Dacă până acum vi s-a părut că identificaţi o vagă asemănare între varză, conopidă şi broccoli, trebuie să ştiţi că au mai multe în comun decât arată la prima vedere. Toate fac parte din aceeaşi familie, a cruciferelor, şi conţin substanţe fitochimice, vitamine, minerale, precum şi fibre, atât de importante pentru buna funcţionare a metabolismului. Specialiştii în nutriţie ne recomandă să consumăm săptămânal câteva ...
Dacă doriţi să slăbiţi, nu trebuie să vă înfometaţi şi nici să apelaţi la produsele dietetice de pe piaţă care, de cele mai multe ori, conţin substanţe care vă fac mai mult rău decât bine. Alimentele care vă pot ajuta să slăbiţi vă pot fi mai la îndemână decât credeţi. Este important de ştiut că nu toate caloriile sunt procesate la fel. Alimentele sunt metabolizate în mod diferit şi pot genera o mare varietate de efecte asupra ...
Spanacul este extrem de sănătos şi nu mai este un secret pentru nimeni că, dacă îl consumăm cu regularitate, or-ganismul nostru va deveni mai puternic. Cu toate că iarna îl găsim mai rar în stare crudă, putem la fel de bine să-l alegem pe cel congelat. Oricum ar fi, merită încercat, deoarece beneficiile sale pentru sănătate depăşesc cu mult ceea ce am văzut la Popeye Marinarul. Antioxidanţii din spanac combat stresul oxidativ Radicalii liberi sunt ...
Spanacul este extrem de sănătos şi nu mai este un secret pentru nimeni că, dacă îl consumăm cu regularitate, organismul nostru va deveni mai puternic. Cu toate că iarna îl găsim mai rar în stare crudă, putem la fel de bine să-l alegem pe cel congelat. Oricum ar fi, merită încercat deoarece beneficiile sale pentru sănătate depăşesc cu mult ceea ce am văzut la Popeye Marinarul. Antioxidanţii din spanac combat stresul oxidativ Radicalii liberi ...
Provenite cel mai probabil dintr-un peisaj desprins din „O mie şi una de nopţi”, curmalele sunt nişte fructe extrem de dulci, care oferă multă energie, dar şi nutrienţi valoroşi care contribuie la buna funcţionare a organismului. Curmalele, sursă de nutrienţi Curmalele sunt foarte bogate din punct de vedere nutriţional. În general, fructele uscate conţin aproximativ aceeaşi cantitate de nutrienţi ca cele proaspete, însă într-o formă ...
Mai multe studii recente au demonstrat că există o legătură directă între obezitate şi anumite tipuri de cancer. Astfel, excesul ponderal poate declanşa cancerul de colon, de esofag, de endometru, mamar, ovarian şi pancreatic. Potrivit Agerpres, unul dintre aceste studii a stabilit că obezitatea este cauza mortalităţii a 20 la sută dintre femeile şi a 14 la sută dintre bărbaţii care suferă de o afecţiune oncologică. Nutriţionistul Lygia Alexandrescu susţine că ...
Deşi, la nivel declarativ, alimentaţia sănătoasă se află printre preocupările majore ale românilor, datele de consum alimentar arată că, pe parcursul unui an, un român consumă, în medie: 21 kg zahăr în formă pură sau din produse zaharoase, 74 kg fructe (conţinând 7 kg zaharuri), 7,3 kg de iaurt (simplu şi cu fructe, care contribuie cu 0,5 kg zaharuri, incluzând şi lactoza naturală din lapte), 16 kg grăsimi (uleiuri vegetale, margarină ...
Data viitoare când mergeţi la cumpărături nu uitaţi să treceţi pe listă grepfrut (sau orice fel de citrice)! Un studiu recent a analizat efectele mirosului de yuzu (o plantă citrică din Asia al cărui fruct seamănă cu un grepfrut mai mic, dar de culoare galbenă sau verde) asupra stării de spirit, scrie csid.ro. Participanţii care au petrecut cel puţin 10 minute mirosind fructul au experimentat o scădere semnificativă a tulburărilor de dispoziţie – un ...