Alimentaţia sănătoasă înseamnă un consum echilibrat de alimente. Pentru un stil de viaţă sănătos, trebuie să ţinem cont de ceea ce mâncăm, de cum mâncăm şi de conţinutul alimentelor care compun mesele zilnice. De aceea, trebuie să existe un consum echilibrat de proteine, glucide, grăsimi, minerale şi vitamine. Potrivit dr. Mirela Neamţu, medic specialist nutriţionist, în cadrul Diamed Clinic Research, alimentaţia trebuie să conţină atâtea ...
Arsurile la stomac sunt o problemă de sănătate cu care se confruntă majoritatea oamenilor. De la pastile antiacide până la ceaiuri şi tot soiul de suplimente, suferinzii experimentează orice ca să scape de senzaţia supărătoare. Din păcate, însă, deşi intenţiile sunt bune, nu la fel sunt şi efectele. A vorbit despre acest subiect medicul nutriţionist Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina personală de Facebook. "Dacă arde, stingeți cu puțină ...
Tofu conţine fitoestrogeni un grup heterogen de compuşi nonsteroizi care se găsesc în plante în mod natural. Aceste substanţe blochează producţia normală de estrogeni şi au fost legate de cancerul la sân. Unele studii ştiinţifice au demonstrat că soia „hrăneşte” cancerul la sân de vreme ce se comportă asemeni estrogenului. Depinde totuşi de cât de mult soia consumă femeia respectivă că şi de starea ei generală de sănătate. Tofu ...
Mai multe studii pe animale au arătat că iasomia are capacitatea de a încetini evoluţia celulelor canceroase. Un studiu realizat pe şoareci a arătat că este benefic mai ales în caz de cancer mamar, în timp ce un altul a scos la iveală faptul că ajută în caz de cancer al prostatei. Pe lângă toate acestea, un experiemnt realizat pe hamsteri a arătat că antioxidanţii din ceaiul de iasomie, în special catehinele, au proprietatea de a scădea ...
Ficatul este un organ vital. Potrivit specialiştilor de la Centrul Medical Iowemed, el utilizează 25% din sângele pompat de inimă. Dar ce ne facem atunci când se îmbolnăveşte şi cum ne dăm seama de asta? „Printre cele mai evidente simptome, se numără: oboseala, pierderea în greutate, piele şi ochi cu tentă gălbuie, scaun închis la culoare, simptome asemănătoare gripei. Odată ce sunt observate aceste simptome, un consult poate ajuta la ...
Mierea nu este indicată copiilor sub un an, pentru că poate provoca o boală infecţioasă neurotoxică, generată de o toxină, produsă de bacteria Clostridium botulinum, denumită botulism. Toxina botulinică este cea mai puternică dintre cele cunoscute în practica medicală. În cazul în care nu este tratată, afecţiunea poate duce la paralizie, la pierderea senzaţiilor sau a funcţiei muşchilor. De asemenea, botulismul poate cauza dificultăţi de respiraţie ...
Medicii specialişti avertizează că alimentele prăjite, dar şi coapte la temperaturi mari, conţin o substanţă extrem de periculoasă, denumită acrilamidă, ce rezultă din procesul de degradare a ami-donului din anumite produse făinoase, dar şi a glicogenului din produsele de origine animală (carne, ouă), la temperaturi foarte mari. Alimentele care conţin cantităţi mari de acrilamidă sunt: stick-surile, biscuiţii, produsele de patiserie şi panificaţie, chipsurile, produsele ...
Varietatea de alimente din supermarket-uri pare inutilă, de multe ori, deoarece tot la alimentele clasice ne limităm, atunci când facem cumpărături, cele cu care am crescut şi cu care suntem familiarizaţi. Deşi acestea au gust mai bun şi fac ca mâncarea gătită să fie mai gustoasă, medicii specialişti spun că sunt extrem de nocive pentru organism. „Alimentele albe şi strălucitoare sunt foarte procesate şi sunt descompuse în aşa de multe particule ...