Din punct de vedere alimentar, perioada sărbătorilor a constituit mereu o provocare, indiferent de stilul de viaţă al fiecăruia. Mâncărurile tradiţionale, pe cât sunt de gustoase, pe atât pot fi de nocive, dacă sunt consumate în exces sau în asocieri nepotrivite. Pentru a ne bucura de un gust autentic al preparatelor tradiţionale, fără a modifica semnificativ reţetele, trebuie să ţinem cont de nişte reguli simple. Ce este permis sau interzis ...
Cozonacul este fără îndoială unul dintre produsele preferate ale românilor de sărbători. Preparat în casă, răspândeşte un miros irezistibil care multora le aminteşte de copilărie. Totuşi, din lipsă de timp, românii şi-au făcut un obicei din a achiziţiona cozonaci din marile magazine. Preparaţi după o reţetă mai mult sau mai puţin tradiţională, cozonacii din comerţ sunt o soluţie rapidă şi uşoară, dar nu întotdeauna sănătoasă ...
Masa de sărbători înseamnă pentru mulţi dintre noi un prilej de bucurie, dar şi de îngrijorare cu privire la acumularea de kilograme în plus. După mâncărurile copioase, inevitabil ne îngrăşăm cel puţin unul sau două kilograme pe care am dori să le ascundem cât mai bine de privirile apropiaţilor. Din fericire, un studiu recent ne dă speranţe în acest sens. Potrivit Agerpres, cercetătorii de la Universitatea din Toronto au realizat un ...
Mai este puţin până la Crăciun, iar carnea de porc este de departe „vedeta” mesei de sărbători. Carnea de porc a fost criticată multă vreme, fiind considerată sursa principală de colesterol care duce la hipertensiune arterială şi la instalarea bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, ea rămâne cea mai îndrăgită şi consumată carne, iar în ultimii ani, nutriţioniştii i-au recunoscut potenţialul benefic pentru sănătate. Beneficiile ...
Varza murată este o sursă de beneficii pentru sănătate, furnizând organismului fibre şi o cantitate semnificativă de vitamine. De asemenea, datorită conţinutului de fier, creşte energia şi întăreşte sistemul imunitar. Acestea fiind spuse, o salată de varză murată este porţia perfectă de sănătate de care are nevoie organismul nostru în sezonul rece. Ajută digestia şi întăreşte imunitatea Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi ...
Iodul este un ingredient esenţial în buna funcţionare a organismului, iar o vorbă din bătrâni spune că ne-ar face mai deştepţi. Medicii atrag atenţia că deficitul de iod ne poate cauza probleme cu glanda tiroidă, dar este oare sarea iodată soluţia perfectă pentru toată lumea? Românii iubesc sarea Sarea este condimentul preferat din bucatele românilor. Studiile arată că românii consumă zilnic de două-trei ori mai multă sare decât ...
Pentru mulţi, o ceaşcă de ceai este un răsfăţ într-o zi friguroasă şi o opţiune sănătoasă faţă de restul băuturilor existente pe piaţă. Ceaiurile sunt recunoscute pentru efecte pozitive asupra sănătăţii organismului şi a stării de spirit. Efectele benefice ale ceaiurilor au fost valorificate încă din antichitate. Băute preventiv, pentru vindecarea diferitelor afecţiuni, pentru energizare sau pur şi simplu pentru a ne relaxa după o zi stresantă ...
Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea mai bună alegere. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi proteine. În plus, acest peşte este plin de nutrienţi care exercită o multitudine de beneficii pentru sănătate. Noi vă oferim cinci motive pentru care ar trebui să consumaţi regulat somon. Somonul previne diabetul Somonul este o sursă excelentă de ...