Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme cu COLESTEROLUL. CITEŞTE ŞI: MIHAELA BILIC - Cât de sănătoase sunt cerealele? "Toată lumea se îndoapă cu ovăz, fibre şi seminţe, de parcă am fi cai" Iată că lucrurile nu stau chiar aşa ...
Se consumă de mii de ani în Asia, însă la noi beneficiile sale asupra sănătăţii au fost descoperite relativ recent. Goji este un fruct mic ce ascunde un potenţial mare în ceea ce priveşte protejarea sănătăţii şi menţinerea tinereţii şi vitalităţii. Potrivit acad. dr. Ovidiu Bojor, specialist în fitoterapie, pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, vitaminele din surse naturale nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică. „Corpul ...
Din comoditate sau lipsă de timp, mulţi părinţi gătesc foarte rar sau chiar deloc pentru copiii lor, astfel încât aceştia consumă gustări şi chiar mese principale nesănătoase. Dacă pentru adulţi un astfel de stil de viaţă este dăunător, pentru copii poate avea efecte negative deosebit de grave. Masa în familie, sănătate curată În perioada copilăriei şi adolescenţei, este necesară o alimentaţie echilibrată şi completă care să ofere ...
Ciorbă, scăzută sau sub formă de pastă, fasolea este iubită de toţi românii, fiind pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Un produs relativ recent apărut pe piaţa noastră, fasolea roşie ar putea întrece în beneficii fasolea albă, cu care ne-am obişnuit cu toţii. Fasolea de orice tip este renumită pentru conţinutul ridicat de proteine vegetale, care o fac un produs îndrăgit şi consumat frecvent de vegetarieni şi vegani. Faţă de ...
Suntem la mijlocul iernii, iar în această perioadă organismul are cea mai mare nevoie de vitamine. Dacă timpul nu vă permite să consumaţi porţia zilnică de minimum cinci fructe şi legume proaspete şi nu vreţi să apelaţi la suplimentele cu vitamine, aveţi la îndemână o soluţie simplă: sucurile naturale. Spitalul Privat Isis sugerează o listă de şase combinaţii de fructe şi legume pentru sucuri naturale care contribuie la sănătatea întregului ...
Aproape toate cerealele pentru micul dejun pun în pericol sănătatea copiilor. Acestea conţin mai mult zahăr decât este recomandat în mod oficial pentru consumul celor mici, după cum arată un studiu realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România). În această lună, APC Româniaa achiziţionat nu mai puţin de 73 de sortimente de cereale pentru mic dejun pe care le-a analizat o echipă de experţi. Cercetarea a ...
Quinoa, seminţe de in, mei, cătină, soia, rucola sunt doar câteva dintre ingredientele pe care vegetarienii le folosesc în prepararea mâncărurilor, în loc de carne de porc, aripioare sau „vrăbioară”. În ultimii ani, pe piaţa din România, produsele vegetariene au venit din urmă şi au câştigat din ce în ce mai mulţi adepţi. Dar tot atât de mulţi sunt şi cei care spun că să mănânci sănătos nu este deloc ...
Mesele încărcate de sărbători au lăsat „urme” în organismul multor constănţeni. Ca atare, numărul pacienţilor care au apelat la serviciile medicilor gastroenterologi s-a dublat în ultima perioadă. În acest sens, medicii recomandă o dietă echilibrată şi multă cumpătare în privinţa alimentelor grase. „Majoritatea pacienţilor cu probleme digestive nu respectă dieta recomandată afecţiunii de care suferă. Pe de altă parte, nici ...