Cartofii ne apără de cancerul la stomac

Cartofii ne apără de cancerul la stomac

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi, legumele albe, printre care şi cartofii, ar putea constitui un scut eficient în prevenirea cancerului la stomac. Dacă până acum cartoful era stigmatizat din cauza numărului mare de calorii şi a indicelui glicemic ridicat, recent s-a demonstrat că acesta ar putea aduce multe beneficii sănătăţii. Potrivit Agerpres, cercetătorii de la Universitatea Zhejiang au realizat un studiu în care s-a observat că cei ...

Citește mai mult

Prinde aroma scorţişoarei şi profită de beneficiile ei!

Prinde aroma scorţişoarei şi profită de beneficiile ei!

Presărată peste orezul cu lapte, în cafeaua de dimineaţă sau în plăcinta cu mere, scorţişoara este unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite condimente. Însă puţini ştiu că din scoarţa copacului de scorţişoară se fac şi medicamente tradiţionale care se utilizează în toată lumea. Mii de ani, scorţişoara a fost preţuită datorită proprietăţilor sale medicinale, iar în antichitate era un cadou scump destinat regilor. Ştiinţa ...

Citește mai mult

De ce ar trebui să iubim lintea
Nutriţie 07 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

De ce ar trebui să iubim lintea

Săracă în calorii şi bogată nutritiv, lintea este alegerea perfectă pentru un meniu vegetarian, o dietă de slăbit sau pur şi simplu pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Este uşor de gătit, are o aromă bogată şi o valoare nutriţională de pe urma căreia poate profita oricine decide să includă această leguminoasă în alimentaţie. Lintea ne face inima fericită Roşie sau verde, lintea aduce multe beneficii sănătăţii, oricum aţi ...

Citește mai mult

Consumul de peşte previne apariţia depresiei

Consumul de peşte previne apariţia depresiei

Apariţia şi dezvoltarea depresiei depind de factori personali şi de mediu. Cu toate acestea, studiile recente arată că un consum regulat de peşte bogat în omega-3 combate riscul de a suferi de depresie. Potrivit Agerpres, meta-analiza publicată în Journal of Epidemiology & Community Health arată că elementul omega-3 din peştele gras are un efect protector ce poate fi atribuit acţiunii sale asupra serotoninei şi dopaminei, neurotransmiţători implicaţi în ...

Citește mai mult

Cât de periculoşi sunt îndulcitorii artificiali?
Nutriţie 04 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Cât de periculoşi sunt îndulcitorii artificiali?

Vă este poftă de ceva dulce, dar vă e teamă de calorii? Îndulcitorii artificiali vă promit toate beneficiile zahărului, fără a suporta consecinţele negative ale acestuia. Însă îndulcitorii artificiali au şi ei riscurile lor, mai mult sau mai puţin cunoscute. Aceştia au devenit un ingredient controversat imediat după ce, în 1878, s-a descoperit zaharina, primul îndulcitor fără calorii. Chiar şi la acea vreme, specialiştii în sănătate ...

Citește mai mult

Hrana vie, sursă de energie înainte de sărbători
Nutriţie 03 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Hrana vie, sursă de energie înainte de sărbători

Dieta raw vegan, supranumită „hrana vie”, devine tot mai populară în Occident şi a început să câştige adepţi şi în rândul românilor. Alimentele de origine vegetală sunt consumate în starea lor naturală, iar acest lucru contribuie la energizarea şi detoxifierea organismului. Fie că este vorba de legume, fructe, seminţe sau cereale, ele sunt consumate ca atare sau pregătite prin germinare, deshidratare/înmuiere sau ...

Citește mai mult

Bucură-te de beneficiile nucii de cocos!
Nutriţie 03 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Bucură-te de beneficiile nucii de cocos!

Dacă zilele friguroase de iarnă vă duc deja cu gândul la plajele tropicale cu nisip fin şi palmieri şi aţi da orice pentru a schimba, chiar şi pentru câteva clipe, vântul rece de afară cu briza blândă a oceanului, îndreptaţi-vă atenţia către unul dintre cele mai exotice fructe, nuca de cocos. Aceasta este fructul palmierului Cocos nucifera care creşte exclusiv în zonele cu climă tropicală. Este unul dintre cele mai versatile şi populare ...

Citește mai mult

Genele obezităţii se află în creier
Nutriţie 02 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Genele obezităţii se află în creier

O mare parte din genele obezităţii sunt legate de creier, care ne face să ne fie mai mult sau mai puţin foame sau să renunţăm la mâncare. Potrivit Agerpres, între 40 şi 70 la sută din cazurile de obezitate au o componentă genetică. Deşi aceasta a fost legată în mod tradiţional de partea de mijloc a corpului, se pare că majoritatea genelor acestei boli se află în creier. Dr. Ruth Loos, directoarea Programului privind metabolismul şi genetica ...

Citește mai mult

1...4344454647...50