Din comoditate sau lipsă de timp, mulţi părinţi gătesc foarte rar sau chiar deloc pentru copiii lor, astfel încât aceştia consumă gustări şi chiar mese principale nesănătoase. Dacă pentru adulţi un astfel de stil de viaţă este dăunător, pentru copii poate avea efecte negative deosebit de grave. Masa în familie, sănătate curată În perioada copilăriei şi adolescenţei, este necesară o alimentaţie echilibrată şi completă care să ofere ...
Ciorbă, scăzută sau sub formă de pastă, fasolea este iubită de toţi românii, fiind pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Un produs relativ recent apărut pe piaţa noastră, fasolea roşie ar putea întrece în beneficii fasolea albă, cu care ne-am obişnuit cu toţii. Fasolea de orice tip este renumită pentru conţinutul ridicat de proteine vegetale, care o fac un produs îndrăgit şi consumat frecvent de vegetarieni şi vegani. Faţă de ...
Suntem la mijlocul iernii, iar în această perioadă organismul are cea mai mare nevoie de vitamine. Dacă timpul nu vă permite să consumaţi porţia zilnică de minimum cinci fructe şi legume proaspete şi nu vreţi să apelaţi la suplimentele cu vitamine, aveţi la îndemână o soluţie simplă: sucurile naturale. Spitalul Privat Isis sugerează o listă de şase combinaţii de fructe şi legume pentru sucuri naturale care contribuie la sănătatea întregului ...
Aproape toate cerealele pentru micul dejun pun în pericol sănătatea copiilor. Acestea conţin mai mult zahăr decât este recomandat în mod oficial pentru consumul celor mici, după cum arată un studiu realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România). În această lună, APC Româniaa achiziţionat nu mai puţin de 73 de sortimente de cereale pentru mic dejun pe care le-a analizat o echipă de experţi. Cercetarea a ...
Quinoa, seminţe de in, mei, cătină, soia, rucola sunt doar câteva dintre ingredientele pe care vegetarienii le folosesc în prepararea mâncărurilor, în loc de carne de porc, aripioare sau „vrăbioară”. În ultimii ani, pe piaţa din România, produsele vegetariene au venit din urmă şi au câştigat din ce în ce mai mulţi adepţi. Dar tot atât de mulţi sunt şi cei care spun că să mănânci sănătos nu este deloc ...
Mesele încărcate de sărbători au lăsat „urme” în organismul multor constănţeni. Ca atare, numărul pacienţilor care au apelat la serviciile medicilor gastroenterologi s-a dublat în ultima perioadă. În acest sens, medicii recomandă o dietă echilibrată şi multă cumpătare în privinţa alimentelor grase. „Majoritatea pacienţilor cu probleme digestive nu respectă dieta recomandată afecţiunii de care suferă. Pe de altă parte, nici ...
Mulţi dintre noi ne aflăm în situaţia în care, după sărbători, dorim să slăbim cele câteva kilograme acumulate la mesele tradiţionale. Medicii ne sfătuiesc sa consumăm cât mai multe crudităţi, iar merele sunt poate cele mai populare fructe, pe care le găsim pe piaţă sub toate formele şi culorile, tot timpul anului. Indiferent de ce tip de mere alegeţi să mâncaţi, aceste fructe oferă multe beneficii, nu doar pentru siluetă, ci şi pentru ...
După ce ne-am bucurat de gustul preparatelor tradiţionale de sărbători, urmează confruntarea inevitabilă cu cântarul şi constatarea că trebuie să scăpăm de kilogramele în plus cât mai repede. Multe „diete minune” promit eliminarea rapidă a surplusului de grăsime. În cel mai bun caz, acestea nu au niciun rezultat, iar în cel mai rău caz, pot duce la probleme grave de sănătate. „După excesele făcute de sărbători este ...