Cerealele la micul dejun, la prânz, seara -o soluţie rapidă, practică şi eficientă de a sătura întreaga familie fără prea mult efort şi deranj în bucătărie. O cutie de lapte şi un bol de cereale şi gata micul dejun. Însă cât de sănătoasă este această variantă, în condiţiile în care cele mai multe cereale (mai ales cele de la TV şi pentru copii) sunt pline de zahăr,coloranţi sau arome artificiale. În plus, amidonul nu este ...
Într-o lume în care mâncarease găseşte la tot pasul,noi avem din ce în ce mai puţin ce să mâncăm. Pe măsură ce produsele devin mai apetisante, cu atât se îndepărtează de varianta lor naturală, fiind pline de zahăr, arome artificiale, potenţiatori de gust, coloranţişi conservanţi. O vorbă înţeleaptă spune că trecutul este plin de lecţii şi se pare că lucrul acesta se aplică şi în cazul alimentaţiei. Cum ar fi să ...
Ne-am obişnuit să fugim de alimentele grase, mergând pe principiul că suntem ceea ce mâncăm. Teoreticienii în nutriţie au stabilit ani de-a rândul că locul grăsimilor este alături de dulciuri, în vârful piramidei alimentare, ceea ce înseamnă că trebuie consumate în cantităţi foarte mici. Recent, cercetătorii americani au stabilit că trebuie încurajat consumul de grăsimi. Care sunt grăsimile sănătoase Desigur, nu este ...
Multe femei care au născut îşi pun întrebarea dacă trebuie să urmeze un regim alimentar specific. Specialiştii Spitalului Privat Isis recomandă consumul alimentelor care previn constipaţia şi accelerează procesul de cicatrizare. „Este important să includeţi în alimentaţia zilnică fibrele, cel puţin în perioada de convalescenţă, după intervenţia chirurgicală. Nu numai că alimentele bogate în fibre sunt sănătoase, dar acestea au un ...
Ghimbirul este o rădăcină de culoare brun deschis cu calități care o transformă într-o plantă miracol, mai ales datorită nivelului ridicat de vitamina C, magneziu și alte minerale.În curele de slăbire sau pentru tratatea simptomelor numeroaselor boli, ceaiul de ghimbir face totdeauna minuni. Capacitatea sa de a calma stomacul deranjat l-a ajutat să câştige faima, iar popularitatea sa a crescut pe măsură de oamenii de ştiinţă îi descopereau ...
Primul lucru pe care îl facicând te trezeşti dimineaţă este să îţi bei cafeaua. Fără "licoarea magică" organismul tău practic refuză să pornească. Eşti morocănos, somnoros, nu te poţi concentra asupra niciunui lucru. Odată cu prima sorbitură, lucrurile încep să prindă culoare şi viaţa începe să fie frumoasă. Dincolo însă de dependenţa pe care o provoacă pe termen luung, nu trebuie să vă faceţi griji dcăci cafeaua este ...
Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme cu COLESTEROLUL. CITEŞTE ŞI: MIHAELA BILIC - Cât de sănătoase sunt cerealele? "Toată lumea se îndoapă cu ovăz, fibre şi seminţe, de parcă am fi cai" Iată că lucrurile nu stau chiar aşa ...
Se consumă de mii de ani în Asia, însă la noi beneficiile sale asupra sănătăţii au fost descoperite relativ recent. Goji este un fruct mic ce ascunde un potenţial mare în ceea ce priveşte protejarea sănătăţii şi menţinerea tinereţii şi vitalităţii. Potrivit acad. dr. Ovidiu Bojor, specialist în fitoterapie, pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, vitaminele din surse naturale nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică. „Corpul ...