Beneficiile consumului zilnic de iaurt
Nutriţie 20 Octombrie 2016

Beneficiile consumului zilnic de iaurt

Iaurtul este unul dintre alimentele aso-ciate cu un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corectă. Alimentul aduce o serie de beneficii organismului, ajutând la menţinerea unei greutăţi corporale optime sau la eliminarea sur-plusului de kilograme. Iaurtul este bogat în nutrienţi esenţiali (proteine, calciu, alte minerale şi vitamine) şi are un conţinut caloric moderat. În plus, conţine bacterii lactice active, necesare pentru o floră intestinală ...

Citește mai mult

Uleiul de cocos, "medicamentul" universal al mămicilor devotate
Nutriţie 12 Octombrie 2016

Uleiul de cocos, "medicamentul" universal al mămicilor devotate

Uleiul de cocos are o multitudine de beneficii pentru sănătate, printre care îmbunătăţirea digestiei şi întărirea imunităţii, precum şi lupta împotriva multor infecţii şi boli. Acest aliment este perfect pentru dieta copiilor, atâta vreme cât este folosit în doze recomandate. Uleiul de cocos poate fi folosit cu succes la gătit, dar poate fi consumat şi ca atare, deoarece are consistenţa untului şi poate fi întins pe ...

Citește mai mult

"Untul vegetal", un aliment minune, mai ales pentru copii
Nutriţie 19 Septembrie 2016

"Untul vegetal", un aliment minune, mai ales pentru copii

Fiind obişnuiţi cu produsele tradiţionale, foarte puţini constănţeni apelează la cele venite din exterior, chiar dacă acestea au nenumărate beneficii pentru sănătate. Avocado, de exemplu, este un fruct exotic despre care nu multă lume ştie cât de benefic este pentru organism, prin elementele pe care le conţine. Denumit şi „untul vegetal”, avocado, dacă este bine copt, poate fi consumat la micul dejun în loc de untul animal, deoarece devine tartinabil ...

Citește mai mult

Alimentaţia bolnavului de cancer, rol major în procesul de vindecare
Nutriţie 01 Septembrie 2016

Alimentaţia bolnavului de cancer, rol major în procesul de vindecare

Pacienţii suferinzi de cancer trebuie să aibă un regim alimentar special.Aceştia nu au voiesă consume orice fel aliment sau produse gătiteîn orice condiţii şi, potrivit specialiştilor oncologi,dar şi nutriţioniştilor,regimul alimentareste foarte importantîn procesul de vindecare. Acesta contribuie la ameliorarea simptomelor cauzate de tratamentul agresiv, pe bază de citostatice şi radioterapie, şi ajută organismul să se refacă mai uşor. De asemenea ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: "Cum să ai o viaţă perfectă, dacă esti gras sau urât?!"
Nutriţie 24 August 2016

Mihaela Bilic: "Cum să ai o viaţă perfectă, dacă esti gras sau urât?!"

Mihaela Bilic, pe Facebook:„Confundam fericirea cu frumuseţea. Şi mai nou cu sănătatea :(Societatea ne-a indus ideea ca imaginea contează, te valorizează, îţi dă o şansă la fericire. Valoarea unei persoane nu ţine de aparenţe, de aspectul fizic, de numărul de kilograme. Cu excepţia celor care au o profesie construită pe imagine. În rest, frumuseţea vine din privire, din zâmbet, din amabilitate, din bunătate, din autenticitate. Corpul nu e reflexia ...

Citește mai mult

Complicaţiile alergiei alimentare la copii. Pericol de şoc anafilactic
Nutriţie 19 August 2016

Complicaţiile alergiei alimentare la copii. Pericol de şoc anafilactic

Alergia la copii se poate manifesta în multe feluri, de la erupţii cutanate, până la diaree şi vomă. Părinţii care au copii cu alergii, cu erupţii cutanate este foarte important să afle la ce aliment este copilul alergic. Există teste de sânge care se pot face şi teste cutanate pentru copiii peste 5 ani. „Părinţii trebuie să fie informaţi, deoarece acel aliment problemă poate genera o alergie gravă la copil, iar de la acea alergie porneşte şi ...

Citește mai mult

Pepenele verde vs. pepenele galben. Ce indicaţii terapeutice au fiecare
Nutriţie 08 August 2016

Pepenele verde vs. pepenele galben. Ce indicaţii terapeutice au fiecare

Medicii specialişti recomandă consumul de pepene verde şi pepene galben, în cantităţi mari, pentru a face faţă mai uşor efectelor produse de temperaturile ridicate asupra organismului uman. Pepenele verde conţine peste 95% apă, apoi protide, acizi organici, hidraţi de carbon, potasiu, cantităţi foarte mici de sodiu, calciu, fosfor, fier, vitamina A, vitaminele B1 şi B2, niacină şi vitamina C. "Prin conţinutul ridicat în apă, pepenele verde are ...

Citește mai mult

În cancerul de piele, nu ajută stilul vegan, vegetarian sau dietele restrictive
Sfatul medicului 04 August 2016

În cancerul de piele, nu ajută stilul vegan, vegetarian sau dietele restrictive

Mii de români invadează plajele autohtone în week-end-urile călduroase din fiecare vară. În plus, destinaţiile însorite rămân în topul preferinţelor celor care pleacă în vacanţă. Asta în ciuda avertismentelor dermatologilor care diagnostichează anual sute de cazuri de cancere cutanate. Medicii spun că stilul de viaţă este esenţial pentru ca tratamentul cancerului să dea rezultate. „Stilul de viaţă sănătos, fără ...

Citește mai mult

1...3536373839...50