Quinoa, seminţe de in, mei, cătină, soia, rucola sunt doar câteva dintre ingredientele pe care vegetarienii le folosesc în prepararea mâncărurilor, în loc de carne de porc, aripioare sau „vrăbioară”. În ultimii ani, pe piaţa din România, produsele vegetariene au venit din urmă şi au câştigat din ce în ce mai mulţi adepţi. Dar tot atât de mulţi sunt şi cei care spun că să mănânci sănătos nu este deloc ...
Mesele încărcate de sărbători au lăsat „urme” în organismul multor constănţeni. Ca atare, numărul pacienţilor care au apelat la serviciile medicilor gastroenterologi s-a dublat în ultima perioadă. În acest sens, medicii recomandă o dietă echilibrată şi multă cumpătare în privinţa alimentelor grase. „Majoritatea pacienţilor cu probleme digestive nu respectă dieta recomandată afecţiunii de care suferă. Pe de altă parte, nici ...
Mulţi dintre noi ne aflăm în situaţia în care, după sărbători, dorim să slăbim cele câteva kilograme acumulate la mesele tradiţionale. Medicii ne sfătuiesc sa consumăm cât mai multe crudităţi, iar merele sunt poate cele mai populare fructe, pe care le găsim pe piaţă sub toate formele şi culorile, tot timpul anului. Indiferent de ce tip de mere alegeţi să mâncaţi, aceste fructe oferă multe beneficii, nu doar pentru siluetă, ci şi pentru ...
După ce ne-am bucurat de gustul preparatelor tradiţionale de sărbători, urmează confruntarea inevitabilă cu cântarul şi constatarea că trebuie să scăpăm de kilogramele în plus cât mai repede. Multe „diete minune” promit eliminarea rapidă a surplusului de grăsime. În cel mai bun caz, acestea nu au niciun rezultat, iar în cel mai rău caz, pot duce la probleme grave de sănătate. „După excesele făcute de sărbători este ...
Problemele digestive pot avea cauze multiple şi pot îmbrăca forme variate, cu diverse simptome. Menta este un remediu natural popular pentru mai mult tipuri de afecţiuni digestive, de la un stomac deranjat, la afecţiuni precum sindromul colonului iritabil. Ceai de mentă,pentru o digestie optimă Potrivit Universităţii Maryland Medical Center (UMMC), ceaiul de mentă are proprietăţi calmante, fiind utilizat frecvent pentru eliminarea disconfortului cauzat de arsurile la ...
Dacă brusc aţi devenit trişti de sărbători, cauza ar putea fi alimentele prea grase pe care le consumaţi în această perioadă. Un studiu american recent a identificat o legătură biologică între depresie şi alimentele bogate în grăsimi, oferind şi o soluţie pentru noi tratamente. Potrivit Agerpres, autorii cercetării, publicată în revista „Neuropharmacology”, au descoperit că metabolismul grăsimilor ar avea acelaşi mecanism biologic ...
Mâncărurile specifice sărbătorilor sunt, în mod tradiţional, preparate în casă. Cu toate aceste, fie din comoditate, fie din lipsă de timp, unii dintre noi preferăm să apelăm la ofertele de pe piaţă. De la an, la an, acestea devin tot mai abundente în produse tradiţionale româneşti care, nu de puţine ori, sunt pline de aditivi alimentari nocivi pentru sănătate. Peste o sută de aditivi alimentari, în mâncărurile ...
Nu mai este un secret că iaurtul este unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar nutriţioniştii ni-l recomandă inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă pentru o digestie echilibrată. Iaurtul, sursă zilnică de sănătate Iaurtul conţine puţine calorii şi mulţi nutrienţi esenţiali, precum proteine complete, glucide, lipide, calciu, zinc, magneziu, fosfor, vitamine din complexul B şi bacterii lactice. Aceştia plasează iaurtul pe locul doi în ierarhia ...