Aliat principal în situaţiile stresante, sursă de consolare atunci când viaţa ne dezamăgeşte şi afrodiziac excelent, ciocolata este poate cel mai reconfortant şi iubit aliment. Însă cât este de sănătoasă? Ca şi în cazul altor produse, consumată în exces, ciocolata nu este cea mai bună alegere pentru sănătate. Totuşi, există studii care arată că ciocolata – de obicei, neagră, cu cel puţin 70 la sută cacao – este cu ...
Cercetătorii olandezi au descoperit că persoanele care consumă mai mult iaurt măsoară mai puţini centimetri în talie. Acest factor este de multe ori asociat cu sănătatea cardiacă. Deşi au existat studii în trecut care arătau faptul că persoanele care mănâncă iaurt au o greutatea mai mică, depozite de grăsime corporală mai reduse şi circumferinţe ale taliei mai mici, nu era clar dacă acest aliment era cauza principală. „Din punct de vedere ...
Nu mai este de mult un secret că vinul roşu, consumat cu moderaţie, este benefic pentru sănătatea inimii. Alcoolul şi anumite substanţe din vinul roşu, cunoscute sub numele de antioxidanţi, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, însă ele ne fac şi oasele mai puternice şi ne protejează împotriva cancerului. O inimă mai sănătoasă Mai multe studii realizate în 2000 au confirmat faptul că, dacă este consumat cu moderaţie, vinul reduce ...
Nu veți mai privi niciodată bananele la fel după ce veți descoperi cât de multe beneficii pot aduce sănătății odată incluse în alimentație. Bananele ne fac mai veseli, mai deștepți și sunt mai mult decât binevenite după o noapte de petrecere. Ne scapă de grețurile matinale, ne protejează rinichii de cancer, previn diabetul, osteroporoza și pierderea vederii. Mai mult decât atât, bananele alină mâncărimea unei înțepături de ...
Un studiu recent arată că includerea nucilor în regimul alimentar permite scăderea colesterolului. Potrivit Agerpres, oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Yale au realizat o cercetare pe un eşantion de 112 persoane cu risc de diabet, pe care i-au împărţit în două grupuri. În primul grup, participanţii au urmat un regim alimentar sărac în calorii, iar în cel de-al doilea grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit. Cercetătorii ...
Aproape fiecare săptămână din Postul Crăciunului are câte trei-patru dezlegări la peşte, prilej cu care cei care ţin post se pot bucura de beneficiile unice ale consumului cărnii delicate ale acestui animal marin. Peştele este recomandat tuturor, în orice perioadă a anului, deoarece este o sursă sănătoasă de proteine şi acizi graşi omega-3. Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS) recomandă consumul a cel puţin două porţii de peşte pe ...
Tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte sunt cele mai râvnite deziderate ale omenirii, de la existenţa ei, până în prezent. Omul contemporan le numeşte stil de viaţă sănătos, însă nu s-a stabilit nici până astăzi o formulă perfectă, general valabilă, care să dea tuturor aceleaşi rezultate. Poate că nu toţi caută nemurirea, însă într-o lume în care cancerul şi bolile cronice sunt la tot pasul, fiecare ...
De cele mai multe ori, cea mai dificilă parte care urmează după regim de slăbire este menţinerea greutăţii corporale. Soluţia la această problemă stă în câteva ceşti de cafea, după cum arată un nou studiu citat de metronews.fr. Potrivit Agerpres, un studiu german publicat în revista European Journal of Clinical Nutrition încearcă să demonstreze cum poate fi cafeaua un mijloc pentru menţinerea greutăţii la care se ajunge după un regim de ...