Bananele ne fac mai sănătoși și fericiți!
Nutriţie 29 Noiembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Bananele ne fac mai sănătoși și fericiți!

Nu veți mai privi niciodată bananele la fel după ce veți descoperi cât de multe beneficii pot aduce sănătății odată incluse în alimentație. Bananele ne fac mai veseli, mai deștepți și sunt mai mult decât binevenite după o noapte de petrecere. Ne scapă de grețurile matinale, ne protejează rinichii de cancer, previn diabetul, osteroporoza și pierderea vederii. Mai mult decât atât, bananele alină mâncărimea unei înțepături de ...

Citește mai mult

Consumul de nuci scade colesterolul
Nutriţie 27 Noiembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Consumul de nuci scade colesterolul

Un studiu recent arată că includerea nucilor în regimul alimentar permite scăderea colesterolului. Potrivit Agerpres, oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Yale au realizat o cercetare pe un eşantion de 112 persoane cu risc de diabet, pe care i-au împărţit în două grupuri. În primul grup, participanţii au urmat un regim alimentar sărac în calorii, iar în cel de-al doilea grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit. Cercetătorii ...

Citește mai mult

Îţi place peştele? Află care sunt cei mai indicaţi pentru sănătate, dar şi ce peşti sunt periculoşi sau toxici
Nutriţie 27 Noiembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Îţi place peştele? Află care sunt cei mai indicaţi pentru sănătate, dar şi ce peşti sunt periculoşi sau toxici

Aproape fiecare săptămână din Postul Crăciunului are câte trei-patru dezlegări la peşte, prilej cu care cei care ţin post se pot bucura de beneficiile unice ale consumului cărnii delicate ale acestui animal marin. Peştele este recomandat tuturor, în orice perioadă a anului, deoarece este o sursă sănătoasă de proteine şi acizi graşi omega-3. Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS) recomandă consumul a cel puţin două porţii de peşte pe ...

Citește mai mult

Cum reuşim să avem un stil de viaţă sănătos?
Diete 26 Noiembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Cum reuşim să avem un stil de viaţă sănătos?

Tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte sunt cele mai râvnite deziderate ale omenirii, de la existenţa ei, până în prezent. Omul contemporan le numeşte stil de viaţă sănătos, însă nu s-a stabilit nici până astăzi o formulă perfectă, general valabilă, care să dea tuturor aceleaşi rezultate. Poate că nu toţi caută nemurirea, însă într-o lume în care cancerul şi bolile cronice sunt la tot pasul, fiecare ...

Citește mai mult

Cafeaua ne ajută să ne menţinem greutatea după o dietă
Nutriţie 25 Noiembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Cafeaua ne ajută să ne menţinem greutatea după o dietă

De cele mai multe ori, cea mai dificilă parte care urmează după regim de slăbire este menţinerea greutăţii corporale. Soluţia la această problemă stă în câteva ceşti de cafea, după cum arată un nou studiu citat de metronews.fr. Potrivit Agerpres, un studiu german publicat în revista European Journal of Clinical Nutrition încearcă să demonstreze cum poate fi cafeaua un mijloc pentru menţinerea greutăţii la care se ajunge după un regim de ...

Citește mai mult

Ce "otrăvuri" sunt ascunse în biscuiţii cu cremă de pe piaţă
Nutriţie 24 Noiembrie 2015 de Andreea PERHAIŢĂ

Ce "otrăvuri" sunt ascunse în biscuiţii cu cremă de pe piaţă

Biscuiţii sunt unul dintre dulciurile preferate ale copiilor. Trebuie să aveţi mare grijă însă ce sortimente alegeţi pentru cei mici, căci o mare parte din produsele de pe piaţă conţin ingrediente nesănătoase. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România a efectuat, recent, un studiu privind calitatea biscuiţilor cu cremă vânduţi în super şi hipermarketuri. Au fost analizate 22 de sortimente de biscuiţi, iar rezultatele sunt chiar ...

Citește mai mult

Cât de sănătoase sunt alimentele bio
Nutriţie 24 Noiembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Cât de sănătoase sunt alimentele bio

Avantajele alimentaţiei biologice au fost dezbătute în cadrul unui atelier organizat de către Unitatea de Evaluare a Opţiunilor Ştiinţifice şi Tehnologice (STOA) a Parlamentului European (PE). Potrivit site-ului oficial al PE, experţi şi eurodeputaţi din STOA au discutat despre impactul produselor cu etichetă bio şi stilul de viaţă asociat uneori acestora. Cercetările privind beneficiile nutriţionale ale alimentelor biologice sunt încă în desfăşurare, dar ...

Citește mai mult

Prăjelile, un rău nelipsit din alimentaţia noastră

Prăjelile, un rău nelipsit din alimentaţia noastră

Sunt simbolul fast food-urilor, soluţia rapidă pentru orice masă de acasă sau din oraş şi ne-am obişnuit atât de mult cu ele, încât restul alimentelor ni se par neatrăgătoare şi fade. Desigur, este vorba despre prăjeli, poate cele mai iubite şi nocive alimente pentru sănătatea noastră. Mâncarea prăjită afectează în multe feluri organismul şi creierul. Prăjelile au efecte negative atât pe termen lung, cât şi imediat după ce au ...

Citește mai mult

1...4546474849...51