Intoleranţa la laptele de vacă nu este intoleranţă la lactoză
Nutriţie 26 Iulie 2016

Intoleranţa la laptele de vacă nu este intoleranţă la lactoză

Intoleranţa la proteinele din laptele de vacă nu este acelaşi lucru cu intoleranţa la lactoză, spun specialiştii. Sistemul de apărare de la nivelul aparatului digestiv al copilului percepe proteinele din lapte ca o ameninţare şi luptă împotriva acestora. „Simptomele intoleranţei la proteinele din laptele de vacă includ dermatite atopice, eczeme, secreţii nazale, tuse seacă, diaree, colici abdominale, vărsături, mărire în volum a abdomenului etc.” ...

Citește mai mult

Remediul care stimulează creşterea copiilor: drojdia de bere
Nutriţie 29 Iunie 2016

Remediul care stimulează creşterea copiilor: drojdia de bere

Drojdia de bere este extrem de benefică pentru sănătate deoarece conţine aminoacizi esenţiali, enzime şi minerale din belşug, de aceea este consumată în stare naturală de foarte multe persoane. Un beneficiu mare al drojdiei de bere este bogăţia acesteia în vitamina B12, o vitamina vitală pentru corpul uman. În afară de vitamina B12, drojdia are toate vitaminele din gama B, conţinut scăzut de grăsimi şi sodiu, nu conţine zahăr sau gluten şi este extrem de ...

Citește mai mult

Vitamina C, luată în exces, face ravagii în organism
Nutriţie 17 Iunie 2016

Vitamina C, luată în exces, face ravagii în organism

Doza zilnică maxim admisă de vitamina C este de 2.000 mg. Potrivit spe-cialiştilor, dozele crescute pot acidifia urina, pot provoca stări de greaţă şi diaree etc. Dozele de vitamina C trebuie ajustate în funcţie de profilul individual. De exemplu, copiii şi persoanele vârstnice pot face hipervitaminoză, din cauza imaturităţii sau funcţionării deficitare a sistemelor de curăţare ale organismului (ficat, rinichi), chiar şi la dozele adecvate ...

Citește mai mult

Cauzele şi simptomele intoleranţei alimentare
Nutriţie 16 Iunie 2016

Cauzele şi simptomele intoleranţei alimentare

Alimentaţia în exces poate fi una din cauzele care declanşează intoleranţa alimentară. Dacă un produs este consumat în exces, organismul îl poate respinge, în acest fel, apărând simptomele intoleranţei alimentare. „Peste 50% din populaţia globului este afectată de intoleranţa alimentară, atât adulţii, cât şi copiii, ceea ce re-prezintă un procent îngrijorător. Printre simptomele intoleranţei alimentare, se numără ...

Citește mai mult

Cum se depistează intoleranţa la gluten: simptome şi investigaţii
Nutriţie 09 Iunie 2016

Cum se depistează intoleranţa la gluten: simptome şi investigaţii

Boala celiacă este o afecţiune autoimună declanşată de glutenul din alimente, la persoanele cu predispoziţie genetică. Afecţiunea este una dintre cele mai frecvente cauze de malabsorbţie cronică. Malabsorbţia duce la scădere ponderală, dureri abdominale şi balonări, acestea fiind simptomele asociate bolii celiace. Testarea pentru boala celiacă se recomandă pacienţilor cu simptome sau probe de laborator sugestive pentru malabsorbţie, cum ar fi diaree, scădere ponderală ...

Citește mai mult

Cinci dintre cele mai frecvente idei greşite despre vitamina D
Nutriţie 06 Iunie 2016

Cinci dintre cele mai frecvente idei greşite despre vitamina D

Vitamina D este benefică pentru întregul organism, spun specialiştii, iar fără ea multe organe din corp ar avea de suferit. Din păcate, multe persoane au carenţe de vitamina D care, de cele mai multe ori, sunt reparate prin administrarea de suplimente. Vitamina D se găseşte în foarte multe alimente, iar expunerea la soare favori-zează producţia zilnică. Însă, specialiştii ne avertizează că nici alimentaţia şi nici expunerea prelungită la soare, în ...

Citește mai mult

Deficienţe întâlnite la raw vegani. "Sângerează mai mult la proceduri"
Nutriţie 16 Mai 2016

Deficienţe întâlnite la raw vegani. "Sângerează mai mult la proceduri"

O persoană care mănâncă 100% vegan poate avea probleme de sănătate, spun specialiştii. Acest lucru se datorează, într-o anumită măsură, proteinelor vegetale care nu au aceeaşi structură ca cele de natură animală, iar carenţa celor din urmă poate duce la îmbolnăviri. „Foarte mulţi raw vegani vin la spital cu epistaxis (n.r. sângerări nazale) şi cu alte tipuri de sângerări, din cauza alimentaţiei, pentru că ei nu au suficient factor de ...

Citește mai mult

ȘI TU MĂNÂNCI CÂND NU ȚI-E FOAME? Medicul Mihaela Bilic ne spune cum scăpăm de acest obicei
Diete 09 Mai 2016

ȘI TU MĂNÂNCI CÂND NU ȚI-E FOAME? Medicul Mihaela Bilic ne spune cum scăpăm de acest obicei

Așa cum ne-a obișnuit, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne oferă cele mai inspirate sfaturi atunci când vine vorba despre slăbit. Referitor la pierderea în greutate atunci când mâncăm de plictiseală sau pe fond emoțional, doctorul spune: "Avem un organism fabulos, organe si sisteme la limita perfectiunii si cu toate astea fara creier totul e inutil, suntem in comă, funcționam automat. Cand capul nu e bine suntem doar niste roboței, ne ...

Citește mai mult

1...3637383940...50