Ceaiul de GHIMBIR. Cum se prepară corect  şi care sunt cele mai importante beneficii
Nutriţie 02 Februarie 2016

Ceaiul de GHIMBIR. Cum se prepară corect şi care sunt cele mai importante beneficii

Ghimbirul este o rădăcină de culoare brun deschis cu calități care o transformă într-o plantă miracol, mai ales datorită nivelului ridicat de vitamina C, magneziu și alte minerale.În curele de slăbire sau pentru tratatea simptomelor numeroaselor boli, ceaiul de ghimbir face totdeauna minuni. Capacitatea sa de a calma stomacul deranjat l-a ajutat să câştige faima, iar popularitatea sa a crescut pe măsură de oamenii de ştiinţă îi descopereau ...

Citește mai mult

Este sau nu CAFEAUA bună pentru sănătate? TOP mituri şi beneficii ale cafelei
Nutriţie 01 Februarie 2016

Este sau nu CAFEAUA bună pentru sănătate? TOP mituri şi beneficii ale cafelei

Primul lucru pe care îl facicând te trezeşti dimineaţă este să îţi bei cafeaua. Fără "licoarea magică" organismul tău practic refuză să pornească. Eşti morocănos, somnoros, nu te poţi concentra asupra niciunui lucru. Odată cu prima sorbitură, lucrurile încep să prindă culoare şi viaţa începe să fie frumoasă. Dincolo însă de dependenţa pe care o provoacă pe termen luung, nu trebuie să vă faceţi griji dcăci cafeaua este ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"
Sfatul medicului 01 Februarie 2016

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme cu COLESTEROLUL. CITEŞTE ŞI: MIHAELA BILIC - Cât de sănătoase sunt cerealele? "Toată lumea se îndoapă cu ovăz, fibre şi seminţe, de parcă am fi cai" Iată că lucrurile nu stau chiar aşa ...

Citește mai mult

Descoperiţi secretul longevităţii! Goji, fructul tinereţii veşnice
Nutriţie 31 Ianuarie 2016 de Andreea Alexandra Zamfir

Descoperiţi secretul longevităţii! Goji, fructul tinereţii veşnice

Se consumă de mii de ani în Asia, însă la noi beneficiile sale asupra sănătăţii au fost descoperite relativ recent. Goji este un fruct mic ce ascunde un potenţial mare în ceea ce priveşte protejarea sănătăţii şi menţinerea tinereţii şi vitalităţii. Potrivit acad. dr. Ovidiu Bojor, specialist în fitoterapie, pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, vitaminele din surse naturale nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică. „Corpul ...

Citește mai mult

Când aţi gătit ultima oară? Obişnuiţi copiii cu mesele în familie
Pediatrie 29 Ianuarie 2016 de Andreea Alexandra Zamfir

Când aţi gătit ultima oară? Obişnuiţi copiii cu mesele în familie

Din comoditate sau lipsă de timp, mulţi părinţi gătesc foarte rar sau chiar deloc pentru copiii lor, astfel încât aceştia consumă gustări şi chiar mese principale nesănătoase. Dacă pentru adulţi un astfel de stil de viaţă este dăunător, pentru copii poate avea efecte negative deosebit de grave. Masa în familie, sănătate curată În perioada copilăriei şi adolescenţei, este necesară o alimentaţie echilibrată şi completă care să ofere ...

Citește mai mult

Roşie sau albă? Ce tip de fasole e mai bună pentru sănătate
Nutriţie 28 Ianuarie 2016 de Andreea Alexandra Zamfir

Roşie sau albă? Ce tip de fasole e mai bună pentru sănătate

Ciorbă, scăzută sau sub formă de pastă, fasolea este iubită de toţi românii, fiind pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Un produs relativ recent apărut pe piaţa noastră, fasolea roşie ar putea întrece în beneficii fasolea albă, cu care ne-am obişnuit cu toţii. Fasolea de orice tip este renumită pentru conţinutul ridicat de proteine vegetale, care o fac un produs îndrăgit şi consumat frecvent de vegetarieni şi vegani. Faţă de ...

Citește mai mult

Sucuri naturale care ţin bolile la distanţă. Ce combinaţii de fructe şi legume vă apără de răceală, febră sau cancer

Sucuri naturale care ţin bolile la distanţă. Ce combinaţii de fructe şi legume vă apără de răceală, febră sau cancer

Suntem la mijlocul iernii, iar în această perioadă organismul are cea mai mare nevoie de vitamine. Dacă timpul nu vă permite să consumaţi porţia zilnică de minimum cinci fructe şi legume proaspete şi nu vreţi să apelaţi la suplimentele cu vitamine, aveţi la îndemână o soluţie simplă: sucurile naturale. Spitalul Privat Isis sugerează o listă de şase combinaţii de fructe şi legume pentru sucuri naturale care contribuie la sănătatea întregului ...

Citește mai mult

Atenţie la cerealele pentru copii! Sunt pline de zahăr şi arome artificiale
Nutriţie 12 Ianuarie 2016 de Andreea Alexandra Zamfir

Atenţie la cerealele pentru copii! Sunt pline de zahăr şi arome artificiale

Aproape toate cerealele pentru micul dejun pun în pericol sănătatea copiilor. Acestea conţin mai mult zahăr decât este recomandat în mod oficial pentru consumul celor mici, după cum arată un studiu realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România). În această lună, APC Româniaa achiziţionat nu mai puţin de 73 de sortimente de cereale pentru mic dejun pe care le-a analizat o echipă de experţi. Cercetarea a ...

Citește mai mult

1...3940414243...50