele sfaturi, precum evitarea cărnii crude şi a ouălor nepregătite termic sunt, uneori, vitale pentru viitorul bebeluş. În ce priveşte consumul de peşte, medicii spun că anumite specii pot fi consumate fără grijă, dar unele trebuie evitate pe toată durata sarcinii. „Peştele ...
Dacă v-aţi hotărât să urmaţi sfaturile specialiştilor şi să profitaţi din plin de fructele şi legumele de sezon, trebuie neapărat să aflaţi detalii despre calităţile nepreţuite ale dovleacului, un aliment care ne colorează toamna şi ne dă o stare de sănătate organismului, în acest sezon capricios. Dovleacul este un aliment extrem de nutritiv, plin de vitamine şi minerale, dar, culmea, are un conţinut scăzut de calorii, de aceea este perfect pentru ...
Se ştie că bolnavii de inimă şi mai ales cei care au suferit deja un infarct trebuie să aibă un regim de viaţă organizat, fără eforturi fizice foarte mari. Într-un cuvânt, ei trebuie să fie mai atenţi la viaţa lor. Ana Maria Tănase, consultant în nutriţie este de părere că alimentaţia şi activitatea fizică constantă stau la baza prevenţiei bolilor cardiovasculare. Aşadar, cardiacii trebuie să ştie ce să consume şi cum să se mişte dacă nu vor ca ...
Puţine persoane ştiu că pătrunjelul este o verdeaţă apreciată de specialişti din punct de vedere gastronomic şi terapeutic. „Planta este un remediu incontestabil pentru o varietate de boli de la astenie, anemie, tulburări circulatorii şi până la eliminarea toxinelor din organism, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în studiul: „Puterea nebănuită a pătrunjelului”. În ...
De obicei, în acest sezon, toată lumea foloseşte diverse metode, pentru a pregăti organismul pentru sezonul rece, ce se apropie cu paşi repezi. Un organism puternic va trece cu bine peste perioada toamnă - iarnă, fără să fie bombardat de infecţii virale şi bacteriene. Natura ne oferă mereu cele mai preţioase daruri pentru sănătate, soluţii naturale pe bază de plante, ce ne ajută să avem o imunitate puternică. Sezonul răcelilor şi al gripei ne poate aduce o stare ...
Medicii ne sfătuiesc, în această perioadă, să includem în alimentaţie o cantitate zilnică de vitamina C. Suntem cu toţii conştienţi de faptul că vitamina C este asociată cu prevenirea răcelilor şi virozelor. Din acest motiv, unele fructe sau sucuri de fructe, bogate în vitamina C naturală, sunt foarte importante şi trebuie să fie consumate zilnic. „Cu un conţinut foarte ridicat de vitamina C, pulpa de acerola oferă cantitatea necesară de ...
Vara s-a sfârşit, iar medicii spun că stilul nostru de viaţă, precum şi alimentaţia ar trebui să sufere modificări, pentru a ne adapta noului sezon, pentru a ne păstra sănătatea şi pentru a ţine la distanţă infecţiile virale şi bacteriene. Potrivit medicilor specialişti, cele mai frecvente semne care anunţă un sistem imunitar scăzut sunt: infecţiile respiratorii frecvente, scăderea şi creşterea în greutate, durerile de cap, stările de vomă, tulburările ...
Potrivit medicilor specialişti în nutriţie, cel mai frecvent, lipsa obiceiurilor de alimentaţie constantă este asociată cu acumularea kilogramelor în plus. Lipsa de timp şi programul de muncă încărcat sunt principalele cauze care duc la omiterea meselor. „Alimentaţia neregulată, manifestată fie prin omiterea uneia dintre mesele principale ale zilei, fie prin oscilaţii semnificative ale orelor la care iau masa, duce la tulburări metabolice semnificative ...