Alimentaţia de sărbători. Ce trebuie să facem pentru a nu ajunge „de la bal, la spital”

Alimentaţia de sărbători. Ce trebuie să facem pentru a nu ajunge „de la bal, la spital”

Din punct de vedere alimentar, perioada sărbătorilor a constituit mereu o provocare, indiferent de stilul de viaţă al fiecăruia. Mâncărurile tradiţionale, pe cât sunt de gustoase, pe atât pot fi de nocive, dacă sunt consumate în exces sau în asocieri nepotrivite. Pentru a ne bucura de un gust autentic al preparatelor tradiţionale, fără a modifica semnificativ reţetele, trebuie să ţinem cont de nişte reguli simple. Ce este permis sau interzis ...

Citește mai mult

Cozonaci tradiţionali sau minciuni comerciale? Află ce pui pe masa de sărbători
Nutriţie 21 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Cozonaci tradiţionali sau minciuni comerciale? Află ce pui pe masa de sărbători

Cozonacul este fără îndoială unul dintre produsele preferate ale românilor de sărbători. Preparat în casă, răspândeşte un miros irezistibil care multora le aminteşte de copilărie. Totuşi, din lipsă de timp, românii şi-au făcut un obicei din a achiziţiona cozonaci din marile magazine. Preparaţi după o reţetă mai mult sau mai puţin tradiţională, cozonacii din comerţ sunt o soluţie rapidă şi uşoară, dar nu întotdeauna sănătoasă ...

Citește mai mult

Cât de mult se vor observa kilogramele acumulate de sărbători
Nutriţie 20 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Cât de mult se vor observa kilogramele acumulate de sărbători

Masa de sărbători înseamnă pentru mulţi dintre noi un prilej de bucurie, dar şi de îngrijorare cu privire la acumularea de kilograme în plus. După mâncărurile copioase, inevitabil ne îngrăşăm cel puţin unul sau două kilograme pe care am dori să le ascundem cât mai bine de privirile apropiaţilor. Din fericire, un studiu recent ne dă speranţe în acest sens. Potrivit Agerpres, cercetătorii de la Universitatea din Toronto au realizat un ...

Citește mai mult

Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate
Nutriţie 20 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

Mai este puţin până la Crăciun, iar carnea de porc este de departe „vedeta” mesei de sărbători. Carnea de porc a fost criticată multă vreme, fiind considerată sursa principală de colesterol care duce la hipertensiune arterială şi la instalarea bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, ea rămâne cea mai îndrăgită şi consumată carne, iar în ultimii ani, nutriţioniştii i-au recunoscut potenţialul benefic pentru sănătate. Beneficiile ...

Citește mai mult

Varza murată, porţia ta de sănătate de sărbători
Nutriţie 18 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Varza murată, porţia ta de sănătate de sărbători

Varza murată este o sursă de beneficii pentru sănătate, furnizând organismului fibre şi o cantitate semnificativă de vitamine. De asemenea, datorită conţinutului de fier, creşte energia şi întăreşte sistemul imunitar. Acestea fiind spuse, o salată de varză murată este porţia perfectă de sănătate de care are nevoie organismul nostru în sezonul rece. Ajută digestia şi întăreşte imunitatea Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi ...

Citește mai mult

Sarea în bucate – iodată sau neiodată?
Nutriţie 18 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Sarea în bucate – iodată sau neiodată?

Iodul este un ingredient esenţial în buna funcţionare a organismului, iar o vorbă din bătrâni spune că ne-ar face mai deştepţi. Medicii atrag atenţia că deficitul de iod ne poate cauza probleme cu glanda tiroidă, dar este oare sarea iodată soluţia perfectă pentru toată lumea? Românii iubesc sarea Sarea este condimentul preferat din bucatele românilor. Studiile arată că românii consumă zilnic de două-trei ori mai multă sare decât ...

Citește mai mult

Cât de naturale sunt ceaiurile din comerţ?
Nutriţie 16 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Cât de naturale sunt ceaiurile din comerţ?

Pentru mulţi, o ceaşcă de ceai este un răsfăţ într-o zi friguroasă şi o opţiune sănătoasă faţă de restul băuturilor existente pe piaţă. Ceaiurile sunt recunoscute pentru efecte pozitive asupra sănătăţii organismului şi a stării de spirit. Efectele benefice ale ceaiurilor au fost valorificate încă din antichitate. Băute preventiv, pentru vindecarea diferitelor afecţiuni, pentru energizare sau pur şi simplu pentru a ne relaxa după o zi stresantă ...

Citește mai mult

Somonul combate bolile cardiovasculare
Nutriţie 16 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Somonul combate bolile cardiovasculare

Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea mai bună alegere. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi proteine. În plus, acest peşte este plin de nutrienţi care exercită o multitudine de beneficii pentru sănătate. Noi vă oferim cinci motive pentru care ar trebui să consumaţi regulat somon. Somonul previne diabetul Somonul este o sursă excelentă de ...

Citește mai mult

1...4142434445...50